noodles volos banner

“Κάρφωσαν” οι πρώην τη Νίκη σε τελικό που “στράβωσε” νωρίς

Προσπάθεια του Μέτσε στον σημερινό τελικό Προσπάθεια του Μέτσε στον σημερινό τελικό

«Στράβωσε» νωρίς ο τελικός του Κυπέλλου Ερασιτεχνών για τη Νίκη, αφού μόλις στο 2’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ζιώγα αλλά και πίσω στο σκορ, καθώς ο Μάριος Παπαδόπουλος μετέτρεψε το πέναλτι που κέρδισε σ’ αυτή τη φάση ο Ντιατά σε γκολ. Με το 1-0 στην πλάτη και με αριθμητικό μειονέκτημα οι κυανόλευκοι δεν μπόρεσαν να είναι αυτοί που ήθελαν, ενώ δέχτηκαν και ένα δεύτερο γκολ από έναν επίσης πρώην παίκτη τους, τον Κορέτα, στο 33’, με το 2-0 υπέρ της Ιεράπετρας να μένει μέχρι το τέλος, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της ομάδας των Ξηροφώτου-Μπούις. Μελανό σημείο του αγώνα ο σοβαρός τραυματισμός του Λαρισαίου παίκτη των νικητών, Καραγιάννη, λίγα δευτερόλεπτα, πριν γίνει το πέναλτι, με συνέπεια η επανέναρξη του αγώνα να γίνει μετά από δέκα λεπτά. 

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο πρώτο λεπτό ο Τζάθας έκανε την ατομική προσπάθεια, αλλά ήταν πολύ άστοχο το αριστερό σουτ που έκανε. Στο 2’ έγινε η μεγάλη ζημιά για τη Νίκη, αφού από σέντρα του Μπλέντι από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από την άμυνα της Νίκης και στο πίσω δοκάρι ο Ζιώγας «γκρέμισε» τον Ντιατά, που ήταν φάτσα με το γκολ. Ο  διαιτητής Μπακογιάννης έδωσε το πέναλτι και την κόκκινη στον αριστερό μπακ της Νίκης, η οποία ήταν αυστηρή.

Αυτό όμως που σόκαρε άπαντες ήταν ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Ηλία Καραγιάννη, που κόντραρε πόδι με πόδι με τον Ντινιωτάκη, πριν η μπάλα στη συγκεκριμένη φάση φτάσει στον Μπλέντι, και κατά πάσα πιθανότητα υπέστη κάταγμα. Ο παίκτης αποχώρησε με ασθενοφόρο δέκα λεπτά μετά και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, Μάριος Παπαδόπουλος, έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, ξεγέλασε με όμορφο πλασέ τον Τζήμα και άνοιξε το σκορ στο 12’.

Στο 15’ ο Τζάθας μετά από κεφαλιά πάσα του Αναστασίου μπήκε μόνος στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά ο  πρώτος βοηθός κ. Γιαννίκος υπέδειξε οφσάιντ, που κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν.

Στο 19’ ο Αναστασίου εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Ιεράπετρας, προχώρησε, αλλά το σουτ από θέση μέσα της περιοχής ήταν άστοχο και χωρίς πολλή δύναμη.  

Στο 23’ πάλι από μπαλιά από την αριστερή πλευρά στο πίσω δοκάρι, ο Μίγγας έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε δυνατά ανάμεσα από μικρή περιοχή και πέναλτι, αναγκάζοντας σε πολύ δύσκολη όσο και σωτήρια απόκρουση του Τζήμα σε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τα αριστερά πάλι στο πίσω δοκάρι, με τον  Μπλέντι να κάνει κεφαλιά στην κλειστή γωνία του Τζήμα, που απέκρουσε, αλλά ο παίκτης της Ιεράπετρας πήρε το ριμπάουντ, για να σουτάρει από κοντά και πλάγια δεξιά πάνω στον Χρ. Καρτσαμπά. 

Όλο αυτό το διάστημα οι παίκτες της Νίκης, με τον Ντινιωτάκη να έχει μετατραπεί σε αριστερό μπακ-χαφ και τον Τζάθα που είχε ξεκινήσει αριστερά στη μεσαία γραμμή να αλλάζει πλευρά, πίεζαν συνεχώς ψηλά και δημιουργούσαν πρόβλημα στον αντίπαλό τους. Ωστόσο, οι κυανόλευκοι δέχθηκαν ένα φθηνό δεύτερο γκολ, αφού στο 32’ ο Μέτσε έξω από την περιοχή πήγε να κόψει αντίπαλό του, όμως η κόντρα που έβαλε, μετατράπηκε σε πάσα για τον Γιάννη Κορέτα. Ο 26χρονος φορ ανενόχλητος μέσα στην περιοχή πλάσαρε ψύχραιμα με το δεξί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας χαρακτηριστική κίνηση στους συμπαίκτες του ότι δεν πανηγυρίζει το γκολ, όπως άλλωστε είχε δηλώσει στο Magnesiasports.

Στο 45’ ο Ντινιωτάκης τα έβαλε με όλη την άμυνα της Ιεράπετρας και αφού διείσδυσε από τα αριστερά, έφτασε με τη δύναμη και την έκρηξή του μέσα στη μικρή περιοχή, πλάσαρε, αλλά λίγο πριν τη γραμμή έδιωξε ο Μπλέντι, αποτρέποντας το 2-1. Στο 45+8 πάλι ο Ντινιωτάκης έκανε την προβολή πιεζόμενος στη μικρή περιοχή μετά από ψαλιδάκι του Ιορδανίδη, αλλά ο Πρίφτι απέκρουσε σωτήρια.

Το δεύτερο μέρος

Με αλλαγή ξεκίνησε στην επανάληψη η Νίκη, αφού ο Βουρδάκης μπήκε στη θέση του Κοντοέ και έπαιξε ως ένα πολύ επιθετικό δεξί μπακ, ενώ μπροστά του ήταν ο Ντινιωτάκης, με τον Τζάθα να ξαναπηγαίνει αριστερά. Όταν τραυματίστηκε ο Ντινιωτάκης στο 70’, ο Παπαδήμας που μπήκε στη θέση του, πήγε στη φυσική του θέση ως δεξιός οπισθοφύλακας και ο Βουρδάκης ήταν από την ίδια πλευρά πιο προωθημένος. Σε ό,τι αφορά το κέντρο της άμυνας εκεί γύρισε δίπλα στον Χρ. Καρτσαμπά ο Βέργος, ενώ αριστερά τοποθετήθηκε ο Λάιος.

Στο 46’ ο Μάριος Παπαδόπουλος έφυγε στην κόντρα , αλλά σούταρε από μακριά στην αγκαλιά του Τζήμα. Μεγάλη φάση για τη Νίκη στο 50’, με τον Τζάθα μετά από ατομική προσπάθεια να πλασάρει από θέση μέσα αριστερά ελάχιστα άουτ από το απέναντι δοκάρι.

Στο 56’ ο Πρίφτι βγήκε γρήγορα στο ύψος της περιοχής, προλαβαίνοντας τον Ντινιωτάκη με τα πόδια και οκτώ λεπτά αργότερα ο Ντιατά βρήκε ανοιχτό γήπεδο, προχώρησε, αλλά στο τετ-α-τετ ο Τζήμας με τα πόδια τον νίκησε, έχοντας βγει στα όρια της περιοχής του. 

Ήταν μία κλασική φάση για την Ιεράπετρα, που από το πρώτο λεπτό της επανάληψης, αν και με αριθμητικό πλεονέκτημα, μπήκε με τη λογική της διαχείρισης και να μην κινδυνεύσει με τη μείωση του σκορ, ενώ προϊόντος του χρόνου οι Κρητικοί έκαναν και κάποιες εσκεμμένες καθυστερήσεις.

Η βολιώτικη ομάδα προσπάθησε όσο μπορούσε, είχε κάποιες τελικές προσπάθειες, που δεν ανησύχησαν τους Κρητικούς, ωσότου στο τελευταίο πεντάλεπτο η Ιεράπετρα απείλησε και με τρίτο τέρμα. Αρχικά στο 87’ ο Ουζούνογλου «έσπασε» ωραία από τα δεξιά για τον Ντιατά, αλλά ο Παπαδήμας πρόλαβε την κατάλληλη στιγμή να βάλει την προβολή στο επικίνδυνο πλασέ του Σενεγαλέζου, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 89’ ο Τζήμας έδιωξε δύσκολα το σουτ του Μπιταξή μέσα από την περιοχή του, ενώ η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στη Νίκη, με τον Ιορδανίδη στο 92' να χάνει σημαντική ευκαιρία, όταν σούταρε από θέση βολής εντός περιοχής μετά από τροφοδότηση του Μέτσε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος-Μπούις): Τζήμας, Λάιος, Ζιώγας, Χρ. Καρτσαμπάς, Κοντοές (46’ Βουρδάκης), Βέργος, Μέτσε, Ιορδανίδης, Τζάθας (78’ Αλ. Καρτσαμπάς), Ντινιωτάκης (70’ λ. τρ. Παπαδήμας), Αναστασίου

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Μάγγος): Πρίφτι, Πηγιάκης, Καραγιάννης (12’ λ. τρ. Μίγγας, 82’ λ. τρ. Πυθαρούλης), Κορομηλάς, Τσελέπης, Πετάσης (62’ Μπιταξής), Μπλέντι, Ουζούνογλου, Ντιατά, Μ. Παπαδόπουλος, Κορέτα (66’ λ. τρ. Κωνσταντίνου)

Last modified onMonday, 11 June 2018 15:07