Logo
Print this page

Ξεκινά την Κυριακή το Περιφερειακό πρωτάθλημα Θεσσαλίας στο σκάκι

Ξεκινά αύριο Κυριακή 29 Ιανουαρίου η προκριματική φάση του Περιφερειακού Ομαδικού Σκακιστικού πρωταθλήματος Θεσσαλίας, στο οποίο συμμετέχει και η Σκακιστική Ένωση Βόλου.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις γύρους και η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί ως πρωταθλήτρια Θεσσαλίας στο 45ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Η ομάδα του Βόλου θα αγωνισθεί στον 1ο γύρο στα Τρίκαλα με τη ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων με 10μελή ομάδα που θα αποτελείται από τέσσερις ενήλικες και τρεις νεαρούς σκακιστές και τρεις νεαρές σκακίστριες, όπως απαιτείται εκ του κανονισμού των αγώνων. Πρόκειται για συνάντηση που θα κρίνει κατά πολύ και τον τελικό νικητή του πρωταθλήματος δεδομένης και της υψηλής δυναμικότητας της αντιπάλου ομάδας.

1ο ανοικτό τουρνουά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο ανοικτό τουρνουά της Σ.Ε. Βόλου, που είχε εθνική και διεθνή αξιολόγηση και διεξήχθη στο Βόλο σε 6 γύρους, με τη συμμετοχή είκοσι έξι σκακιστών από σκακιστικούς συλλόγους του Βόλου της Αγριάς και της Λάρισας. Πρώτος νικητής αναδείχθηκε ο Κ. Κωνσταντέλιας από τη Λάρισα, δεύτερος ο Στ. Λαγάρας και τρίτος ο Β. Κορώνας και οι δυο από το Βόλο.

Πρώτος έφηβος αναδείχθηκε ο Σπ. Καλλίας (7ος της γενικής βαθμολογίας) από το Βόλο. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Χρ. Γίτσης, πέμπτος αναδείχθηκε ο Γ. Χατζηπολίτης, έκτος ο Κ. Τζαμτζής και ακολούθησαν οι: Θ. Καρανικόλας, Ι. Νικόπουλος, Θ. Συμεωνίδης, Γρ. Τσιτσιρίκης, Γ. Σουλικιάς, Κ. Καλαμπούκας, Χρ. Παπαιωάννου, Αθ. Τζίκας, Αστ. Σκόδρας, Χρ. Δημόπουλος, Αλ. Καλατζαντωνάκης, Α. Σουλικιάς, Χρ. Φώτου, Β. Παπαγεωργίου, Αθ. Καψής, Σ. Τζαμτζής, Ν. Τσαγκαράκης και Ελ. Παπαρίζου.

Οι βραβεύσεις των νικητών έγιναν από τα μέλη του Δ.Σ. της Σ.Ε. Βόλου, ενώ σε όλους απονεμήθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής. Τη διαιτησία του τουρνουά έφεραν σε πέρας ο επικεφαλής διεθνής διαιτητής Ι. Πατρίκος, οι διεθνείς διαιτητές Ι. Σκοτεινιώτης, Γ. Καβούρης και η διαιτητής Σταυρούλα Φώτου-Κορώνα. Συνολικά διαιτήτευσαν 69 παρτίδες σε 6 γύρους. 

Last modified onSaturday, 28 January 2017 00:48
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]