noodles volos banner

Ήττα με ...ψηλά το κεφάλι

Ο Ηρακλής κέρδισε για τέταρτη φορά τη φετινή σεζόν τον Ολυμπιακό Βόλου με το ίσιο σκορ! Το γκολ του Λουκίνα στο 4ο λεπτό έμεινε “αναπάντητο” από τους “ερυθρόλευκους” που στάθηκαν πολύ καλά στο Καυτανζόγλειο παρά τις πολλές απουσίες και τη σύνθεση ανάγκης. 

 

 

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος παρέταξε ενδεκάδα ανάγκης. Είχε στο αρχικό σχήμα τερματοφύλακα τον Κολίτση, τετράδα στα μετόπισθεν τους Ζέρη, Γιαλούση, Μπάρμπα, Μαργαρίτη, στη μεσαία γραμμή τους Μακρυδημήτρη, Τριανταφυλλάκο, τους Σκοπελίτη, Καρρά στις πτέρυγες και τους Θέο, Μπιτάνγκ στη γραμμή κρούσης.
Για τον Ηρακλή, ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε κάτω από τα δοκάρια τον Χουάντερσον, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ζιαμπάρης-Μπαρτολίνι, δεξιά και αριστερά στην άμυνα οι Μπουκουβάλας και Βαλεριάνος αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή το γνωστό δίδυμο Ιντζόγλου-Πουρτουλίδης, στις πτέρυγες οι Πασάς και Κυριακίδης. Μοναδικός προωθημένος ο Λουκίνας και σε ρόλο «δεκαριού» ο Ρομάνο.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη ημέρα τον Ρομάνο, ο οποίος ήταν διαρκής πηγή κινδύνων για την άμυνα των “ερυθρολεύκων” με τις μπαλιές του, κυρίως για τον Λουκίνα. Σε μία συνεργασία μεταξύ των δύο παικτών, στο 4ο λεπτό έγινε το 1-0 όταν ο Αργεντινός πέρασε κάθετη πάσα και ο Έλληνας σέντερ φορ, νίκησε τον Κολίτση.
Ο “Γηραιός” ήλεγξε το ματς και ήταν απειλητικός. Σουτ του Λουκίνα στο 11ο λεπτό απέκρουσε ο Κολίτση, κεφαλιά του Ζιαμπάρη λίγο αργότερα έφυγε άουτ, ενώ στο 24' ο Λουκίνας είχε σουτ στην κίνηση που χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Μετά το ημίωρο, ο Ολυμπιακός Βόλου φάνηκε περισσότερο στην επίθεση. Ο Θέος είχε σουτ που έφυγε ψηλά άουτ, ενώ καλή ευκαιρία καταγράφηκε στο 34' όταν από προσπάθεια του Μπιτάνγκ, ο Ζέρης είχε ψηλοκρεμαστό σουτ που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με δύο επικίνδυνες στιγμές για λογαριασμό των γηπεδούχων, με τον Κολίτση να νικάει τον Λουκίνα.
Στην επανάληψη, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έριξε στο ματς στο 55ο λεπτό τον Νικολιά στη θέση του Σκοπελίτη και ο Ολυμπιακός απέκτησε μεγαλύτερη επιθετικότητα. Ο Ηρακλής έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με προβολή άουτ του Πασά από το ύψος της μικρής περιοχής (57'), αλλά η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου δεν μπόρεσε στη συνέχεια να δημιουργήσει πολλές φάσεις. Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε, οι Βολιώτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ -με αρκετές στημένες φάσεις στο φινάλε-, έλειπε όμως η καλή τελική κατάληξη.
Έτσι, το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τα τελευταία λεπτά να μην έχουν να παρουσιάσουν κάτι ιδιαίτερο, αφού οι μεν γηπεδούχοι κράτησαν το αποτέλεσμα που ήθελαν, οι δε φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε μια πολύ καλή παρουσία χωρίς όμως να σκοράρουν για ακόμη ένα παιχνίδι.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι στη σημερινή συνάντηση, τέσσερις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έπαιξαν για πρώτη φορά στα πλέι οφ, ο Κολίτση που είχε εξαιρετική παρουσία στο τέρμα και οι Νικολιάς, Κεσίδης, Ντινόπουλος που ήταν οι τρεις αλλαγές για τον τεχνικό της βολιώτικης ομάδας.

Συνθέσεις:
Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Λουκίνας, Πασάς (92' Ρουγκάλας), Ρομάνο (80' Σιατραβάνης), Κυριακίδης (70' Τσιλιανίδης), Βαλλεριάνος.
Ολυμπιακός Βόλου: Κολίτσης, Μαργαρίτης, Καρράς (80' Κεσίδης), Ζέρης, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Μακρυδημήτρης (86' Ντινόπουλος), Τριανταφυλλάκος, Μπιτάνγκ, Σκοπελίτης (55' Νικολιάς), Θέος.

 Οι κυριότερες φάσεις της αναμέτρησης
1' Διαγώνιο σουτ του Πασά μπλόκαρε ο Κολίτση.
4' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ. Ο Ρομάνο πέρασε ωραία πάσα για τον Λουκίνα, ο οποίος απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, είχε εύστοχο τελείωμα και έδωσε προβάδισμα 1-0 στην ομάδα του.
11' Σουτ του Λουκίνα απέκρουσε ο Κολίτση.
18' Κόρνερ του Πουρτουλίδη, κεφαλιά του Ζιαμπάρη άουτ.
24' Δοκάρι για τον Ηρακλή με σουτ του Λουκίνα στην κίνηση που χτύπησε στη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού, ύστερα από παράλληλη πάσα του Ρομάνο.
32' Σουτ του Θέου έφυγε ψηλά άουτ.
34' Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μπιτάνγκ έκανε την προσπάθεια από τα αριστερά, πάσαρε στον Ζέρη που έπιασε ψηλοκρεμαστό πλασέ το οποίο έφυγε λίγο άουτ.
45' Mπαλιά από τον Ρομάνο, ο Λουκίνας βγήκε τετ-α-τετ με τον Κολίτση. Ο τελευταίος απέκρουσε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
50' Σουτ του Κυριακίδη από πλάγια, έπεσε και μάζεψε την μπάλα ο Κολίτση.
57' Από ωραία πάσα του Ρομάνο και σέντρα του Μπουκουβάλα, ο Πασάς από κοντά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε κι έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
63' Σωτήρια επέμβαση του Βαλλεριάνου πριν βγει σε θέση βολής ο Νικολιάς.
67' Σουτ του Καρρά εξουδετέρωσε ο Χουάντερσον.
77' Κίτρινη κάρτα για τον Τριανταφυλλάκο.
84' Σουτ του Τσιλιανίδη έφυγε άουτ.
89' Κίτρινη κάρτα στον Πουρτουλίδη.

Last modified onSunday, 31 May 2015 21:28