noodles volos banner

Στ. Φάτσης στη Γ.Σ.: «Τεράστια αξία η Νίκη Βόλου»

Ο κ. Φάτσης ως πρόεδρος πραγματοποίησε στη Γ.Σ. της Νίκης Β. τον διοικητικό απολογισμό της περιόδου 1/4/15 έως 30/6/16, μιλώντας για την παραίτηση Ξάνθη λόγω διαφοράς φιλοσοφίας σε σχέση με το ποδόσφαιρο, την ανάληψη της προεδρίας με δημοκρατικές διαδικασίες από τον κ. Λάμπρου και έπειτα, από τις 16 Μαρτίου, από τον ίδιο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πολλές παραιτήσεις μελών εκλεγμένων από τον λαό της Νίκης και ζήτησε να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο, αλλά όσοι μπαίνουν στη διοίκηση να είναι ταμένοι, όπως είπε χαρακτηριστικά, στον σύλλογο.

Αναλυτικά τα λόγια του: «Θέλω να κάνω τρεις απολογισμούς. Ξεκινάω από τον διοικητικό. Μιλάμε για την περίοδο 1/4/15-30/6/16. Τέλος Μαρτίου του 2015 είχαμε εκλογές, τότε είχε γίνει απολογισμός, άρα απολογισμός έχει να γίνει από 1/4/15.

Περάσαμε μία κρίσιμη διοικητικά περίοδο. Μετά τις εκλογές τέλος Μαρτίου ο πρόεδρος του συλλόγου ήταν ο κ. Ξάνθης. Τότε αποφάσισε να παραιτηθεί για διαφωνίες και διαφορά φιλοσοφίας σε σχέση με το ποδόσφαιρο.

Είχαμε πει τότε ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί, γιατί η Νίκη δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Επέμενε ο κ. Ξάνθης κι έγινε αποδεκτή η παραίτησή του εκείνο το διάστημα και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ανέλαβε ο κ. Λάμπρου και από τις 16/3 μέχρι σήμερα είναι ο ομιλών.

Στο διάστημα αυτό είχαμε πολλές παραιτήσεις από το Δ.Σ. και μάλιστα από άτομα που τίμησαν με την ψήφο τους οι Νικιώτες, ορισμένοι για προσωπικούς λόγους ή για λόγους ευθιξίας. Οι θέσεις καλύφθηκαν από αναπληρωματικούς, αλλά δεν μπορούμε να ζητάμε απ’ αυτούς να πάρουν αποφάσεις σε μία δύσκολη εποχή του συλλόγου. 

Όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τη Νίκη να ξέρουν ότι θα είναι εθελοντές κι ότι η θητεία θα είναι διετής και να είναι ταμένοι στον σύλλογο και όχι να παραιτούνται για εξωνικιώτικα θέματα. Αλλιώς θα έχουμε το φετινό φαινόμενο, που παραιτήθηκαν πολλά παιδιά, κάτι που φέρνει προβλήματα στις εφορίες των τμημάτων.

Περάσαμε πολλούς κλυδωνισμούς, που είχαν επιπτώσεις, αλλά ευτυχώς υπήρχαν τα άτομα που κράτησαν και ο σύλλογος δεν έπαθε τη μεγάλη ζημιά που θα μπορούσε να πάθει.

Ήταν μία δύσκολη χρονιά αγωνιστικά με το restart του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μέσα και από τα λάθη αλλά και την προσπάθεια πολλών ανθρώπων καταφέραμε και παίξαμε στη Γ’ Εθνική , αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι έγινε το μεγάλο βήμα για να πάρει μπρος η Νίκη. Για μένα ήταν επιτυχημένη χρονιά, μόνο και μόνο που παίξαμε πάλι σε Εθνική κατηγορία.

Σε γενικές γραμμές ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά σε όλα τα τμήματα.

Το τμήμα μπάσκετ βγήκε πρώτο στον όμιλό του και έπαιξε πλέι οφ, αν και σκοπός ήταν η αναδιοργάνωση των ακαδημιών κι αυτό το πέτυχε η διοικούσα επιτροπή και άρχισαν ήδη τα παιδιά να πολλαπλασιάζονται.

Το γυναικείο έπαιξε στην Α2 κατηγορία, αντίπαλο με υψηλά μπάτζετ. Έκανε πορεία αναμενόμενη των χρημάτων που επενδύθηκαν, ακούστηκε η Νίκη σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά δεν μπορούσε να κάνει παραπάνω λόγω των περιορισμένων οικονομικών.

Για το πόλο επίσης ήταν μία επιτυχημένη χρονιά, με τους μικρούς να φιγουράρουν στα δέκα καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και οι άνδρες στην τελική εξάδα. Η ομάδα θα ανέβει και θα ανέβει με δικά μας παιδιά.

Επίσης πετυχημένη χρονιά ήταν και στο βόλεϊ γυναικών, που είχε να αντιμετωπίσει τη Λαμία με υψηλό μπάτζετ και η μια παίκτριά τους από την Α1 κόστιζε διπλάσια λεφτά από το μπάτζετ της Νίκης. Παίξαμε τελικό πρωταθλήματος και κυπέλλου και από ατυχία δε σηκώσαμε το κύπελλο.

Κάναμε την υπέρβαση σε στίβο και κολύμβηση.  Για πρώτη φορά επαρχιακή ομάδα κατάφερε να είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό

Στον στίβο για πρώτη φορά στη Νίκη ήρθε Βαλκανικό μετάλλιο με τη Έφη Φλώρου, που ήταν πρώτη και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία της.

Το τμήμα ρυθμικής γυμναστικής, που λειτουργεί στο Βασδέκειο, αριθμεί 95 κοριτσάκια. Ήδη έχει κατατεθεί στην Ομοσπονδία το παράβολο και από του χρόνου θα συμμετέχουν σε πανελλήνιους αγώνες.

Όπως καταλαβαίνετε η Νίκη είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην Ελλάδα, Είναι σίγουρο ότι το ποδόσφαιρο είναι η κορωνίδα. Όμως υπάρχουν 1000 και πλέον οικογένειες που βρίσκονται στο αθλητικό κύτταρο της Νίκης. Η Νίκη είναι τεράστια αξία, όχι μόνο ως όγκος παιδιών, και είναι τιμή μας να ανήκουμε στον σύλλογο αυτό.

Ήταν μια δύσκολη χρονιά οικονομικά, δε χρειάζεται ανάλυση, το βλέπουμε ο καθένας στην καθημερινότητά του. Τα παλιά ερασιτεχνικά σωματεία έχουν τελειώσει από τον χάρτη. Δεν υπάρχουν πλέον η επιχορήγηση και τα οδοιπορικά ή ότι είμαστε μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και κάνουμε ό,τι θέλουμε. Αυτή τη στιγμή από την Πολιτεία το κάθε σωματείο αντιμετωπίζεται ως εταιρεία. Φέτος είχαμε 19 προπονητές ασφαλισμένους. Δεν υπάρχει έσοδο από πουθενά και μόνο από τους γονείς. Οι ομοσπονδίες είναι μόνο για να εισπράττουν, κανένας δε δίνει τίποτα. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε οργάνωση επιχείρησης. Πρέπει να βαδίσουμε σε τελείως διαφορετικό μοτίβο. Αν δεν πληρωθεί ένα πρόστιμο, κατάσχονται λογαριασμοί κι αν δεν μπορούμε να τους καλύψουμε, κατάσχουν την περιουσία του συλλόγου».

Στη συνέχεια ο κ. Φάτσης έθεσε τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν. Ανέφερε ότι η Νίκη πρέπει να δίνει για ρυθμίσεις στην εφορία και το ΙΚΑ λίγο κάτω από 2.000 ευρώ το μήνα, ενώ υπογράμμισε ότι στη ΔΕΗ είναι άμεσα απαιτητά 2.000 ευρώ, γιατί αλλιώς κόβουν το ρεύμα στο Π. Μαγουλάς. Μάλιστα πληροφόρησε ότι για τη ρύθμιση στην εφορία πάγωσε  λογαριασμός της Ερασιτεχνικής για μια μέρα με εντολή της ΔΟΥ, καθώς η ρύθμιση έγινε 1/7 και έπρεπε να γίνει έως τις 30/6, με συνέπεια να μην μπορούν να εισπραχθούν έσοδα από χορηγίες. Μάλιστα, για να ξεκλειδώσει πρέπει να πληρωθούν τρεις δόσεις μαζί, δηλαδή 2.100 ευρώ. 

Last modified onTuesday, 19 July 2016 00:23