noodles volos banner

Εκτός έδρας οι πρωτοπόροι

Με την 20ή αγωνιστική επιστρέφει η δράση στην Α' Τοπική Κατηγορία ύστερα από μία εβδομάδα διακοπής λόγω του τελικού του Κυπέλλου και του εορταστικού τριημέρου που προηγήθηκε. Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές έχουν οι πρωτοπόροι. Ας δούμε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.

Στον 1ο όμιλο, έχουμε το Σαρακηνός-ΑΕ Διμηνίου ...πράξη δεύτερη. Μετά το μεταξύ τους τελικό την προηγούμενη εβδομάδα που κρίθηκε στα πέναλτι, οι δύο ομάδες αναμετρούνται για το πρωτάθλημα, με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη για να τερματίσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα και τους “κιτρινόμαυρους” να μην χάσουν ώστε να έχουν το πάνω χέρι στη μάχη της κορυφής. Το Σάββατο γίνεται άλλο ένα παιχνίδι, αυτό ανάμεσα στον Μαγνησιακό και τον Ηρακλή. Η ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου προέρχεται από πέντε συνεχόμενες νίκες κι έχει ανέβει στην έκτη θέση, ενώ αυτή του Γιάννη Φασουράκη είναι ένατη χωρίς να έχει κερδίσει στο τελευταίο καρέ αγώνων.
Το πρωί της Κυριακής, ο Θησέας φιλοξενεί την Αγία Παρασκευή σε αμφίρροπη συνάντηση, ενώ η Σκιάθος παίζει στο πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Το ματς έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον κυρίως για τους νησιώτες που θέλουν μόνο νίκη ώστε να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για την πρώτη θέση, καθώς στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, δεν επιτρέπονται στραβοπατήματα... Το απόγευμα, η ουραγός Ιωλκός που ακόμη δεν έχει σημειώσει νίκη στην κατηγορία, κοντράρεται με τη Δημητριάδα στο Σέσκλο. Τέλος, ματς στα χαρτιά σε αυτή την αγωνιστική για την ΑΕ 2002 και ρεπό για τον Άρη.

Στο 2ο όμιλο, εκτός έδρας αγωνίζονται οι τρεις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας. Ο Πρωτεσίλαος που διατηρεί αήττητο σερί έντεκα αγωνιστικών “απειλεί” τον ΓΣ Αλμυρού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά από τον Πτελεό έχει να χάσει από το αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου! Το Σάββατο επίσης, η Αγχίαλος φιλοξενεί τους Μυρμιδόνες, ενώ έχουμε σημαντικό αγώνα όσον αφορά στην παραμονή καθώς κοντράρονται Άθλος και Μακρινίτσα που ισοβαθμούν στην τελευταία θέση με 5 πόντους.
Την Κυριακή, η Δήμητρα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη καθώς παίζει στο Αχίλλειο με την τοπική ομάδα, ενώ ο Αίας έχει δύσκολη έξοδο απέναντι στο δυνατό Αστέρα. Οι “ροσονέρι” του Θοδωρή Ανδρουτσόπουλου διατηρούν τον καλύτερο εντός έδρας απολογισμό με 22 βαθμούς σε οκτώ αγώνες στο Ριζόμυλο. Μόνο η Δήμητρα έχει πάρει ισοπαλία στο σπίτι του Αστέρα, όλες οι άλλες ομάδες έχουν φύγει ηττημένες.
Τέλος, στην Κερασιά ο Αετός υποδέχεται την Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου, με την ομάδα της Κερασιάς να θέλει να βάλει φρένο στο σερί των πέντε ηττών, ενώ αυτή του Χρ. Αναγνώστου να ψάχνει δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο. Δεν αγωνίζεται ο Διαγόρας.