noodles volos banner

Αψήφησαν το κρύο και συμμετείχαν στο 1o Volos Santa Run οι Βολιώτες (video)

Δεκάδες ήταν οι Βολιώτες που αψήφησαν τις αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και ανταποκρίθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο κάλεσμα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου και της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, να τρέξουν στον πρώτο στο είδος του φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου, με τον τίτλο Santa Run.

Πολίτες όλων των ηλικιών και ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, φόρεσαν άλλοι σκουφάκια και κάποιοι ολόκληρη στολή του Άη Βασίλη και διένυσαν «περπατο-τρέχοντας» μια σύντομη διαδρομή με αφετηρία το «Χωριό του Άη Βασίλη» προς το ΤΕΕ και από εκεί μέσω της Ερμού κατέληξαν μπροστά στην φάτνη του Αγίου Νικολάου, όπου τραγούδησαν τα καθιερωμένα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Μικροί και μεγάλοι, ακόμη και ολόκληρες οικογένειες που έτρεξαν μαζί, το διασκέδασαν και αρκετοί ήταν εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν ευχάριστα, μεταξύ αυτών και οι καταστηματάρχες της Ερμού, οι οποίοι βγήκαν για να τους χειροκροτήσουν και να τους φωτογραφίσουν.

Άλλωστε όλοι ήταν νικητές, μιας και ο χρόνος τερματισμού δεν είχε σημασία, αφού σκοπός ήταν η συμμετοχή και η συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στα φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής.

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Αθλητισμού Δήμου Βόλου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων. Στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα συνέδραμαν εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και μοτοσυκλετιστές της Τροχαίας Βόλου. Μετά το τέλος του αγώνα δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους δρομείς που συμμετείχαν.

Πριν από την έναρξη του αγώνα εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών προέβησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

H αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Σοφία Χάλαρη δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή στηρίζει την προσπάθεια και μαζί με τους συλλόγους που συμμετέχουν στην εκδήλωση δίνουμε μια νότα χαράς στην πόλη μας, για να βοηθήσουμε τα άτομα που έχουν ανάγκη. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Να πετύχουμε να βοηθάει ο ένας τον άλλο. Καλή χρονιά σε όλους».

Ο Κώστας Κυριαζής από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου ευχαρίστησε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, υγεία σε όλο τον κόσμο, δίνοντας παράλληλα υπόσχεση πως του χρόνου θα είναι και πάλι εκεί περισσότεροι.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βασίλης Ηλιόπουλος τόνισε: «Το πρώτο Santa Run στον Βόλο είναι γεγονός και εμείς ως εθελοντές προσφέρουμε για την ασφάλεια του αγώνα, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να περάσουν όλοι καλά και να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά από εδώ και πέρα».

Ο Δημήτρης Βαταμίδης από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής δήλωσε: «Θέλουμε να δώσουμε και εμείς το μήνυμα ότι το τρέξιμο είναι υγεία και ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο».

*Δείτε το παρακάτω video για την πρωτότυπη φιλανθρωπική δράση...

1santa run

Media

Last modified onSaturday, 31 December 2016 02:31