noodles volos banner

Πληρότητα στον άσο, στους φορ και στους κεντρικούς χαφ στον Ολυμπιακό Β.

Φλίγκος και Σαχινίδης δύο πρωτοκλασάτες λύσεις για τη θέση του φορ Φλίγκος και Σαχινίδης δύο πρωτοκλασάτες λύσεις για τη θέση του φορ

Το αγαπημένο θέμα του καλοκαιριού εκτός από τα μπάνια είναι και οι μεταγραφές κι αυτό δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, που η διοίκηση της ομάδας τους φρόντισε με την πρώτη εξάδα των νέων παικτών, εκ των οποίων οι δύο επέστρεψαν μετά από διάλειμμα ενός χρόνου, να τους ενθουσιάσει, να τους δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες και κυρίως να τους ανοίξει για τα καλά την όρεξη. Μάλιστα, επίκεινται ακόμη άλλες τόσες περίπου κινήσεις, για να φτάσει η ομάδα στην επιθυμητή πληρότητα, πριν φύγει για το Ελατοχώρι Πιερίας στις 29 Ιουλίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Μέχρι στιγμής μόνο στη θέση του τερματοφύλακα οι ερυθρόλευκοι είναι απολύτως καλυμμένοι με την τριπλέτα των Γιακουμή, Παλιούρα, που το κοινό τους στοιχείο είναι ότι σε πιο νεαρή ηλικία ανήκαν στον ΠΑΟΚ, και του νεαρού Κωνσταντίνου. Ο Γιακουμής θα παίξει για πρώτη φορά στη Γ’, έχοντας 102 συμμετοχές στη Β’ και μία στην Α’, ενώ έχει αγωνιστεί και σε τέσσερα ματς με το εθνόσημο σε επίπεδο Εθνικής Ελπίδων, με τη μεγαλύτερη στιγμή του να είναι το γεγονός ότι έπαιξε βασικός στις 3/3/10 στο μεγάλο διπλό της Ελλάδας μέσα στην Αγγλία με 1-2.

 Για τις θέσεις των στόπερ μέχρι στιγμής στο υπό διαμόρφωση ρόστερ υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές που ανανέωσαν, οι Νόνης και Παπαϊωάννου, με τον πρώτο ως πιο έμπειρος να είναι βασικός και αναντικατάστατος ουσιαστικά πέρσι και τον δεύτερο να παίρνει τις ευκαιρίες του και ν’ ανταποκρίνεται αρκετά καλά. Στο κέντρο της άμυνας μπορεί να αγωνιστεί και ο νεοαποκτηθείς Οικονομόπουλος, καθώς τη γνωρίζει αρκετά καλά, αν και η κλασική του θέση είναι αυτή του αμυντικού μέσου. Φυσικά υπάρχει και ο νεαρός Πατσής, που θέλει αρκετή δουλειά.

Βάσει των λύσεων που προαναφέρθηκαν επιβάλλεται η απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή για το συγκεκριμένο πόστο και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται μεταξύ άλλων οι άνθρωποι της ομάδας, θέλοντας εμπειρία και ποιότητα.

Στα πλάγια της άμυνας υπάρχουν ο έμπειρος Σάββας στα δεξιά και ο πιο νεαρός Αγγελής για τα αριστερά, ενώ σε εκκρεμότητα είναι η περίπτωση του Ανδρέα Κόκκα που μπορεί να αγωνιστεί σ’ αυτή τη θέση. Σίγουρα και εδώ αναζητείται παίκτης με παραστάσεις για βασικός, ενώ έχει ήδη ακουστεί το όνομα του Νιάρου.

Εκεί που πραγματικά παρατηρείται «συνωστισμός» είναι στον χώρο των κεντρικών χαφ με ανασταλτικές κυρίως αρμοδιότητες, αφού οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν τον αρχηγό Στάθη Ρόκα, αλλά και τους Οικονομόπουλο, Κόλα και τον νεοαποκτηθέντα Ναζίμ. Παράλληλα, τον ρόλο του οκταριού μπορούν άνετα να παίξουν και οι Ευθυμιάδης, Διβανές, οι οποίοι βέβαια μπορούν να έχουν και επιτελικό ρόλο, αλλά και να τοποθετηθούν στα άκρα, όντας πολυσύνθετοι. Βέβαια, ο Περικλής Αμανατίδης θέλει ένα δεκάρι, που είναι κι αυτό στις άμεσες μεταγραφικές προτεραιότητες.

Ο Καμπλιώνης, που έδειξε την ποιότητά του στην περσινή σεζόν από τον Ιανουάριο και μετά που ήρθε στον Βόλο, είναι μία δοκιμασμένη λύση για τα αριστερά κυρίως, παρότι δεξιοπόδαρος, αλλά και για το απέναντι άκρο, ενώ Φλίγκος και Σαχινίδης κουβαλάνε ένα βαρύ βιογραφικό ως σκόρερ, με την απόκτησή τους να έχει βάλει σε αναμονή τον Λεωνίδα Χρήστου, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Οι δύο παίκτες αποτελούν δύο πρωτοκλασάτες λύσεις για τη θέση του φορ.

Βέβαια, η μεταγραφική αναζήτηση μπορεί να συνεχίζεται, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν κλείσει, όπως διαρρέεται, αλλά και για διάφορους λόγους, δεν μπορούν να ανακοινωθούν ακόμη.