noodles volos banner

-6 βαθμοί και πρόστιμο για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Με αφαίρεση έξι βαθμών και χρηματικό πρόστιμο 6.500 ευρώ, τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή για τον εκτός έδρας αγώνα της 25ης αγωνιστικής, με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό ο Απόλλωνας. Υπενθυμίζουμε ότι στον συγκεκριμένο αγώνα ο Απόλλωνας είχε αγωνιστεί με 6 ξένους παίκτες αντί για πέντε που προβλέπει ο ΚΑΠ, αλλά και η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Μπορεί η «Ελαφρά Ταξιαρχία» να πήρε τον αγώνα κόντρα στους Ελευσίνιους με 1-0, ωστόσο η ΑΕΛ, ο Πανελευσινιακός και η Κέρκυρα προχώρησαν στην κατάθεση ένστασης κατά του κύρους του αγώνα, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την τιμωρία της με -6 βαθμούς, την ήττα της στα χαρτιά με 3-0, αλλά και χρηματικό πρόστιμο ύψους 6.500 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση:
«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Football League εξέδωσε την παρακάτω απόφαση: Συνεκδικάζοντας, κατ' αντιμωλία απασών των Π.Α.Ε., την ένδικη αυταπαγγέλτως ασκηθείσα πειθαρχική δίωξη, την ένδικη ένσταση και τις ένδικες δύο (2) καταγγελίες.
α) Δέχεται ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση για το αδίκημα της εκφώνησης απρεπούς συνθήματος. Επιβάλλει στην Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ την χρηματική ποινή ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.
β) Δέχεται τυπικά την ένδικη ένσταση της Π.Α.Ε. ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ και απορρίπτει αυτήν, ως μη νόμιμη. Διατάσσει την κατάπτωση του χρηματικού παραβόλου υπέρ της διοργανώτριας αρχής.
γ) Δέχεται αμφότερες τις ένδικες καταγγελίες των Π.Α.Ε. Π.Α.Ε. ΚΑΣΣΙΟΠΗ και Π.Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ τυπικά και κατ'ουσίαν.
Επιβάλλει στην Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ τις ποινές:
α) Απώλειας του αγώνα στον οποίο θεωρείται ότι ηττήθηκε με σκορ τρία-μηδέν (3-0) από την ομάδα της Π.Α.Ε. ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
β) Χρηματικό πρόστιμο έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ
γ) Αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το Πρωτάθλημα Football League ΟΠΑΠ της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016. Διατάσσει την επιστροφή των κατατεθειμένων χρηματικών παραβόλων για τις ένδικες καταγγελίες.
δ) Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή έξι χιλιάδων πεντακοσίων (6.500) ευρώ (αγώνας της 28-03-2016 με Π.Α.Ε. ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ)»

Last modified onThursday, 19 May 2016 13:06