noodles volos banner

Φιλική ήττα του Πυράσου, 4-1 από την Κ17 του Ολυμπιακού Π.

Ο Πύρασος, όπως παρατάχθηκε στο σημερινό φιλικό Ο Πύρασος, όπως παρατάχθηκε στο σημερινό φιλικό

Στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι για φέτος, ο Πύρασος μπορεί να ηττήθηκε 4-1 από τους πιο έτοιμους “μικρούς” του Ολυμπιακού Πειραιώς, αλλά έβγαλε στο γήπεδο στοιχεία που ήθελε να δει ο τεχνικός του, Στέλιος Αρσένος.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα της Αγχιάλου είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας, βγήκαν όμορφοι αυτοματισμοί από τους ποδοσφαιριστές της στον αγωνιστικό χώρο κι έδειξε θετικό πρόσωπο κι ενθαρρυντικό, ενόψει της συνέχειας.

Στην επανάληψη, όμως, ελέω κόπωσης και πολλών αλλαγών “παραδόθηκε” στην ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του Δημήτρη Μαυρογενίδη, που κατάφεραν να πάρουν μία φιλική νίκη, φαινομενικά εύκολη.

Ο Πύρασος παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βαν Ντε Γουίχε, δεξιός οπισθοφύλακας ο Ρουκάς, αριστερός ο Χατζητρακόσιας και στο κέντρο της άμυνας οι Μπασδάνης και Τανάγιας. Αμυντικοί μέσοι οι Μπούτλας Χ. με τον Κοτζαθανάση, ενώ επιθετικός μέσος ήταν ο Κατής. Στις πτέρυγες επιλέχθηκαν οι Αντζούρης και Σφάκας, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, με την “αιχμή του δόρατος” να είναι ο Σιώμος.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης κι ήταν για τους ερυθρόλευκους, όταν το σουτ του Οικονομίκου από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής κόντραρε στα σώματα αμυντικών του Πυράσου, με τη μπάλα να απομακρύνεται.

Οι Αγχιαλίτες απάντησαν τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Αντζούρης από τα δεξιά έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα, με τον Σφάκα από το ύψος του πέναλτι να πραγματοποιεί το σουτ και τον Νικοπολίδη να απομακρύνει εντυπωσιακά στο κέντρο της εστίας του.

Στο 27' ο Ολυμπιακός προηγήθηκε. Ύστερα από φάση διαρκείας και κόρνερ που προηγήθηκε για την ομάδα του Πειραιά, ο Ντουμάνης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον προωθημένο στόπερ Παπαδόπουλο να πιάνει την κεφαλιά που κατέληξε στο “γάμα” του ανήμπορου να αντιδράσει Βαν Ντε Γουίχε. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, τρία λεπτά αργότερα, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φυτόπουλου κόντραρε στο τείχος των παικτών του Πυράσου και πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας της ομάδας της Αγχιάλου.

 Το ημίχρονο έκλεισε, με μία αξιόλογη φάση για τον Πύρασο, πέντε λεπτά πριν το τέλος του, όταν ο Σφάκας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σιώμος δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον επερχόμενο Αντζούρη να κοντρολάρει την μπάλα και να εξαπολύει το σουτ, που τελικά κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε στην αγκαλιά του Νικοπολίδη, γιου του Αντώνη.

Στην επανάληψη, πραγματοποιήθηκαν αρκετές αλλαγές και από τις δύο ομάδες, κάτι που φυσικά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Σε 45 λεπτά παιχνιδιού, επετεύχθησαν τέσσερα τέρματα. 

Στο 53', ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του, ύστερα από αριστουργηματική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φέκκα, που είδε εκτός θέσης τον Τσιλίγκο, “κρεμώντας” τον, κι ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα. Ο Πύρασος στο 78' κατάφερε να μειώσει σε 2-1, όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ, οι αμυντικοί των ερυθρολεύκων αδράνησαν, με την κοντινή προβολή του Μπασδάνη να καταλήγει στα δίχτυα του Βεζύρη.

Στο 80', ο Σταυρόπουλος σε δεύτερο χρόνο, καθώς προηγήθηκε μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τσιριγώτη που αποσόβησε ο Τσιλίγκος, σκόραρε σε κενή εστία, γράφοντας το 3-1. Τέλος, έξι λεπτά αργότερα ο Αντωνόπουλος έδωσε διαστάσεις θριάμβου σε αυτήν τη φιλική νίκη της ομάδας του, σημειώνοντας ένα υπέροχο γκολ, με ψηλοκρεμαστό πλασέ από τα 30 μέτρα, βλέποντας τον Τσιλίγκο για ακόμα μία φορά να έχει βγει από τη εστία του. 

Πύρασος: Βαν Ντε Γουίχε (46' Τσιλίγκος), Ρουκάς (46' Γιοβάνης), Χατζητρακόσιας (46' Κόκκαλης), Μπασδάνης, Τανάγιας, Μπούτλας Χ. (46' Δανόπουλος-80' Σκαρλάτος), Κοτζαθανάσης (70' Τοκαλής), Κατής (80' Σκαντζούρης), Αντζούρης (46' Στεργίου-79'Δράγνης), Σφάκας (46' Φούκης), Σιώμος (46' Μπέικος).

Ολυμπιακός Κ17 (Α' ΜΕΡΟΣ): Νικοπολίδης, Κακάμης, Γαλούπης, Ράμα, Παπαδόπουλος,Παπαγεωργίου, Φυτόπουλος, Οικονομίκος, Ζιάκας, Ντουμάνης, Βοΐλης.

Ολυμπιακός Κ17 (Β' ΜΕΡΟΣ):  Νικοπολίδης (69' Βεζύρης), Μαργαρίτης, Μαρτίνης, Κοτζαμανίδης, Παπαγγελής, Μποσκουίδης, Φέκκας, Σταυρόπουλος, Αντωνόπουλος, Μπέκος, Τσιριγώτης.

Last modified onWednesday, 10 August 2016 23:11