noodles volos banner

Όρθιος στο ΟΑΚΑ ο Πανιώνιος, νίκες για Κέρκυρα και Ξάνθη

Στο πιο σημαντικό ματς του Σαββάτου, η ΑΕΚ υπέπεσε σε νέα... γκέλα, παραχωρώντας ισοπαλία στον Πανιώνιο μέσα στο ΟΑΚΑ με 0-0 στο ντεμπούτο του Μοράις στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο. 

Στα άλλα ματς της ημέρας, η Κέρκυρα πήρε νίκη-ανάσα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 ο οποίος βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία, ενώ η Ξάνθη έφυγε με το «διπλό» και από τα Χανιά με 0-1.

 

ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-0

Το ντεμπούτο του Ζοζέ Μοράις δεν συνδυάστηκε με νίκη για την ΑΕΚ. Η “ένωση” υποδέχτηκε τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική της Super League και ήθελε πάση θυσία τη νίκη για να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η εικόνα της, όμως, δεν ήταν καλή και με το τελικό 0-0 έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 25' για την “Ένωση”. Ο Μάνταλος έβγαλε τη σέντρα ο αμαρκάριστος Τσιγκρίνσκι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 39' το σουτ του Αραβίδη πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι. 

Στο 73' ο Μάνταλος έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Υστερα από κόρνερ και κακή έξοδο του Γιαννιώτη, έκανε το σουτ με όλο το τέρμα μπροστά του από το πέναλτι, αλλά αστόχησε.

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον (84' Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας, Πλατέλλας (67' Σιμόες), Αραβίδης (67' Πέκχαρτ), Αλμέιδα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
(Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Γκιοάτα (90+2' Πατσατζόγλου ), Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Φούντας, Μασούντ, Μπεν (70' Μασούρας), Ανσαριφάρντ (86' Ενγκογκ).

 

Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Με δύο γκολ του Ροζέριο Τουράμ στο 16ο και 28ο λεπτό η Κέρκυρα πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή νίκη στο πρωτάθλημα και την έδρα της, επικρατώντας 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην εναρκτήρια συνάντηση της 8ης αγωνιστικής.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του απέναντι σε μια άμυνα που δεν μπορούσε να τον περιορίσει: με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά σε σέντρα του Σπίνουλα, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Κοζίτσκι, ενώ στο 13΄ νέα κεφαλιά του είχε ανάλογη κατάληξη.

Στο 16΄ όμως ο Τουράμ δεν λάθεψε για τρίτη φορά, καθώς στο γύρισμα του Ζορμπά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Αρκάδων.


ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Ζορμπάς (65΄ Ντουάλ), Ανδρεόπουλος (70΄ Ναζίμ), Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν, Ζαραδούκας, Τουράμ, Κοντός, Σπίνουλας, Νίκιτς (82΄ Γρομητσάρης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοζίτσκι, Σεφί (74΄ Μάσα), Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης, Φερνάντες, Τσουκαλάς, Γιαννούλης, Καλτσάς (60΄ Στανισάβλιεβιτς), Μπέρτος, Χαμντανί (60΄ Δημούτσος), Ιγκόρ.

 

Πλατανιάς-Ξάνθη 0-1

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και στα Περιβόλια, όπου ο Πλατανιάς μετρούσε 4 νίκες επί της Ξάνθης, είδε τους ακρίτες του Λουτσέσκου να φεύγουν από το γήπεδο έχοντας στις αποσκευές τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η τύχη του αγώνα κρίθηκε με το γκολ του Γιουνές στο 19΄.

Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε για τις 300 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ ο Φανούρης Γουνδουλάκης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Αποστολόπουλος (70΄ Ντιλαβέρ), Καρυπίδης, Μπανανά, Βάντερσον, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Μενδρινός, Στανισάβλιεβιτς (46΄ Γουνδουλάκης), Τσουράκης (80΄ Ντίνας), Γιακουμάκης.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Νιέτο (77΄ Τριάδης), Καμαρά, Βασιλακάκης (69΄ Λάζιτς), Γιουνές (84΄ Ράνος).

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/10

Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 2-0
(16΄, 29΄ Τουράμ) 

Πλατανιάς-Ξάνθη 0-1
(19΄ Γιουνές) 

ΑΕΚ-Πανιώνιος ΟΑΚΑ 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/10
16:00 Ηρακλής-Ατρόμητος Καυτανζόγλειο Στάδιο
18:15 Λεβαδειακός-Παναιτωλικός Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς
18:15 ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες"
20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης"

ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10

19:30 Βέροια-Παναθηναϊκός Δημ. Στάδιο Βέροιας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 12
2. ΑΕΚ 11 - 6αγ.
3. Παναθηναϊκός 10 
4. Πανιώνιος 10 -6αγ.
5. ΠΑΟΚ 8
. Πλατανιάς 8 -6αγ.
. Παναιτωλικός 8 
. Ξάνθη 8 -6αγ.
9. Ατρόμητος 7
. ΠΑΣ Γιάννινα 7 -4αγ.
11. Κέρκυρα 6 -6αγ.
12. ΑΕΛ 5
13. Λεβαδειακός 4 -4αγ.
. Βέροια 4
15. Αστέρας Τρίπολης 3 -6αγ.
16. Ηρακλής 2

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς.