noodles volos banner

Μ. Τσίρκοβιτς: «Είναι ωραίο να είσαι Νικιώτης και εγώ είμαι»

Στις 23/05/99 στο παιχνίδι Νίκη Βόλου-Πανσερραϊκός 2-0 ο Μίοντραγκ Τσίρκοβιτς φορά τη φανέλα της αγαπημένης του Νίκης για τελευταία φορά μέσα στο Π. Μαγουλάς, μπαίνοντας ως αλλαγή για οκτώ λεπτά και παίρνει το τελευταίο χειροκρότημα από την κερκίδα. Έπειτα τη σεζόν 2001-02 στον πρώτο γύρο θα έρθει ως αντίπαλος με τον Πυρσό Γρεβενών (1-1) στη Νέα Ιωνία την τελευταία φορά που πάτησε το χορτάρι της «κλούβας» ως ποδοσφαιριστής.

Όμως, ως προπονητής, παρότι έχει 14 χρόνια σε πάγκους, δεν έτυχε ποτέ να αντιμετωπίσει τη Νίκη με άλλη ομάδα, ωστόσο αυτό θα γίνει πρώτη φορά την Κυριακή στο ματς των κυανόλευκων του Βόλου με την Ιστιαία. Ο 51χρονος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στο magnesiasports, στην οποία δηλώνει Νικιώτης και πόσο συναισθηματικά δεμένος είναι με τη Νέα Ιωνία. Αναλυτικά:

Κύριε Τσίρκοβιτς, είναι για σας ιδιαίτερο το παιχνίδι της Κυριακής;

«Πρώτη φορά έρχομαι ως αντίπαλος προπονητής στη Νέα Ιωνία και για μένα είναι ιδιαίτερο. Τα συναισθήματα είναι λίγο περίεργα, για να ‘μαι ειλικρινής. Ξέρω όμως ότι θα έρθω σε ένα γνωστό μέρος και σε πολλούς φίλους και μιλάω για τον κόσμο της Νέας Ιωνίας και του Βόλου γενικά. Είναι περίεργο για μένα που στα γενέθλιά μου, στις 23 Οκτώβρη, έρχομαι ως αντίπαλος στη Νέα Ιωνία και κόντρα σε μία ομάδα που αγαπήθηκα όσο κανείς. Έχω πει και έχω δηλώσει πολλές φορές “είναι ωραίο να είσαι Νικιώτης”  και εγώ αισθάνομαι ότι είμαι, αλλά Νικιώτης του κόσμου της Νίκης Βόλου, όχι των παραγόντων. Θα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα βρεθώ με αρκετούς φίλους την Κυριακή, όμως για 90 λεπτά θα είμαι αντίπαλος με τη Νίκη. Από τη Νίκη έχω κρατήσει μόνο τον κόσμο, που με αγάπησε και τον αγάπησα πραγματικά και εγώ. Έρχομαι συχνά στη Νέα Ιωνία κι εκεί υπάρχει η οικογένεια Κώτσια, που τη θεωρώ δεύτερο σπίτι και τα παιδιά μου αποκαλούν την κυρία Σοφία μάνα τους, κάτι που σημαίνει ότι είμαστε πολύ δεμένοι με τη Νέα Ιωνία».

Περιμένετε κάποια ιδιαίτερη υποδοχή την Κυριακή;

«Για να είμαι ειλικρινής όχι. Αισθάνομαι υπερηφάνεια και χαρά που το Blue Club Παναγιώτης Ντοκούζης μου έκανε την τιμή και με βράβευσε με τον Βασίλη Μόσχο και τον Νίκο Τσιούμα πριν τρία χρόνια που βρέθηκα στον Βόλο. Ήταν από τις ξεχωριστές βραδιές της ζωής μου, αλλά την Κυριακή δεν περιμένω τίποτα, γιατί πιστεύω ότι οι παράγοντες της Νίκης είναι ξένοι και δεν περιμένω καμία υποδοχή».

Συζητήθηκαν πολύ οι δηλώσεις που κάνατε μετά το ματς Ρήγας Φεραίος-ΑΕ Καραϊσκάκης ότι είστε περισσότερο Νικιώτης από πολλούς. Γιατί έγιναν αυτές οι δηλώσεις;

«Έμεινα 5 χρόνια στη Νέα Ιωνία και είναι το δεύτερο μου σπίτι, παίζοντας στη Νίκη και έξι μήνες στον Ολυμπιακό. Εκεί γεννήθηκε η κόρη μου. Σίγουρα με έκανε εντύπωση ότι κάποιοι στο παιχνίδι αυτό με έβριζαν χυδαία, δηλαδή την οικογένεια και τη μάνα μου. Και τους είπα “αν είστε Νικιώτες, ελάτε στη Νέα Ιωνία να μου τα πείτε”. Πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν ούτε από τη Νίκη ούτε από τον Ολυμπιακό, αλλά από το Βελεστίνο, που έλεγαν κάποτε ότι εκεί είναι οι περισσότεροι Νικιώτες. Γι’ αυτό είπα ότι είμαι περισσότερο Νικιώτης από κάποιους κυρίους που με έβριζαν. Αυτοί που το έκαναν ήταν ανύπαρκτοι, που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους και ήθελαν να δείξουν ότι είναι κάποιοι».

Το παιχνίδι της Κυριακής πώς το αντιμετωπίζετε; Είναι απ’ αυτά που δεν το έχετε στο πρόγραμμα να πάρετε κάτι;

«Κακά τα ψέματα, για να μη λέμε και μεγάλα λόγια, είναι πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η ομάδα μας είναι με μηδέν βαθμούς. Είμαι εδώ και μία βδομάδα προπονητής. Σίγουρα τα παιδιά πήραν μία νίκη περισσότερο ψυχολογίας με τον Ρήγα Φεραίο στο Κύπελλο, αλλά ερχόμαστε με τεράστια προβλήματα και με πάρα πολλές απουσίες, καθώς δεν παίζουν σίγουρα ο Στασινόπουλος, o Τογουόρφε, ο Γεωργίου, ο Λαμπρόπουλος και άλλοι. Σίγουρα δεν ερχόμαστε για εκδρομή. Αυτό είναι γεγονός. Θα κάνουμε τα πάντα και αν είναι να χάσουμε, η Νίκη θα πρέπει να ιδρώσει πάρα πολύ. Αυτόν τον στόχο έχουμε. Αν καταφέρουμε να πάρουμε κάτι θετικό απ’ αυτό το ματς, θα ήταν σίγουρα καλό για μας, ωστόσο το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Η γνώμη που έχετε σχηματίσει για τη φετινή Νίκη ποια είναι;

«Όταν ήμουν προπονητής στην ΑΕ Καραϊσκάκης, επειδή ήταν δίπλα, πήγα και είδα τη Νίκη με τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Είδα μία ομάδα που έχει αρκετά νεαρούς ποδοσφαιριστές, που μπορεί να μην έχουν εμπειρία, αλλά έχουν ταλέντο. Μετά έμαθα ότι ο προπονητής έλεγε ότι χόρευαν αργεντίνικο ταγκό».

 Χρήστος Θανασούλης

Last modified onThursday, 20 October 2016 12:38