noodles volos banner

Ανατροπή με Τζιώρα για τη Νίκη, 1-2 σε φιλικό τον Ρήγα

Μονομαχία Σπαθή-Κουτσούκη στο σημερινό φιλικό Μονομαχία Σπαθή-Κουτσούκη στο σημερινό φιλικό

Με 1-2 επικράτησε η Νίκη στο φιλικό με τον Ρήγα Φεραίο στο Βελεστίνο, μένοντας πίσω για άλλη μία φορά στο σκορ, όπως με τον Διγενή Νεοχωρίου και τον Ολυμπιακό Β., αλλά το ανέτρεψε χάρη σε δύο γκολ του Χρήστου Τζιώρα. Ο Ρήγας ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους και κατόρθωσε να προηγηθεί στο 18’ με τον Τζοβάρα. Στη συνέχεια δέχθηκε ένα γκολ, που οι παίκτες του έκαναν δώρο στη Νίκη στο 35’, ενώ στις αρχές του δευτέρου και συγκεκριμένα στο 47’ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Το πρώτο μέρος

Στο 10’ ο Μπάιριτς ελίχθηκε ωραία σε θέση μέσα δεξιά της περιοχής ανάμεσα από Αλεξίου, Σπαθή και Τσιώλη και σούταρε στην κλειστή αριστερή γωνία του Παπαγιάννη, που απέκρουσε δύσκολα.

 Στο 18’ ο Ρήγας κατόρθωσε να προηγηθεί, αφού μετά από μεγάλη μπαλιά του Τσιώλη στον Καρακώστα στα δεξιά, ο τελευταίος έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τζοβάρα, που με άψογο δεξί πλασέ και περνώντας την μπάλα κάτω από τα σώμα του εξερχόμενου Θεολόγη τελείωσε ιδανικά την αντεπίθεση των γηπεδούχων και έγραψε το 1-0. Στη φάση μάλιστα αυτή ο Θεολόγης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Τζήμα.

Ο Ρήγας ανέβηκε και ψυχολογικά μετά το γκολ και έχασε λίγο αργότερα μία ευκαιρία με τον Καρακώστα, που δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από καλή θέση, ενώ στο  26’ η κεφαλιά υπό πίεση του Τσιώλη πήγε πάνω στον Τζήμα.

Δύο λεπτά μετά έγινε φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές, με τον παίκτη του Ρήγα να βγαίνει στο τετ-α-τετ και να προσπαθεί να ντριμπλάρει τον γκολκήπερ της Νίκης λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, ωστόσο αυτός με τα πόδια τον έκοψε σε μία μεγάλη φάση για τους Βελεστινιώτες.

Στο 30’ ο Μπάιριτς εκτέλεσε τεχνικά ένα φάουλ, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό παραθυράκι, ενώ ο Παπαγιάννης είχε εκτιναχθεί σωστά και αμέσως μετά για λόγους αγωνιστικούς ο Βέργος αντικατέστησε τον Τσιανάκα.

Στο 35’ ο Γεωργατζής πήγε να γυρίσει προς τα πίσω στον Παπαγιάννη, όμως δεν υπολόγισε σωστά και ο Τζιώρας έκλεψε την μπάλα, προχώρησε, πέρασε και τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία ισοφάρισε σε 1-1.

Τελευταία φάση του πρώτου μέρους αυτή του 44’, όταν ο Τζιώρας σκόραρε με προβολή μετά από σέντρα του Μπάιριτς από τα δεξιά, αλλά ο φορ της Νίκης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ δε μέτρησε.

Το δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για τη Νίκη, που ανέτρεψε το σκορ. Ο Γαρυφαλλόπουλος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια στο 47’ και σέντρα από τα αριστερά, με τον Τζιώρα να την αξιοποιεί, αφού κατέβασε την μπάλα με το στήθος και σούταρε εύστοχα στην αριστερή γωνία για το 1-2.

Στο 49’ η Νίκη έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-3, με τον Μπάιριτς να ελίσσεται ωραία έξω από τη μικρή περιοχή και να κάνει το συρτό σουτ, που απέκρουσε αμυνόμενος πάνω στη γραμμή.

Οι Βολιώτες είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ, όταν ο Τζιώρας βγήκε σε θέση βολής και θέλησε να σιγουρέψει το γκολ, δίνοντας πάσα αριστερά του για τον Γαρυφαλλόπουλο, ο οποίος προ της ανυπεράσπιστης από τερματοφύλακα εστίας καθυστέρησε και ο Γεωργατζής έπεσε στα πόδια μέσα στη μικρή περιοχή και τον έκοψε στο 57’.

Από κει και πέρα οι πολλές αλλαγές της Νίκης συνετέλεσαν να χάσει κάπως τη συνοχή της και δεν ξαναφάνηκε επικίνδυνη. Αντίθετα οι αλλαγές του Ρήγα τον βοήθησαν να γίνει πιο επιθετικός και προς το τέλος είχε δύο καλές φάσεις με τον δραστήριο Τσελεπή να ισοφαρίσει.

Συγκεκριμένα, μετά από ένα σουτ στο 75’ του Τζέκα, που μπλόκαρε ο Τζήμας εύκολα, στο 87’ και το 90’ ο Ρήγας άγγιξε το γκολ. Ειδικά στην πρώτη περίπτωση η εκτέλεση φάουλ του Τσελεπή ήταν αρκετά καλή, αλλά η μπάλα πήγε στο εσωτερικό μέρος του αριστερού κάθετου δοκαριού, ενώ το σουτ του ίδιου παίκτη εκτός περιοχής πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Να σημειωθεί ότι στον πάγκο της Νίκης δεν ήταν σήμερα ο Στέφανος Ξηροφώτος λόγω προσωπικής κοινωνικής υποχρέωσης, ενώ από τις δοκιμές της βολιώτικης ομάδας ξεχώρισε η δοκιμή του Λάιου σε θέση στόπερ.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (4-3-3): Παπαγιάννης (60’ Τσουμπέκος)-Γεωργατζής (70’ Ράπτης), Σπαθής (60’ Λάμπρου), Καρλιάμπας, Γκάγκας-Αλεξίου, Χατζησταμάτης (81’ Μπακάλης), Παπαγεωργίου (60’ Χύσα)-Τσιώλης (60’ Τσελεπής), Καρακώστας (73’ Καναβός), Τζοβάρας (67’ Τζέκα)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (4-2-3-1):  Θεολόγης (18’ λ. τρ. Τζήμας)-Γενιτσαρίδης (73’ Σέλντι), Δημολιός (60’ Ζιώγας), Μωυσίδης (60’ Σφονδυλιάς), Λάιος (89’ Κουτσούκης), Μέτσε (73’ Βουρδάκης), Τσιανάκας (30’ Βέργος), Μπάιριτς (89’ Βλάχος), Ιορδανίδης (73’ Σιώμος), Γαρυφαλλόπουλος (60’ Ματθαίου), Τζιώρας (86’ Κουκουτής)

 

 

 

 

Last modified onTuesday, 29 August 2017 14:18