Logo
Print this page

Πρώτη γιορτή σχολικής κολύμβησης τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στον Άναυρο

Οι Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διά του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε Μαγνησίας διοργανώνουν την 1η γιορτή σχολικής κολύμβησης.

Η γιορτή αυτή αποτελεί την επισφράγιση της επιτυχούς πραγματοποίησης του προγράμματος του σχολικού έτους 2017-18, το οποίο υλοποιείται για δεύτερη χρονιά στη Μαγνησία Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα κολύμβησης αποτελεί καινοτόμα δράση του Υπουργείου Παιδείας και στοχεύει:

Στην  απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφάλειας και υγιεινής.

Στο  χειρισμό έκτακτων καταστάσεων γύρω και μέσα στο υδάτινο περιβάλλον.

Στην αποφυγή του πνιγμού.

Στην  ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης μέσα στο νερό.

Στην  εξάσκηση των βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων.

Στην εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο μέσα από το παιχνίδι και τη ψυχαγωγία.

Στην ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στην ακτή του Αναύρου τη Δευτέρα 4/6 από τις 10π.μ.-12.μ.μ.

Θα πάρουν μέρος 150 μαθητές από 5 σχολεία (2ο ΔΣ Αγριάς, Ιωλκού, 27ο Βόλου 9ο Βόλου, 4ο Βόλου), συνοδευόμενα από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, τους Διευθυντές και γονείς.

Θα πραγματοποιηθούν ειδικές δράσεις, όπως ενημέρωση των μαθητών για παροχή πρώτων βοηθειών, ζητήματα διατροφής, ζητήματα ευ αγωνίζεσθαι και θα πραγματοποιηθούν σχετικές αθλοπαιδιές, όπως σπορ στην άμμο και βεβαίως κολύμβησης.

Στη γιορτή αυτή θα αναδειχθούν οι στόχοι του προγράμματος, οι οποίοι είναι εκτός της εκπαίδευσης στον υγρό στίβο και η προστασία των ιδίων των μαθητών από κινδύνους που ενέχει το υγρό στοιχείο.

Το όλο πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πάντο Χρήστο Κοτρώνη Γιάννη Παπαναστασίου Τάσσο, καθώς επίσης και τους ωρομίσθιους Τσιτσέ Ιωάννα, Ιωαννίδη Σταύρο, Μπέλλου Ειρήνη.

Επόμενος στόχος αποτελεί η συνέχεια του σε σχολεία που βρίσκονται εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου όπως και στα νησιά μας.

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]