noodles volos banner

Από τον… Τζαναβάρα στον Βοσνιάδη

  • Οι προπονητές που έβαλαν τη σφραγίδα τους στην άνοδο της Νίκης

Σε 25 ματς από τα 40 του πρωταθλήματος, κάθισε στον κυανόλευκο πάγκο, ο Αλέκος Βοσνιάδης. Αναμφίβολα το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας του ανήκει, όμως τα εύσημα πρέπει να πάρει και ο τεχνικός που έβαλε τα «θεμέλια» σε όλο αυτό το οικοδόμημα. Ο τεχνικός που εισηγήθηκε μεταγραφές, έβαλε τις βάσεις και οι επιλογές του, όπως αυτές των Σοϊλέδη και Μπιτσάκου, τον δικαίωσαν πανηγυρικά.

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας έμεινε στον πάγκο για δέκα ματς, με τη Νίκη να μετρά επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Αναμφίβολα το ήθος του και η αξιοπρέπεια του κέρδισαν άπαντες στη Νέα Ιωνία, όμως οι λόγοι που έφυγε ήταν περίπου οι ίδιοι με αυτούς που ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Αλέκος Βοσνιάδης και είχαν να κάνουν με τα αποδυτήρια και την οργάνωση.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χονδροδίνης οδήγησε την ομάδα σε δύο παιχνίδια, αυτά με Βατανιακό και Αναγέννηση Γιαννιτσών, κατακτώντας δύο νίκες, ενώ αμέσως μετά ανέλαβε ο Λουτσιάνο. Τρία ματς πρόλαβε να μείνει στον πάγκο ο Λουτσιάνο και ο απολογισμός του ήταν μία νίκη και δυο ισοπαλίες.

Στις 16 Ιανουαρίου τα «σκήπτρα» της τεχνικής ηγεσίας αναλαμβάνει ο Αλέκος Βοσνιάδης. Και στο παρελθόν ο Ανδρέας Πάτσης προσπάθησε να πείσει τον έμπειρο τεχνικό, αλλά εκείνος κοιτούσε μόνο Super League. Τελικά το όραμα και ο στόχος, τον έπεισαν να έρθει στις αρχές του 2014 στη Νίκη και να αναλάβει να την οδηγήσει με επιτυχία στην άνοδο, όπως και το κατάφερε. Ο Αλέκος Βοσνιάδης συμπλήρωσε 25 ματς στη Football League στον κυανόλευκο πάγκο και είχε απολογισμό 16 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Αυτό που έλεγαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά το όνομα του στα αποδυτήρια μετά τη λήξη της τεσσάρας επί του Ηρακλή και την κατάκτηση του τίτλου, είναι ότι κατάφερε όχι μόνο να «κρατήσει» τα αποδυτήρια, αλλά και να τους δώσει το κάτι παραπάνω στην ψυχολογία. Έμπαινε μπροστά σε κάθε πρόβλημα τους, τους στήριζε και ήταν εκεί για ό,τι χρειάζονταν…  

Last modified onThursday, 05 June 2014 16:52