noodles volos banner

Σε διαρκή άνοδο ο Κένταυρος Ν. Πηλίου, μάζεψε φέτος 16 περισσότερους βαθμούς!

Πολύ καλή πορεία είχε τη φετινή σεζόν ο Κένταυρος Νοτίου Πηλίου και πιστοποίησε πως βρίσκεται σε διαρκή άνοδο. Τελείωσε το πρωτάθλημα έχοντας από κάτω του στη βαθμολογία τέσσερις ομάδες, καθώς κατετάγη ένατος με συνολικό απολογισμό έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες και δεκατρείς ήττες, τέρματα 28-53.

Η πρόοδος της πηλιορείτικης ομάδας είναι εντυπωσιακή εάν αναλογιστεί κανείς πως πριν δύο σεζόν, το 2013-14 δεν είχε νίκη (μία ισοπαλία και εικοσιμία ήττες, γκολ 21-113), ενώ πέρυσι, το 2014-15 είχε μαζέψει μόνο 7 βαθμούς (δύο νίκες, μία ισοπαλία και δεκαεπτά ήττες).
Φέτος, από τους 7 πόντους ...εκτοξεύτηκε στους 23 και όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε ζημιά σε ομάδες που διεκδίκησαν στο φινάλε την είσοδο στην τετράδα. Κέρδισε τους Νέους Αθλητές Νίκης με 2-0 τέσσερις αγωνιστικές; πριν τη λήξη, έφερε 1-1 με τον Άνθιμο Γαζή πριν λίγες ημέρες και με το ίδιο σκορ έκοψε το δρόμο του Εθνικού, ενώ είχε ισοπαλία στον πρώτο γύρο 2-2 με τον Τοξότη. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα δεν είχε πανηγυρίσει εκτός έδρας νίκη για πάνω από δύο χρόνια, ωστόσο φέτος την πέτυχε στην πρεμιέρα σκοράροντας πέντε γκολ στη Μακρινίτσα και είχε συνολικά τρία τρίποντα μακριά από το γήπεδο του Αγ. Γεωργίου Νηλείας που “αναγκαστικά” αποτελεί την έδρα της.

Για την παρουσία του Κενταύρου μίλησε στο magnesiasports ο Στέφανος Γώγος, ο οποίος αρχικά ανέφερε: “Η ομάδα μας έδωσε φέτος συνέχεια στην ανοδική της πορεία και είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία μας, αν και θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μαζέψει περισσότερους βαθμούς. Η πετυχημένη σεζόν οφείλεται στη συνοχή που έχουμε στην ομάδα και σε ορισμένους παίκτες που επέστρεψαν και βοήθησαν σημαντικά όπως οι Γκερόν Πότσκα, Τσιργής, Σέτι και Σαρακατσάνος. Έχουμε πολλά νέα παιδιά, υπάρχει μεγαλύτερο βάθος και θεωρώ ότι το μέλλον είναι καλύτερο. Θα ήθελα να τονίσω τις αντίξοες συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν υπάρχει γήπεδο για προπόνηση, δεν είχαμε χώρους για να προπονηθούμε, οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Ωστόσο πήγαμε καλύτερα χάρη στην οργάνωση της διοίκησης και τη θέληση των παιδιών. Να εξάρω την προσπάθεια του Γιάννη Γιαννέλη” και συνέχισε λέγοντας για την ακαδημία: “Νεαροί παίκτες έκαναν φέτος ντεμπούτο, πήραν εμπειρίες και στο μέλλον θα αποτελέσουν βασικές μονάδες. Η ακαδημίας μας που συντονίζει ο Δήμος Βαΐτσης έχει 110 παιδιά, συμμετείχε για πρώτη φορά στο μικτό πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ και ορισμένοι από το τμήμα των μεγάλων που προπονώ εγώ, θα προβιβαστούν στην πρώτη ομάδα. Μπορεί να έχουμε προβλήματα με τις μετακινήσεις και τα γήπεδα, ωστόσο η ακαδημία μας έχει καταστεί κυψέλη για πάρα πολλά παιδιά στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Πηλίου”. 
Τέλος, ο Στέφανος Γώγος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέδραμαν οικονομικά και ηθικά στον Κένταυρο, τους υποστηριχτές και χορηγούς του σωματείου, ενώ ανέφερες πως στο γήπεδο της Αργαλαστής έγιναν όλα τα έργα υποδομής και απομένει η τοποθέτηση του πλαστικού τάπητα και ο φωτισμός, με το έργο πάντως να έχει “κολλήσει” λόγω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

assadf

d42d82c3 43f4 485e a6e1 8cc575e5bd2b

Last modified onWednesday, 08 June 2016 13:47