Logo
Print this page

Προκάλεσε τους Βολιώτες ο Μπέος στο Ολυμπιακός-Ν.Π.Σ. 0-2

Ο εν αργία δήμαρχος καμαρώνει κάτω από το προκλητικό πανό Ο εν αργία δήμαρχος καμαρώνει κάτω από το προκλητικό πανό

Οι προκλήσεις του Αχιλλέα Μπέου και της παρέας του ήταν αυτές που κυριάρχησαν στο Πανθεσσαλικό στο ματς του Ολυμπιακού Βόλου και του Ν.Π.Σ. Βόλος, αφού το αγωνιστικό μέρος και η νίκη της ξενόφερτης ομάδας με 0-2 πέρασε σε δεύτερη μοίρα με όσα έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου.

Συγκεκριμένα στο 76’ και λίγο μετά το 0-2 είχαμε την απόλυτη πρόκληση από την πλευρά των φιλάθλων του ΝΠΣ Βόλος στο πέταλο (όσων είχαν προσκλήσεις), με δύο απ’ αυτούς να σηκώνουν ένα μεγάλο πανό στα κυανέρυθρα που ανέγραφε ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, με τον Αχιλλέα Μπέο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το συμβάν, που ήταν φανερά σκηνοθετημένο και καθόλου τυχαίο ότι έγινε μετά το δεύτερο τέρμα, όταν η ψυχολογία των οπαδών των γηπεδούχων ήταν στα … Τάρταρα.

Οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού Β. έφυγαν εξοργισμένοι από τη δεξιά γωνία της σκεπαστής στην απέναντι πλευρά, πέταξαν αντικείμενα και κάποιοι μπήκαν στον στίβο του γηπέδου για λίγο. Ο διαιτητής διέκοψε το ματς για εννιά λεπτά, το οποίο ξεκίνησε και πάλι και δε διακόπηκε οριστικά.

Το κόκκινο πανί των οπαδών του Ολυμπιακού Β., ο Αχιλλέας Μπέος, κατ’ απαίτηση των οπαδών και της αστυνομίας, οδηγήθηκε εκτός των κερκίδων στο 87’ και μέσα σε ένταση ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με τον Ν.Π.Σ. Βόλος να επικρατεί με 0-2 χάρη σε γκολ του Ηλιόπουλου στο 3’ και πέναλτι του Πίτου Γκαρσία στο 73’.

Να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο η αστυνομία πέρασε χειροπέδες σε … μεγαλόσωμο άντρα που καθόταν στον πάγκο του Ν.Π.Σ. Βόλος για επεισόδιο που προκάλεσε στην έξοδο των αποδυτηρίω.

Πάντως παρά την ήττα οι 3.000 φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου σε μία στιγμή απόλυτης συσπείρωσης φώναξαν στο τέλος συνθήματα υπέρ της ομάδας και χειροκρότησαν θερμά τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανταπέδωσαν.

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός Β. μπήκε δυνατά, για να πιέσει από το πρώτο δευτερόλεπτο και στο 1’ ο Μέμος έφερε την μπάλα με το αριστερό από την πλευρά του με ωραία σέντρα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κανείς την κοντινή κεφαλιά.

Στο 2’ είχαμε την πρώτη τελική στο ματς, αλλά το σουτ του Ηλιόπουλου μπλόκαρε εύκολα ο Κούτσικος, αλλά στο επόμενο λεπτό σε κόντρα επίθεση των φιλοξενούμενων και κάθετη από το κέντρο ο Ηλιόπουλος βγήκε στο τετ-α-τετ και με το μυτάκι νίκησε τον εξερχόμενο Κούτσικο, κάνοντας το 0-1. Οι κυανέρυθροι πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ και περισσότερο απ’ όλους ο Άκης Πέτρου, που παρότρυνε τους παίκτες της ομάδας του να μη σταματήσουν και να βάλουν και δεύτερο γκολ, έχοντας ακούσει πολλές ύβρεις εναντίον του, οι οποίες και συνεχίστηκαν.

Οι γηπεδούχοι φάνηκε να σαστίζουν μ’ αυτήν την εξέλιξη και στο 6’ απειλήθηκαν με δεύτερο γκολ, όταν ο Καμπαγέρο με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι, ακουμπώντας μάλιστα την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Μετά το πρώτο τέταρτο ο Ολυμπιακός Β. άρχισε να ξεπερνά το σοκ του γκολ που δέχθηκε και έγινε πιο πιεστικός. Στο 18’ μάλιστα ο Θέος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από θέση μέσα αριστερά της περιοχής και έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, σουτάροντας προς την εστία, αλλά στη μικρή περιοχή και πριν η μπάλα φτάσει στον Μπουργάνη ο Ντόσης κατόρθωσε να διώξει με τάκλιν.

Στο 30’ και πάλι ο Θέος ήταν υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, καθώς το φάουλ που εκτέλεσε από πλάγια αριστερά κι ενώ όλοι περίμεναν σέντρα πήγε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ.

Με τη λήξη του πρώτου μέρους είχαμε δύο τελικές προσπάθειες, με την προβολή Μάντζη μετά από συρτή σέντρα από τα δεξιά πήγε στην αγκαλιά του Κούτσικου στο 45’ και στις καθυστερήσεις το δεξί πλασαριστό σουτ του Δήμου Κόκα μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Μπουργάνης.

Γενικώς στο πρώτο μέρος η διαιτησία έδωσε πέντε επιθετικά φάουλ με μεγάλη ευκολία στους γηπεδούχους και γενικώς όταν φαινόταν ότι ήθελε να δώσει τα σπόρια στους φιλοξενούμενους και να εκνευρίσει τους γηπεδούχους.

Το δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό Β. Στο 49’ ο Καραμπάς συνέκλινε από  τα δεξιά στον άξονα και έκανε το αριστερό ευθύβολο σουτ εκτός περιοχής, που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ με το ένα χέρι ο Μπουργάνης. Στο 54’ ο Νόνης πήρε από θέση βολής την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Βαρούχα από την αριστερή πλευρά, αλλά η μπάλα έφυγε παράλληλα προς την εστία και προς τα πλάγια. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός Β, βρέθηκε μία ανάσα από το 1-1, αλλά την κεφαλιά του Τόσκα μπλόκαρε με δυσκολία ο Μπουργάνης. Οι ερυθρόλευκοι πίεζαν πολύ και στο 56’ η εναέρια προβολή στην κίνηση του Καράμπελα μετά από σέντρα του Δήμου Κόκα από τ’ αριστερά δε βρήκε στόχο. Η … φούρια του Ολυμπιακού Β. δεν έφερε αποτέλεσμα, παρότι είχε βάλει τον Ν.Π.Σ. Βόλος στην περιοχή του.

Στο 59’ ο Νόνης πιέστηκε  και γύρισε την μπάλα στον τερματοφύλακα Κούτσικο, ο οποίος χρησιμοποίησε και το χέρι του στο κοντρόλ και δόθηκε έμμεσο, αλλά μετά την εκτέλεση του και το σουτ του Πίτου Γκαρσία πρόλαβε αμυνόμενος να κάνει τάκλιν πάνω στην μπάλα. Στο 61’ ένα βολ-πλανέ του Μάντζη έσκασε στο έδαφος και έχασε σε δύναμη, με συνέπεια να μπλοκάρει ο Κούτσικος εύκολα, ενώ στο 64’ το σουτ του Καράμπελα από το ύψος της περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 72’ ο Τόσκας ανέτρεψε τον Μάντζη μέσα στην περιοχή και το καθαρό με πρώτη ματιά πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Πίτου Γκαρσία για το τελικό 0-2. Η συνέχε

Ακολούθως στο 75’ το σουτ του Βαρούχα από θέση μέσα δεξιά βρήκε σε σώματα και μετά άρχισε … το σόου, με τη συνέχεια να είναι γνωστή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κούτσικος, Καραμπάς, Κόκας Ανδρέας, Νόνης, Κραγιόπουλος (64’ Σέττος), Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Θέος (46' Ευθυμιάδης), Μέμος (55' Καραμπέλας), Δήμος Κόκας, Βαρούχας (86’ Καρβούνης)

Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΣ: Μπουργάνης, Ντεντάκης, Ντόσης, Δημόπουλος (45’ λ. τρ. Τζελίδης), Γκαλίτσιος, Πιαστόπουλος, Καμπαγέρο (68’ Ζέρης), Πίτου Γκαρσία, Πέντα (51’ Δερμητζόγλου), Ηλιόπουλος, Μάντζης (86’ Σαλαμούρας)

Last modified onMonday, 20 November 2017 10:48
Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]