noodles volos banner

Καταδικάστηκαν δύο οδηγοί για το δυστύχημα με τον Απ. Πλασταρά

  • Published in ΕΠΣΘ

Οι τραγικές στιγμές κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του Γ.Σ. Αλμυρού, Αποστόλης Πλασταράς στις 10 Οκτωβρίου 2015 στις 6 το πρωί στο ρεύμα της ΠΑΘΕ προς Αθήνα, στο ύψος της Σούρπης, ζωντάνεψαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης χθες Τετάρτη (28/3). 

Το Δικαστήριο μετά από μαραθώνια συνεδρίαση καταδίκασε, λίγο πριν τις 9 το βράδυ, σε φυλάκιση 20 μηνών τον ηλικιωμένο που προκάλεσε το ατύχημα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια και σε φυλάκιση 30 μηνών για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια και 12 μηνών για εγκατάλειψη του τόπου του δυστυχήματος (συνολική ποινή 36 μηνών) έναν 45χρονο οδηγό, που πέρασε χωρίς να προσέξει και "πάτησε" τον άτυχο 31χρονο που ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα τραυματισμένος. Το Δικαστήριο αθώωσε έναν τρίτο οδηγό που πέρασε από το σημείο και έπεσε στο ντεραπαρισμένο αυτοκίνητο του θύματος, παρά πάνω του. Οι δύο καταδικάστηκαν χωρίς ελαφρυντικά, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Ο άτυχος παίκτης από το Αχίλλειο είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος, όταν χτύπησε με το αυτοκίνητό του σε προπορευόμενο όχημα, που άλλαξε κατεύθυνση, το αυτοκίνητό του ντεραπάρισε, ο ίδιος είχε συρθεί τραυματισμένος στο αριστερό ρεύμα της ΠΑΘΕ, όπου ο οδηγός ενός δεύτερου αυτοκινήτου, για να τον αποφύγει έπεσε στο ντεραπαρισμένο αυτοκίνητο, ενώ ένα δεύτερο αυτοκίνητο που πέρασε με ταχύτητα πάτησε το σώμα του άτυχου 31χρονου στο σκοτάδι και ο οδηγός του σταμάτησε 100 μ. πιο πέρα και αφού βγήκε για να δει τι συμβαίνει εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος.