noodles volos banner

Διαχείριση στην ψυχολογία του ματς με Ιστιαία από Ξηροφώτο

Μεσημεριανή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα της Παρασκευής, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Νίκης Βόλου, ενόψει Κυριακής και της αναμέτρησης, με αντίπαλο την Αθλητική Ένωση Ιστιαίας, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του δευτέρου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, σε παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο «Π. Μαγουλάς».

Τα αγωνιστικά νέα για τους κυανόλευκους είναι λίγο-πολύ γνωστά, καθώς το απουσιολόγιο του Στέφανου Ξηροφώτου έχει γραμμένα δύο ονόματα, όσον αφορά το ερχόμενο παιχνίδι, αυτά του Βαλάντη Κόκκα και του Μάριου Παπαδόπουλου. Ο πρώτος απέχει από τις προπονήσεις της εβδομάδας, καθώς είναι φαντάρος και διανύει περίοδο άσκησης, ενώ ο δεύτερος ταλαιπωρείται εδώ και περίπου δέκα μέρες από μία ίωση και δεν έχει αναρρώσει ακόμα πλήρως. Αντίθετα, κανονικά στο πρόγραμμα συμμετείχε και χθες και σήμερα ο Γιώργος Παρασκευαϊδης, του οποίου η συμμετοχή στον αγώνα, κόντρα στο σύνολο του Μίκι Τσίρκοβιτς θεωρείται δεδομένη.

Ο Στέφανος Ξηροφώτος και οι συνεργάτες του δεν κρύβουν πως φοβούνται αρκετά το παιχνίδι με την Ιστιαία, μία ομάδα η οποία μπορεί να έχει «κολλήσει» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά δεν παύει να θεωρείται επικίνδυνη, κυρίως λόγω της πρόσφατης αλλαγής προπονητή, αλλά και της ανόδου της ψυχολογίας της, εξαιτίας της νίκης-πρόκρισης που έκανε την περασμένη εβδομάδα, κόντρα στον Ρήγα Φεραίο, για το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής. Έτσι, ο Βολιώτης τεχνικός προσπαθεί να διαχειριστεί την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του, τονίζοντάς τους καθημερινά πως όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας έχουν δυσκολίες και θα πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα σε κάθε 90λεπτο.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα, όσον αφορά το αρχικό σχήμα που θα προτιμήσει να παρατάξει ο κ. Ξηροφώτος. Συγκεκριμένα, η εμφάνιση του Παπαγεωργίου στο δεξί άκρο της επίθεσης, στον αγώνα με τον Θεσπρωτό για το Κύπελλο, ήταν ικανοποιητική κι ίσως επιλεχθεί να καλύψει πάλι την ίδια θέση, αν ο Νικλητσιώτης δεν είναι 100% έτοιμος να «βγάλει» 90λεπτο, λόγω και της ίωσης, την οποία πρόσφατα ξεπέρασε. Παράλληλα, και ο Ζενούνι ήταν από τους κορυφαίους της Νίκης στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, στη θέση του αμυντικού χαφ και, αδιαμφισβήτητα, θέτει υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα, σε μία θέση που η Νίκη υπεραριθμεί, καθώς διαθέτει ακόμα τους Μέτσε, Πετράκο, Παπαδήμα, τον ανέτοιμο Βέργο και το «πολυεργαλείο» Παρασκευαϊδη.

Last modified onSaturday, 22 October 2016 01:44