noodles volos banner

Ο Εργοτέλης το κρητικό ντέρμπι

Ο Εργοτέλης σε ένα ντέρμπι-φωτιά νίκησε 3-2 τον ΟΦΗ και πήρε τεράστια ανάσα στη βαθμολογία - Με δέκα από το 25' οι γηπεδούχοι, πίεσε για την ολική ανατροπή ο ΟΦΗ αλλά δεν τα κατάφερε - «Φωνές» των φιλοξενούμενων για τη διαιτησία.

 

Ένα από τα πιο δυνατά ματς της χρονιάς το οποίο κρίθηκε στη δύναμη και στη θέληση των παικτών ήταν αυτό ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο με το 3-2, φτάνοντας στους 21 βαθμούς κι έχοντας ένα ματς λιγότερο, την ώρα που ο ΟΦΗ των χιλίων προβλημάτων τα έδωσε όλα για να πάρει έστω και την ισοπαλία, όμως δεν τα κατάφερε κι έμεινε στους 13 και την προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Εντυπωσιακό σε διακύμανση αλλά και εναλλαγές συναισθημάτων το ματς, με τον Εργοτέλη να μένει με δέκα παίκτες στη φάση όπου προηγήθηκε 1-0, τον τερματοφύλακά του να κάνει δώρο τη μείωση του σκορ στον ΟΦΗ αλλά να είναι και… σωτήρας του στην επανάληψη και τον ΟΦΗ να «πατάει» τον αντίπαλο αλλά να έχει δυο δοκάρια και σωρεία ευκαιριών που χάθηκαν κι απέτρεψαν την ισοφάριση.

Ο Εργοτέλης ήταν αυτός που μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο ματς, πιέζοντας τον ΟΦΗ από το ξεκίνημα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Κουτσιανικούλη στο 8', όμως, τη σπατάλησαν με τον Εργοτέλη σε μια φάση μετά το εικοσάλεπτο να... τα κάνει όλα. Στο 22' ο Τζιλάς σημάδεψε το δοκάρι του Λόρια, στην εξέλιξη της φάσης ο Μποέ Καν έκανε το 1-0 ενώ στο 24', στους πανηγυρισμούς, ο Γκέντσογλου αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Ροβίθη! Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν πολύ καλύτερη για τον Εργοτέλη παρότι ήταν με δέκα παίκτες. Στο 31' ο Τζιλάς έκανε το 2-0, όμως, στο 32' ο Μακρής με ένα σουτ από τα 45 μέτρα είδε τον Λόρια να του κάνει... δώρο τη μείωση του σκορ! Ωστόσο, ο Γκοργκς με καταπληκτική κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου!

Οι δυο προπονητές υποχρεώθηκαν σε αναγκαστικές αλλαγές, με τον Μαραθιανό να παίρνει τη θέση του Μονιάκη για τον ΟΦΗ και τον Γιουσούφ να δίνει τη θέση του στον Κοζορώνη για τον Εργοτέλη. Ως το τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρξε άλλη αλλαγή στο σκορ, με τον ΟΦΗ να μπαίνει... καμικάζι στο δεύτερο μέρος. Ο Κουτσιανικούλης στο 56' σημάδεψε το δοκάρι του Σαράνοφ ενώ ο πορτιέρο του Εργοτέλη τον σταμάτησε σε τετ-α-τετ λίγο αργότερα! Εν τέλει, το 3-2 διαμορφώθηκε με ένα εξαιρετικό γκολ του Μερεμπασβίλι στο 68' και παρά την πίεση του ΟΦΗ δεν ήρθε η ισοφάριση. Αυτή θα μπορούσε να έρθει στο 92' με το δοκάρι του Κάλαϊτζιτς ή αν στο τελευταίο λεπτό ο Τριτσώνης είχε καταλογίσει πέναλτι σε ανατροπή του Τζορτζ, φάση στην οποία έγιναν έξαλλοι όλοι οι άνθρωποι των φιλοξενούμενων.

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Τζανακάκης, Γκορκς, Λουβιόν, Λυκογιάννης, Γκέντσογλου, Μπόε-Καν, Γιουσούφ (43' Κοζορώνης), Καλέ (61' Χαντί), Ούλα, Τζίλας (77'Σολάρι).

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης (39' Μαραθιανός), Κουτσιανικούλης, Ροβίθης (57' Τζορτζ), Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής

 

Last modified onSaturday, 07 February 2015 20:45