noodles volos banner

Τελέστηκε ο αγιασμός της μπασκετικής Νίκης-Οι δηλώσεις

Τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο αγιασμός για τις ομάδες μπάσκετ της Νίκης και των Νέων Αθλητών από τον πατέρα Αθανάσιο του Ι.Ν. Αγ. Ονουφρίου.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Γ.Σ. Βόλου «Η ΝΙΚΗ» Στέργιος Φάτσης, τα μέλη της Δ.Ε. του τμήματος μπάσκετ ανδρών Δημήτρης Τσιόλκας, Μπάμπης Τουτουτζόγλου και Γιάννης Ζιάμας, καθώς κι οι προπονητές των τμημάτων κ.κ. Λάμπρος Πρέκας, Στέφανος Τύμπας και Κώστας Μανωλόπουλος, εκτός φυσικά από τους παίκτες των δύο ομάδων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Πρέκας, τεχνικός της Νίκης, επισήμανε τα εξής: «Έχουμε δύο βδομάδες να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν περισσότερο για την έναρξη του πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής η πορεία μας είναι αρκετά καλή και μέσα από τα φιλικά παιχνίδια έχω δει αρκετά πράγματα για την ομάδα. Θα δουλεύουμε συνέχεια, γιατί το πρωτάθλημα είναι σε δύο φάσεις. Δεν είναι μόνο ο όμιλος των δέκα ομάδων. Το πρωτάθλημα παίζεται από τον Απρίλιο και μετά επί της ουσίας, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να το δούμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι, να μαζεύουμε όλους τους πόντους εκείνους που θα χρειαστούμε, για να μπορέσουμε να μπούμε στην επόμενη φάση.

Τα νέα σε ηλικία παιδιά έχουν αρχίσει και εγκλιματίζονται, είναι ταλέντα και επένδυση γα το μέλλον. Έχουν δείξει πολύ καλά στοιχεία και έχουν μεγάλη βοήθεια από τους έμπειρους, τον Δημήτρη Μπόγδανο και τον Παναγιώτη Τσιώλη. Στο ρόστερ οι δέκα από τους 14 παίκτες είναι κάτω των 24.

Δουλεύουμε, για να είναι η Νίκη καλύτερη όσον αφορά τη φιλοσοφία παιχνιδιού κι αυτό το οποίο θα παρουσιάσει σαν θέαμα, αλλά και βήμα-βήμα να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Σίγουρα το ρόστερ είναι καλύτερο από πέρσι, αν και αυτό είναι υποκειμενικό».

Σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Νίκης από το Κύπελλο της ΕΣΚΑΘ, τόνισε: «Δεν ανατρέπει καθόλου τα σχέδιά μας. Βέβαια δεν είχαμε ένα φιλικό, όπως θα θέλαμε να έχουμε το συγκεκριμένο διάστημα, αν και παίξαμε ένα δυνατό φιλικό στα Φάρσαλα. Εκεί τεστάραμε πολλά πράγματα για την ομάδα. Λογικά το Σάββατο θα έχουμε εδώ ένα φιλικό παιχνίδι με τον Αμπελώνα, που θεωρείται από τις δυνατές ομάδες του άλλου ομίλου. Προσωπική άποψη για τον θεσμό του Κυπέλλου είναι πως πρέπει ν’ αλλάξει, γιατί είναι πεπαλαιωμένος. Για να ‘μαστε ειλικρινείς, περισσότερο βγάζει τις ομάδες από τον στόχο της προετοιμασίας, παρά τις προσδίδει κάτι».

Δηλώσεις έκανε και το τεχνικό δίδυμο των Νέων Αθλητών Νίκης. Ο Στέφανος Τύμπας υπογράμμισε: «Καλή χρονιά να ευχηθούμε και για εμάς και για τη Νίκη, χωρίς τραυματισμούς. Θέλουμε να δέσουμε λίγο ακόμα ως ομάδα, να παίξουμε όμορφο μπάσκετ κι αν μπορούμε να σωθούμε κιόλας, γιατί αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος, να το καταφέρουμε, χωρίς να τρελαινόμαστε και να δημιουργούμε αυτοσκοπούς γύρω απ’ αυτό το πράγμα.

Είναι πολύ νωρίς, για να βγάλουμε συμπεράσματα από τα ματς του Κυπέλλου και περισσότερο κρατάμε κομμάτια από τους αγώνες, τα οποία μας άρεσαν και είναι στον δρόμο που θέλουμε να παίξουμε, γρήγορο δηλαδή σχετικά μπάσκετ, με πίεση.

Δεν έχουμε κατορθώσει να έχουμε ακόμη διάρκεια και το δουλεύουμε τώρα μέσα από κάθε φιλικό που γίνεται, ώστε να φανεί και στο γήπεδο το αποτέλεσμα. Οι μικροί έχουν μεγαλώσει κι αυτοί, έχουν πάρει μία χρονιά παραπάνω και 4-5 παιδιά είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να βοηθήσουν φέτος. Ανάλογα και με τα παιχνίδια θα παίξουν και κάποιοι νέοι παραπάνω, αλλά και σε κάποια ματς που χρειάζεται να τα πάρουμε, θα στηριχθούμε στην εμπειρία περισσότερο».

 Από τη μεριά του ο Κώστας Μανωλόπουλος δήλωσε: «Ο κύριος στόχος της δικής μας ομάδας είναι τα μικρότερα παιδιά σε ηλικία να αποκτήσουν εμπειρίες, ώστε κάποια παιδιά να μπορέσουν να παίξουν και στην ανδρική ομάδα της Νίκης. Θέλουμε και μία καλή πορεία και στο εφηβικό πρωτάθλημα, που έχουμε θέσει και ως στόχο».

Στη συνέχεια μίλησε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου: «Η διοίκηση έκανε όλες τις απαιτούμενες κινήσεις, για να έχουμε ένα ρόστερ ανταγωνιστικό και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Ευχόμαστε να το κάνουμε και να πάνε όλα καλά. Είναι ευκαιρία μας για μας να ανεβούμε, αλλά να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να ανεβεί μία ομάδα από τον Βόλο».

Η τοποθέτηση, τέλος, του κ. Στέργιου Φάτση ήταν η εξής: «Μία νέα χρονιά αρχίζει για το ανδρικό τμήμα, που αποτελείται από έμπειρους αλλά και νέους παίκτες ελπιδοφόρους. Θεωρούμε ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η άνοδος στη Γ’ Εθνική. Το υλικό είναι πολύ καλό και φέτος έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε την υπέρβαση και ν’ ανέβουμε. Όσον αφορά τους Νέους Αθλητές ο στόχος είναι να παραμείνουν στην κατηγορία και να δοθεί χρόνος στα μικρότερα παιδιά. Υγεία σε όλους, να επιτευχθούν οι στόχοι και να καλωσορίσω και τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα».