noodles volos banner

Για την απόδραση των … 16 στην Ηγουμενίτσα

Για την απόδραση των … 16 πηγαίνει ο Ολυμπιακός Βόλου αυθημερόν την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα, προκειμένου να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος τον Θεσπρωτό σε ένα ακόμη ματς που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Παρόλ’ αυτά οι ερυθρόλευκοι, υπερασπιζόμενοι το όνομά τους και την ιστορία τους θέλουν τη νίκη (17.00, με Γιούργα, Ξηρομερίτη, Μίχο από την Κέρκυρα διαιτητική τριπλέτα).

Η λειψανδρία στον Ολυμπιακό Βόλου και το γεγονός ότι δεν μπορεί να συμπληρώσει ούτε 18αδα, φεύγοντας την Κυριακή το πρωί με μόλις 16 παίκτες για την πόλη της Ηπείρου, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων: των τιμωριών, αφού έχουν κάρτες οι Σταύρου και Ζώνας, που τουλάχιστον θα είναι καθαροί για το πρώτο παιχνίδι της νέας σεζόν είτε μείνουν είτε όχι στον Ολυμπιακό, των τραυματισμών που έχουν οι Οικονόμου, Πότσι, Ιωαννίδης και Κολημήτρας, και των αποχωρήσεων, αφού παρελθόν αποτέλεσαν την εβδομάδα που μας πέρασε οι Δωματάς και Μασάντο, που έτσι κι αλλιώς δε θα έπαιζε, αφού θα έπρεπε να εκτίσει και τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του.

Ο Κώστας Μπράτσος επισήμανε στις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Ρήγα Φεραίο ότι οι νεαροί παίκτες του έχουν διαφορά απόδοσης ανάμεσα στα εντός και τα εκτός έδρας ματς, όσο είναι αυτός στον πάγκο, και δε θα ήθελε αύριο να ξαναδεί το ίδιο πράγμα. Πάντως αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπορεί να υπολογίζει μόνο σε 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι: Κατσούλης, Μπουργάνης, Στουρνάρας, Σπηλιώτης, Κόκκας Ανδρέας, Αγγέλης, Ντόικιτς, Χολέβας, Πατσής, Παπαϊωάννου, Σκανδάλης, Κέρι, Κόκκας Δήμος, Ευθυμιάδης, Φλίγκος, Αναστασίου.

Ενδιαφέρον θα έχει αν η εξέλιξη του παιχνιδιού το επιτρέψει και οι Σπηλιώτης και Πατσής πάρουν τα πρώτα τους λεπτά συμμετοχής, ενώ ίσως κάποιος από τους έτερους νεαρούς Παπαϊωάννου, Μπουργάνη και Αγγελή να έχουν μία ακόμη ευκαιρία. Εξάλλου, επειδή τα κουκιά είναι μετρημένα, οι βασικοί υποψήφιοι για την ενδεκάδα είναι οι Κατσούλης, Στουρνάρας, Ανδρέας Κόκκας, Χολέβας, Ντόικιτς, Σκανδάλης, Ευθυμιάδης, Δήμος Κόκκας, Κέρι, Αναστασίου και Φλίγκος. Το βασικό σχήμα θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες, που ίσως επηρεάσουν τον αγωνιστικό χώρο, αφού οι προβλέψεις για την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα κάνουν λόγο για βροχή.

Ο Θεσπρωτός βρίσκεται στην 9η θέση με 34 βαθμούς, έχοντας εξασφαλίσει τη σωτηρία του εδώ και δύο βδομάδες. Στην έδρα του φέτος δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατός με έξι νίκες, μία ισοπαλία και επτά ήττες μέχρι στιγμής, μία λιγότερη από τον ουραγό Αστέρα Πετριτή, και με 22-19 τέρματα, έχοντας τη δεύτερη χειρότερη άμυνα ως γηπεδούχος. Από την άλλη τα ματς μακριά από τον Βόλο δεν ήταν για τους ερυθρόλευκους και το φόρτε τους, αφού έχασαν λόγω των έξι ισοπαλιών και των δύο ήττων (είχαν και έξι νίκες) 18 βαθμούς συνολικά, έχοντας συντελεστή τερμάτων 13-8 μέχρι στιγμής. 

Last modified onSunday, 21 May 2017 11:03