noodles volos banner

Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής με το 0-1 του πρώτου αγώνα, ήταν φυσικό να έχει δύο στόχους στο σημερινό παιχνίδι, καθώς αν κρατούσε το μηδέν παθητικό θα έπαιρνε αυτομάτως την πρόκριση για τους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου, λοιπόν ξεκίνησαν το παιχνίδι πιο συντηρητικά κι έδωσαν χώρο στη Βέροια. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ο Ηρακλής ήταν αυτός που δημιουργούσε ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις κι αν ήταν πιο προσεκτικός θα είχε κλειδώσει από νωρίς την πρόκριση. Στο 24’ ο Ρομάνο δεν έβαλε καλά το πόδι του και από τα δύο μέτρα δεν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης. Ένα λεπτό αργότερα ο Λόπεζ σταμάτησε τον Βέλλιο σε τετ α τετ. Ο τερματοφύλακας της Βέροιας είπε όχι και στον Ρομάνο στο 37’. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όπου η Βέροια είχε την ανούσια υπεροχή, αλλά ο Ηρακλής τις ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια συνέχιζε να πιέζει και μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γεωργιάδη. Στο 60’ ο έμπειρος επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή, αλλά το σουτ που έπιασε στο τετ α τετ με τον Χουάντερσον η μπάλα δεν βγήκε ούτε… άουτ! Στο 72’ ο Ηρακλής στην αντεπίθεση κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κλειδώσει ουσιαστικά την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Βέλλιος με ωραία προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0. Στο 90’ ο Ηρακλής έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα, ύστερα από κόντρα, το σουτ του Μπουκουβάλα σταμάτησε στο δοκάρι, το ριμπάουν πήρε ο Βέλλιος, ο οποίος ανενόχλητος, σε κενή εστία και χωρίς πίεση έστειλε τη μπάλα… άουτ! Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι και οι παίκτες του Παπαδόπουλου πανηγύρισαν την πρόκριση.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Σκόρερ: 72’ Βέλλιος

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Καρασαλίδης, Πασάς (76’ Κυριακίδης), Βέλλιος, Ρομάνο (60’ Μπουλούτ), Τσιλιανίδης (88’ Πορτουλίδης).

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεζ, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Νέτο, Σιόντης, Μαραγκός (76’ Νάστος), Αρτσε, Μαγέφκσι (72’ Κόλα), Ναζλίδης, Γεωργιάδης και Αμπντούν (79’ Μελικιώτης).