noodles volos banner

"Φεστιβάλ σκακιού" διοργανώνει ο Όμιλος της Λαμίας

Ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθοιώτιδας, διοργανώνει το δεύτερο "Φεστιβάλ σκακιού", το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

''Ο Σκακιστικός Όμιλος Λαμίας και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας  σας προσκαλούν να λάβετε μέρος στο «2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ», την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας (Αμπλιανίτη 20-22- Λαμία).

 

Σκοπός του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» είναι η ψυχαγωγία, χωρίς το άγχος του ανταγωνιστικού αθλητισμού και η περιήγηση των μαθητών και των συνοδών τους στα σκακιστικά μονοπάτια. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παιχνίδι σκάκι, να μάθουν τις κινήσεις, τα «μυστικά» του, να παίξουν, να παρακολουθήσουν ή και να συμμετάσχουν σε αγώνες «σιμουλτανέ», να παίξουν παραδοσιακά και  άλλα παιγνίδια και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

 

Πρόγραμμα

09:30   Προσέλευση

10:00   Έναρξη

Μικρή συναυλία από το Μουσικό Σχολείο Λαμίας

Μαθαίνουμε και παίζουμε σκάκι

Αγώνες σκακιού για μαθητές

11:00 Πρωτάθλημα RAPID για αθλητές κάτω των 18 ετών

Συζήτηση με θέμα τον αθλητισμό

Αγώνας σιμουλτανέ για μαθητές και γονείς

Κουκλοθέατρο

Πινγκ πονγκ για μικρούς και μεγάλους

Υπαίθρια παραδοσιακά παιγνίδια και άλλες δραστηριότητες

14:00 Τελετή λήξης

 

Στο «2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΚΑΚΙΟΥ» μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών, των Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας, Εύβοιας, Βοιωτίας και Φωκίδας.  

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, χωρίς οικονομική επιβάρυνση αφού διοργανώνεται και υποστηρίζεται από  ομάδα εθελοντών.  

 

Πληροφορίες: κ. Γιώτα Βαϊοπούλου τηλ: 6977419923

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. – ιστοσελίδα: solamias.blogspot.com''.

 
Εμφάνιση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_2_Φεστιβάλ_σκακιού.docx.