noodles volos banner

ΝΙΚΗσε μόνο με 1-0, χάνοντας αμέτρητες ευκαιρίες

Ο Τζιώρας πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του και τον Παντελή Πρόγκνι το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης Ο Τζιώρας πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του και τον Παντελή Πρόγκνι το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης

Αν έχασε γκολ η Νίκη στο ματς με τον Οπούντιο, αλλά τελικά επικράτησε της ομάδας του Μαρτίνου μόνο με 1-0 με γκολ του Χρήστου Τζιώρα στο 28’ μετά από ασίστ του εξαιρετικού Ιορδανίδη. Ειδικά στο δεύτερο μέρος η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στα δίχτυα, με τη μία ευκαιρία να χάνεται μετά την άλλη, με αποτέλεσμα οι κυανόλευκοι να αγχωθούν στο τέλος, χωρίς να απειληθούν σε καμία περίπτωση από τον αδύναμο αντίπαλό τους, που ζήτημα να πέρασε στην επανάληψη 2-3 φορές τη σέντρα.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Η Νίκη κατέβηκε με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Γενιτσαρίδης, Κραγιόπουλος (στο ντεμπούτο του), Χρ. Καρτσαμπάς και Λάιος. Στο κέντρο Μέτσε, Ντόλγκι και Ιορδανίδης ήταν στον άξονα, με τον τελευταίο σε πιο επιθετικό ρόλο, στα άκρα τοποθετήθηκαν οι Ντινιωτάκης δεξιά και Μπάιριτς αριστερά, ενώ φορ ήταν ο Τζιώρας.

Από την άλλη ο Οπούντιος είχε στο τέρμα τον Ανδρούτσο, ενώ στην άμυνα πλάγιοι μπακ ήταν οι Χρυσαφόπουλος και Θεόδωρος Νικολόπουλος και στόπερ οι Βασίλης Νικολόπουλος και Σιδέρης. Κλασικός αμυντικός χαφ ήταν ο Παπανικολάου, ενώ είχε μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Μητσόπουλο και Νούλα. Στα άκρα ήταν οι Αγγελόπουλος δεξιά και Ντούνης αριστερά, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Πρέντι.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Μετά το αξιόλογο απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Πρέντι, που μπλόκαρε ο Θεολόγης στη δεξιά του γωνία στο 7’, η Νίκη άρχισε να ανεβάζει στροφές και να ασκεί πίεση στα καρέ του Οπούντιου.

Συγκεκριμένα στο 13’ από φάουλ του Μέτσε από τον άξονα, ο Ντινιωτάκης περίπου απ’ τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά στην κίνηση, που απέκρουσε σε κόρνερ στην κλειστή αριστερή του γωνία ο Ανδρούτσος. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Μέτσε από τα δεξιά, ο Τζιώρας πήρε την κεφαλιά, ο Ανδρούτσος με το ένα χέρι ακούμπησε την μπάλα, που χτύπησε και στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου σε νέο κόρνερ.

Η Νίκη φάνηκε απειλητική και σε δύο άλλες στημένες φάσεις. Στο 16’ ο Καρτσαμπάς νίκησε στον αέρα τον τερματοφύλακα του Οπούντιου, αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από την εστία, ενώ στο 20’ ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων είχε μείνει άγαλμα, μετά την κεφαλιά του Τζιώρα στο πρώτο δοκάρι σε κόρνερ του Μέτσε από τα δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Τελικά, το 1-0 που δικαιούνταν η Νίκη, ήρθε στο 28’, με τον Χρήστο Τζιώρα να πλασάρει εύστοχα από κοντινή απόσταση μετά τη θαυμάσια ατομική προσπάθεια και το παράλληλο γύρισμα του Ιορδανίδη από τα δεξιά της περιοχής, που έδωσε έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε διάστημα λιγότερο του ενός λεπτού δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες και για το 2-0. Αρχικά στο 34’ ο Τζιώρας βγήκε στο τετ-α-τετ μετά από κάθετη από το κέντρο, αλλά με εντυπωσιακή εκτίναξη ο εξερχόμενος Ανδρούτσος γλίτωσε την ομάδα του, ενώ λίγο αργότερα ο Λάιος σέντραρε από τα αριστερά, η άμυνα απομάκρυνε ασταθώς και ο Ντινιωτάκης βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει δυνατά με το δεξί από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ανδρούτσος έκανε νέα μεγάλη επέμβαση με τα πόδια στη γραμμή του τέρματος.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 62’ (κι ενώ νωρίτερα είχε ακυρωθεί γκολ του Τζιώρα για οφσάιντ) η σκαστή κεφαλιά του Τζάθα μετά τη σέντρα του Γενιτσαρίδη πήγε στην αγκαλιά του Ανδρούτσου, ενώ στο 63’ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια ο Λάιος βρέθηκε σε θέση πλάγια αριστερά απέναντι από τον αντίπαλο γκολκήπερ, αλλά η σέντρα-σουτ που έκανε, πήγε παράλληλα με το τέρμα και μάλιστα ο Λάιος έτρεξε από την αντίθετη πλευρά και πήρε αυτός την μπάλα. Στο 68’ ο Ανδρούτσος για μία ακόμη φορά έδειξε τις ικανότητές του στην κεφαλιά-ψαράκι του Τζάθα στο πίσω δοκάρι έπειτα από τη βαθιά διαγώνια μπαλιά του Μέτσε από τα δεξιά. Η μπάλα έφυγε κόρνερ, με τον Μέτσε να το εκτελεί και να βρίσκει τον Τζιώρα, την κεφαλιά του οποίου μπλόκαρε ο Ανδρούτσος.

Στο 70’ ο Τζιώρας έκανε φοβερή ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, γύρισε παράλληλα, αλλά δε βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας, της οποίας αποδέκτης έγινε ο Γενιτσαρίδης από την απέναντι πλευρά. Ο δεξιός μπακ της Νίκης γύρισε συρτά και ο Ιορδανίδης έκανε το τακουνάκι, που απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Μουστάκης. Στο 71’ ο Ανδρούτσος μπλόκαρε δύσκολα στη δεξιά του γωνία την κεφαλιά του Τζιώρα, ενώ στο 78’ ο Ντινιωτάκης «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο κα βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά το αριστερό του πλασέ απέκρουσε ο Ανδρούτσος, που είχε πέσει στα πόδια του. Στο 80’ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Τζιώρα να γυρίζει προς τα πίσω στον αφύλακτο Ντόλγκι, που ήταν φάτσα με το γκολ λίγο πίσω από το πέναλτι, αλλά ο Ουκρανός πέταξε την μπάλα στα … περιστέρια.

Η μπάλα φαινόταν ότι δεν ήθελε να μπει με τίποτα στα δίχτυα, ώστε η Νίκη να καθαρίσει το παιχνίδι και αποδείχτηκε και στη φάση του 87’, όταν το διαγώνιο σουτ του Αναστασίου πήγε στο εσωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού. Στο 89’ το σουτ του Ντινιωτάκη έξω από την περιοχή έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια και ο ίδιος παίκτης στο 89’ μόνος με τον Ανδρούτσο στη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής έσκαψε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα, αλλά η αυτή έφυγε άουτ.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Λάιος, Χρ. Καρτσαμπάς, Κραγιόπουλος, Ντόλγκι, Μέτσε (74’ Αναστασίου), Ιορδανίδης (89’ Αλ. Καρτσαμπάς), Ντινιωτάκης (91’ Ματθαίου), Μπάιριτς (58’ Τζάθας), Τζιώρας

ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ: Ανδρούτσος, Χρυσαφόπουλος, Θ. Νικολόπουλος (46’ Τσόφλιος), Β. Νικολόπουλος, Σιδέρης (61’ Μουστάκης), Παπανικολάου, Μητσόπουλος, Νούλας, Αγγελόπουλος, Ντούνης, Πρέντι

 

 

Last modified onSunday, 04 February 2018 21:02