noodles volos banner

Ξηροφώτος: Ο κόσμος μας θα κάνει τη διαφορά, μετατρέποντας το γήπεδο σε “κλούβα”

Πως αγωνιστικά είναι πλεονέκτημα για την ομάδα του το γήπεδο του Κερατσινίου, γιατί ο κόσμος της Νίκης, επειδή είναι κοντά οι κερκίδες, θα το κάνει έδρα και θα το μετατρέψει σε Π. Μαγουλάς, υποστήριξε σε δηλώσεις που έκανε στο Blue Heart Fm και στην εκπομπή Ισορροπίες ο προπονητής των κυανόλευκων, Στέφανος Ξηροφώτος. Ο 42χρονος τεχνικός στάθηκε ιδιαίτερα στην παρουσία των οπαδών της Νίκης στον σημερινό τελικό με την Ιεράπετρα, γιατί θεωρεί ότι αυτοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όλα κύλησαν καλά στην προετοιμασία  και υπάρχει ψυχολογία στην ομάδα. Πιστεύω πως είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και έχουμε ανυπομονησία για το παιχνίδι. Ό,τι δυσκολίες κι αν υπήρχαν όλη τη χρονιά ήμασταν όλοι αγαπημένοι με τη διοίκηση, είχαμε μία καλή ομάδα και ό,τι προβλήματα παρουσιάστηκαν ήμασταν εκεί, για να τα λύνουμε. Οι παίκτες θεωρούν τον τελικό ως μία επιβράβευση όλων των προσπαθειών τους μέσα στη χρονιά. Στην Αθήνα που ήμουν δέκα μέρες για τη σχολή προπονητών, με ρωτούσαν για τους παίκτες μας και τους έκανε εντύπωση για κάποιους το νεαρό της ηλικίας τους. Ο Ζιώγας και ο Λάιος ήταν στα δοκιμαστικά το καλοκαίρι και αυτή τη στιγμή έχουν πάρει φανέλα και με το σπαθί τους είναι στην ενδεκάδα. Ενώ έχουμε απουσίες, έχουμε μία πολύ καλή εικόνα στα ματς του Κυπέλλου.

Εγώ θέλω να σταθώ στη δική μας ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι στο 50-50, αλλά εμείς ξέρουμε ότι, αν είμαστε καλοί κι αν εκμεταλλευτούμε την ώθηση από τον κόσμο, θα νικήσουμε. Πιστεύω ότι σ’ αυτό το παιχνίδι τη διαφορά θα την κάνει ο κόσμος μας, επειδή είναι και “κλειστό” γήπεδο. Μπορεί να νιώθουμε ότι παίζουμε και στην “κλούβα” κι αυτό θα κάνει τη διαφορά. Πραγματικά, ο κόσμος είναι και ένας λόγος που έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, καθώς νοερά, όταν ξέρεις ότι υπάρχει η πίεση του κόσμου, είναι ένας λόγος να κερδίζεις. Τώρα και στο τελευταίο παιχνίδι είναι αναγκαία η βοήθειά του, ώστε να μας δώσει τη ώθηση να πάρουμε το Κύπελλο, το οποίο θα ανήκει και στον κόσμο μετά. Είναι δύσκολο περισσότερο γι’ αυτούς (σ.σ. τον κόσμο), όχι για μας.

Ο κόσμος μπορεί να μεταμορφώσει την ομάδα. Δε θα ξεχάσω το ματς με τον Ολυμπιακό Β. Σ’ ένα ματς που είναι 50-50, που θα το θέλουν και οι δύο ομάδες και που θα είναι σκληρό, καθώς θα πάει στις μονομαχίες, στην ψυχολογία, στην προσωπική ικανότητα των παικτών, το μεγάλο πλεονέκτημα για μας θα είναι ο κόσμος, που ενεργά θα μας βοηθήσει».

Για τον Κορέτα και τον Μάριο Παπαδόπουλο, που  πέρασαν από τη Νίκη και θα είναι αντίπαλοι, ο Στέφανος Ξηροφώτος τόνισε:

«Και ο Κορέτα είναι καλός παίκτης και ο Μάριος Παπαδόπουλος και ο Ντιατά και ο Μπλέντι. Η Ιεράπετρα έχει κάποιους παίκτες, που έπαιζαν Β’ Εθνική. Όμως όλα εξαρτώνται από τι θα κάνουμε εμείς. Δεν ασχολούμαστε με τον αντίπαλο. Είμαστε σφιχτή ομάδα, έχουμε συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, που τον δουλεύουμε καιρό. Αν θα είμαστε αυτοί που πρέπει και με την ώθηση που θα μας δώσει ο κόσμος, κάτι που αφουγκράζομαι ότι θα γίνει, θεωρώ ότι θα έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο».

Για το αν και οι δύο ομάδες θέλουν να προσφέρουν θέαμα:

«Εμείς δεν είπαμε ότι θέλουμε να προσφέρουμε θέαμα, εμείς είπαμε ότι θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο αύριο. Έχουμε μάθει να είμαστε σφιχτή ως ομάδα, γιατί πολλά ματς πήγαιναν στο πρωτάθλημα στη λεπτομέρεια, κι όταν μας δόθηκε η ευκαιρία προσφέραμε και θέαμα. Όλα ξεκινούν από την αγωνιστική πειθαρχία. Αυτή είναι που δίνει αποτελέσματα».

Για την επιλογή του γηπέδου:

«Μόνο για το αγωνιστικό θεωρώ ότι θα ‘ναι πλεονέκτημα το γήπεδο λόγω του κόσμου. Θα γίνει έδρα δηλαδή το Κερατσίνι δικιά μας. Έτσι, όπως μου το περιγράψανε, ότι είναι κοντά οι κερκίδες και δεν έχει ταρτάν, μπορεί να νομίζουμε πως παίζουμε στην κλούβα. Αυτό πάμε να περάσουμε στους παίκτες».