noodles volos banner

Π. Λασκαράκης: «Το σύστημα διαπιστώνει ότι έχει χάσει το παιχνίδι»

  • Published in ΕΠΣΘ

Για την τακτική Γ.Σ. της ΕΠΣΘ, που έγινε χθες αλλά και τις δυσάρεστες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Περικλής Λασκαράκης στον Sport Fm 89.5. Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα που έχιε προκύψει με τη μετακίνηση των ερασιτεχνικών ομάδων από και προς τα νησιά.

Αρχικά εξέφρασε τη χαρά του που τα σωματεία απεδέχθησαν την πρόταση της διοίκησης της ΕΠΣΘ για την υποχρεωτική ιατρική κάλυψη στα παιχνίδια, ενώ για το μέγα θέμα της οφειλής των 95.000 ευρώ στην ασφαλιστική εταιρεία La Vie τόνισε ότι ακούστηκαν πολλές προτάσεις, για το πώς μπορεί να βρει τα χρήματα η ΕΠΣΘ, όπως να γίνει κάποια χορηγία ή δωρεά ή η διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα, και θα τις εξετάσει. Μάλιστα σχολίασε πως με βάση αυτή την οφειλή η οικονομική δυνατότητα της Ένωσης έχει πάψει να υφίσταται για οποιαδήποτε συνδρομή στα μέλη της, ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει  να βρούμε πολλά χρήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να εκπληρώσουμε την υποχρέωσή μας αυτή, χωρίς να διαταράξουμε και την εύρυθμη λειτουργία της ΕΠΣΘ».

Για το πρόβλημα που έχει η Σκόπελος με τα δρομολόγια σχολίασε: «Συζητήθηκε κι αυτό στο περιθώριο της θεματολογίας της Γ.Σ. Αυτό που είπα στα σωματεία είναι ότι όντως έχουμε ένα σημαντικό πρόβλημα με τη μετακίνηση των ομάδων στα νησιά και με τη μετακίνηση των ομάδων των δύο νησιών μας προς τον Βόλο.

 Δυστυχώς, εκ των πραγμάτων αδυνατούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από αυτά που έχουμε κάνει. Το μόνο πράγμα που η Ένωση μπορεί να κάνει και έχει επιτύχει μέχρι στιγμής είναι πως, όσο υπήρχαν τα δέοντα δρομολόγια, είχαμε επιτύχει μία έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις των ομάδων μας και τώρα πλέον που τα δρομολόγια τροποποιήθηκαν φυσικά προς το ελάχιστο, όπως καταλαβαίνετε, έχουμε καταφέρει και έχουμε πάρει δωρεάν μετακίνηση.  Δεν έχουμε τη δυνατότητα να υποχρεώσουμε εμείς μία ναυτιλιακή εταιρεία να βάλει περισσότερα δρομολόγια τον χειμώνα. Το προσπαθήσαμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Είναι μία εγγενής αδυναμία που δεν αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς, αλλά όλος ο Νομός Μαγνησίας. Είναι ένα κοινωνικό θέμα».

Για την αναστολή των εθνικών πρωταθλημάτων και τις επιθέσεις σε Τσαχειλίδη και Μπίκα: «Μέχρι στιγμής να τονίσω δεν υπάρχει ενημέρωση για αναστολή των δικών μας πρωταθλημάτων. Η απόφαση αυτή αφορά τα εθνικά πρωταθλήματα κι όχι τα τοπικά. Οι απόψεις μας συνάδουν με την ανακοίνωση της παράταξης Γραμμένου. Ένα σύστημα γνωστό και μη εξαιρετέο διαπιστώνει ότι έχει χάσει το παιχνίδι, ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο πάνε ν’ αλλάξουν, ότι το ποδόσφαιρο γυρίζει σελίδα κι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να έχουν ούτε θέση ούτε φωνή στην επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου.

Το σύστημα αυτό και οι άνθρωποι αυτοί, κατά την άποψή μου ως πολίτη και παράγοντα, βρίσκονται πίσω απ’ αυτές τις ενέργειες, που φυσικά είναι αυτονόητο ότι είναι καταδικαστέες και όχι μόνο εγγίζουν, αλλά έχουν υπερβεί τα όρια της ποινικής απαξίας. Είναι ενέργειες που μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω από εκεί που αγωνιζόμαστε και θέλουμε να πάμε. Παρά ταύτα συνεχίζω να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί θα τιμωρηθούν. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη κι αν δε συμβεί αυτό, η πεποίθησή μου είναι εδραιωμένη ότι οι άνθρωποι αυτοί δεδομένα θα αποτελέσουν σε σύντομο διάστημα παρελθόν από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Η αναστολή δεν είναι πανάκεια, είναι όμως ένα μέτρο, με το οποίο αυτή τη στιγμή η ΕΠΟ διά της επιτροπής εξομάλυνσης θεωρεί ότι εξυπηρετείται καλύτερα η επίλυση του προβλήματος. Εγώ προσωπικά ως φίλαθλος δε θέλω να βλέπω μπάλα κάτω από αυτές τις συνθήκες, δε με νοιάζει και δεν έχω κανένα λόγο να παρακολουθώ ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Αυτονόητο είναι οι ίδιες οι ομάδες και οι ίδιοι οι παράγοντες να φροντίζουν να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Θα συμφωνήσω μ’ αυτό. Αν πρέπει να γίνει μία ολική επανεκκίνηση, ας γίνει».