noodles volos banner

Κούτσης: "Υπέρβαση για εμάς η συμμετοχή στα πλέι οφ"

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «amfissaface» έδωσε ο προπονητής του Φωκικού, Γιώργος Κούτσης και παραδέχτηκε ότι η ομάδα της Άμφισσας έχει κάνει υπέρβαση με τη φετινή πορεία. Αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες δουλειάς και την έλλειψη εγκαταστάσεων που δεν επιτρέπουν στους «κυανόλευκους» να κοιτάξουν παραπάνω και τόνισε ότι θα γίνει κίνηση για τέσσερις προσθήκες. Μεταξύ άλλων ο Κούτσης δήλωσε:

Ποιές ήταν οι συνθήκες που βρήκες στην ομάδα με τον ερχομό σου εδώ; «Γενικότερα, σε μεγάλο βαθμό απουσίαζαν οι προϋποθέσεις. Έπρεπε πριν από όλα να οργανωθούμε. Δεν υπήρχε ρόστερ, δεν είχαμε εγκαταστάσεις, ούτε το δικό μας γήπεδο. Δεν μπορούσαμε να πάμε προετοιμασία, μιας και δεν είχε σχηματιστεί το βασικό μας ρόστερ, ενώ αρχίσαμε κι αργά, γύρω στις 10 Αυγούστου. Κάναμε έναν προγραμματισμό 5-6 εβδομάδων, ώστε να έχουμε την ομάδα έτοιμη για το πρωτάθλημα. Ξαφνικά μας προέκυψε και το Κύπελλο, όπου έπρεπε να προκριθούμε για να παίξουμε με τον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν κάτι σημαντικό για την ίδια την πόλη, για τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών, για τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Οπότε, χρειάστηκε να αλλάξουμε ξανά σχεδιασμό. Τα καταφέραμε, όμως, καλά σε αρκετά σημαντικό βαθμό, νομίζω».

Στην πορεία, όμως, προέκυψε η προοπτική των play-off... «Aν εξαιρέσεις ελάχιστες ομάδες, όλες οι άλλες, και μαζί με αυτές κι εμείς, έχουν στόχο κατ αρχάς τη γρήγορη σωτηρία. Όσοι το πετύχουν ανεβάζουν τον πήχυ και διεκδικούν τα play off. Κάτι τέτοιο έγινε και με μας. Με όλες τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε, ο Φωκικός έχει κάνει φέτος υπέρβαση».

Πόσο επηρεάζει την ομάδα η ένδεια εγκαταστάσεων; Και πόσο μπορεί αυτό να κοστίσει; «Δεν υπάρχουν καν εγκαταστάσεις. Αγωνιστικά να μιλήσω, αυτό μπορεί να σου κοστίσει ένα πρωτάθλημα. Κι εξηγούμαι: Η προπόνηση σε πλαστικό καταπονεί τρομερά τους παίκτες, κυρίως στο θέμα της ταχυδύναμης, ενώ ενέχει και σημαντική ψυχική φθορά. Ο παίκτης γίνεται πιο αργός. Εμείς χρειάζεται να προγραμματίζουμε την προετοιμασία μας μέρα με τη μέρα διαφορετικά. Και να ξέρετε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας είναι ότι δεν έχει μέχρι στιγμής ούτε ένα θλαστικό τραυματισμό. Για να συνοψίσω: Ομάδα που διαθέτει εγκαταστάσεις ανεβαίνει 30% σε απόδοση. Εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε 5-6 βαθμούς περισσότερους γι αυτό το λόγο».

Έστω με αυτές τις δυσκολίες, είναι σε θέση ο Φωκικός να διεκδικήσει την είσοδο στην 4άδα; «Θα απαντήσω αλλιώς. Αν είχαμε εγκαταστάσεις, θα είχαμε και πολύ περισσότερες πιθανότητες. Δε θα ήθελα να αναφερθώ στη λογική των ποσοστών που με ρωτάς. Όλη τη βδομάδα στην προετοιμασία του κυριακάτικου ματς ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι σα να γράφει μια άδεια κασέτα. Αν δεν έχει τις συνθήκες να «γράψει» σωστά αυτή την κασέτα, τότε την Κυριακή θα ακουστεί φάλτσα. Στην 4άδα θα είναι οι ομάδες που το θέλουν πιο πολύ. Όλοι μέσα και γύρω από την ομάδα. Διοίκηση, παίκτες, προπονητής και κόσμος».

Ο κόσμος θεωρείς πως βοηθάει; «Ναι. Μου αρέσει πολύ που με βρίσκουν και μου λένε πόσο ωραίο ποδόσφαιρο αποδίδει η ομάδα. Ο κόσμος έχει εκτιμήσει τη φετινή προσπάθεια και θα το δείξει ακόμα πιο πολύ με την προσέλευσή του στο γήπεδο».

Μεταγραφές: Τι προσθήκες θα πρέπει να γίνουν; «Θέλουμε έναν παίκτη στο κέντρο της άμυνας, έναν στα χαφ, έναν στα φτερά της επίθεσης κι έναν μπροστά. Εξετάζουμε αρκετές περιπτώσεις, αλλά σε ονοματολογία δε θα ήθελα να υπεισέλθω αυτή τη στιγμή και για ευνόητους λόγους. Πάντως, κάθε εξέλιξη θα γίνει μετά το παιχνίδι της Καλλιθέας».

Υπόθεση 4άδα: Ποιές οι εκτιμήσεις σας; «Ολυμπιακός Βόλου και Χανιά εκτιμώ πως θα είναι μέσα. Από εκεί και πέρα 6 ομάδες θα παλέψουν για τις άλλες 2 θέσεις. Καλλιθέα, Επισκοπή, Παναχαϊκή, Ψαχνά, Παναιγιάλειος κι εμείς».