noodles volos banner

Τα εκτός έδρας παιχνίδια της Νίκης Βόλου: 7 νίκες-5 ισοπαλίες και 4 ήττες

Πανηγυρισμοί για το γκολ στη Φιλιππιάδα Πανηγυρισμοί για το γκολ στη Φιλιππιάδα

Την Κυριακή στο Κίτρος, η Νίκη Βόλου ολοκλήρωσε τους εκτός έδρας αγώνες της για τη σεζόν 2015-16. Ο συνολικός απολογισμός ήταν 7 νίκες-5 ισοπαλίες-4 ήττες με τέρματα 24-17. Ας κάνουμε μια μικρή περίληψη των αγώνων.

1η αγωνιστική: Πύρασος-Νίκη Βόλου 1-2
Πρεμιέρα στο πρωτάθλημα και η Νίκη επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους ύστερα από εννιά μήνες. Τοπικό ντέρμπι που έγινε στο γήπεδο των Φαρσάλων με τον κόσμο της βολιώτικης ομάδος να δίνει δυναμικό “παρών”. Ο Νάκας πέτυχε το πρώτο κυανόλευκο γκολ στη σεζόν, αλλά αργότερα τραυματίστηκε κι έχασε όλο τον πρώτο γύρο, που είχε ως αποτέλεσμα το πέρασμά του από τη Ν. Ιωνία να είναι σύντομο με μόλις δύο συμμετοχές. Μαχητικός ο Πύρασος, ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος, χάθηκαν ευκαιρίες και χρειάστηκε το γκολ του Κρεββατά στο 80' για να χαρίσει το τρίποντο στη Νίκη.

4η αγωνιστική: Δωτιέας-Νίκη Βόλου 0-0
Πρώτη γκέλα στο πρωτάθλημα ύστερα από τρία νικηφόρα ντέρμπι, πρώτη απογοήτευση. Η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη δεν έπιασε καλή απόδοση στην Αγιά. Δημιούργησε λίγες ευκαιρίες και το ισόπαλο αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται δίκαιο, κόντρα σε μια ομάδα που ξεκίνησε καλά αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν της πρώτης γραμμής...

6η αγωνιστική: Καραϊσκάκης-Νίκη Βόλου 2-1
Ντεμπούτο για τον Κώστα Βελιτζέλο στο πρωτάθλημα. Μετά από δύο σερί 0-0, η Νίκη έδινε το πρώτο ντέρμπι κορυφής ως φιλοξενούμενη. Ήλεγχε πλήρως το ματς και προηγήθηκε με πέναλτι του Κρεββατά στο φινάλε του α' μέρους. Ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 στην επανάληψη (δοκάρι στο 47'), που ο Κώστας Βελιτζέλος κατά τη δήλωση παραίτησής του, ανέφερε ως μια φάση που θα μπορούσε να αλλάξει την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Καραϊσκάκης ισοφάρισε και πήρε τη νίκη με γκολ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

8η αγωνιστική: Οπούντιος-Νίκη 1-1
Μετά το ισόπαλο 1-1 στο Μαρτίνο, ο Στέλιος Βούλγαρης ...τα έβαλε με τους παίκτες. Κατώτερη των περιστάσεων η εμφάνιση, μέτρια απόδοση, λίγες ευκαιρίες για γκολ κόντρα σε αντίπαλο που ήταν ουραγός της βαθμολογίας έχοντας δύο βαθμούς στις επτά πρώτες αγωνιστικές. Η Νίκη προηγήθηκε στο πρώτο μέρος,με τέρμα του Κανελλόπουλου, δεν κλείδωσε το ματς με δύο ευκαιρίες που είχε και το πλήρωσε...

10η αγωνιστική: Φωκικός-Νίκη Βόλου 0-3
Ύστερα από τρεις ανεπιτυχείς εξόδους, πήρε τρίποντο, χωρίς άγχος και με καλή εμφάνιση. Ξεκίνησε ιδανικά το ματς στην Άμφισσα καθώς ο Μπαλαράμπε σκόραρε στο 2ο λεπτό κι ακολούθησαν δύο εξαιρετικά γκολ: στο 14' από τον Κόλα με σουτ-κεραυνό εκτός μεγάλης περιοχής και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Κρεββατάς σκόραρε με σουτ σχεδόν από το κέντρο.

11η αγωνιστική: Φαρκαδόνα-Νίκη 1-1 (0-3 ά.α.)
Ανώτερη η Νίκη, προηγήθηκε αλλά δέχθηκε γκολ στο φινάλε. Όμως οι γηπεδούχοι χρησιμοποίησαν τιμωρημένο παίκτη και έτσι, το 1-1 έγινε 0-3 στα χαρτιά ύστερα από την ένσταση που καλώς υπέβαλε η βολιώτικη ομάδα. Η Νίκη Βόλου ήταν πολύ ανώτερη στο παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο μέρος που συνδύασε την καλή απόδοση με αρκετές ευκαιρίες. Το γκολ λίγο πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό, ο Μπαλαράμπε έκανε πλασέ που απέκρουσε ασταθώς ο Πατσιαλής, στη συνέχεια ο επιθετικός των «κυανόλευκων» έστρωσε στον Μέτσε που σκόραρε με φαλτσαριστό πλασέ. Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έσκασε εντός της γραμμής του τέρματος για το 0-1. Οι γηπεδούχοι έφθασαν στο 1-1 στο 89ο λεπτό σε στημένη φάση ύστερα από λάθος στην άμυνα.

13η αγωνιστική: Θεσπρωτός-Νίκη Βόλου 2-0
Δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα. Ένα από τα χειρότερα ματς της σεζόν για τους “κυανόλευκους” που δεν προσπάθησαν όσο θα έπρεπε και μπορούσαν για το θετικό αποτέλεσμα. Σε αγωνιστικό χώρο-βούρκο, οι γηπεδούχοι αφού έχασαν δύο καλές ευκαιρίες, προηγήθηκαν στο 27ο λεπτό, ενώ η Νίκη δεν απείλησε καθόλου στο πρώτο μέρος, Καλύτερη απόδοση στην επανάληψη, αλλά στο 75' έγινε το 2-0 κι έσβησε τις ελπίδες για κάτι θετικό στην Ηγουμενίτσα.

15η αγωνιστική: Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Νίκη Βόλου 1-4
Μετά το ρεπό, η Νίκη σημείωσε τέσσερα σερί τρίποντα. Στη Νεοκαισάρεια ήταν το πρώτο εξ αυτών. Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της περιόδου. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ ...από τα αποδυτήρια αλλά η Νίκη σημείωσε τέσσερα, χάνοντας παράλληλα αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα. Σκόρερ οι Μπαλαράμπε, Μέτσε στο πρώτο μέρος και Μπαλαράμπε, Κανελλόπουλος στο δεύτερο.

17η αγωνιστική: Οικονόμος Τσαριτσάνης-Νίκη Βόλου 0-2
Οι “κυανόλευκοι” είχαν βρει τα πατήματά τους και συνδύαζαν καλές εμφανίσεις με νίκες. Το 0-2 στην Τσαριτσάνη ήταν το τρίτο τρίποντο σε διάστημα μιας εβδομάδας (έντεκα βαθμoί καθώς τότε είχε βγει η ένσταση με τη Φαρκαδόνα), το τελευταίο ματς για το 2015 αφού ακολούθησε η διακοπή Χριστουγέννων. Το βολιώτικο συγκρότημα πραγματοποίησε ώριμη εμφάνιση και χωρίς να κινδυνέψει ιδιαίτερα. Τα γκολ στο 62' όταν ο Ελευθεριάδης έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Μπαλαράμπε από κοντά σκόραρε και στο 69' όταν ο Ιβανίδης σε αντεπίθεση έδωσε για τον Κανελλόπουλο ο οποίος απέφυγε τον τερματοφύλακα και ο Ελευθεριάδης σιγούρεψε τη φάση από κοντά.

19η αγωνιστική: Αιγινιακός-Νίκη Βόλου 3-1
Έχοντας την επιστροφή των έξι βαθμών και με καινούργιους παίκτες να κάνουν ντεμπούτο (Ιορδανίδης, Λίμα), η Νίκη έδωσε το ντέρμπι κορυφής που αποτελούσε κρας τεστ. Ήταν όμως ...λίγη στον αγωνιστικό χώρο καθώς οι μετέπειτα πρωταθλητές του ομίλου “καθάρισαν” το ματς από το ημίχρονο. Ο αγώνας ξεκίνησε με γκολ για τον Αιγινιακό στο τρίτο λεπτό, η Νίκη είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες και πλήρωσε αμυντική αδράνεια στο τελευταίο πεντάλεπτο καθώς μέσα σε δύο λεπτά, δέχθηκε ισάριθμα τέρματα. Ο Ελευθεριάδης μείωσε λίγο πριν βγει το α' μέρος.

20ή αγωνιστική: Πιερικός-Νίκη Βόλου 1-2
Στη δεύτερη συνεχόμενη έξοδο στην Πιερία κόντρα σε δυνατό αντίπαλο, οι τρεις βαθμοί ήταν πάση θυσία απαραίτητοι για τη διεκδίκηση της ανόδου. Με ψυχή, αλλά και με πολύ καλή τακτική προσέγγιση, η Νίκη προηγήθηκε με τον Ναουμίδη, ο Κανελλόπουλος στο 47' έκανε το 0-2, μείωσαν οι γηπεδούχοι και ο Παπουρτζής με δύο σπουδαίες επεμβάσεις, κράτησε το διπλό. Ντεμπούτο για τον Νοριέγα στο πρωτάθλημα.

22η αγωνιστική: Ρήγας Φεραίος-Νίκη Βόλου 0-0
Ένα από τα ματς που στιγμάτισαν τη φετινή πορεία. Μέτρια απόδοση στο πρώτο μέρος, κάπως καλύτερη στο δεύτερο, δημιούργησε λίγες ευκαιρίες αλλά η μεγαλύτερη χάθηκε στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο ρέφερι της έδωσε πέναλτι. Ο Κανελλόπουλος το εκτέλεσε, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και έτσι, η Νίκη έμεινε έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Καραϊσκάκη που υποδέχθηκε την επόμενη αγωνιστική.

24η αγωνιστική: Εθνικός Φιλιππιάδας-Νίκη Βόλου 1-1
Εάν το 0-0 με Ρήγα Φεραίο και Καραϊσκάκη ψαλίδισαν τις ελπίδες για την πρώτη θέση, το 1-1 στη Φιλιππιάδα ήταν ταφόπλακα στα όνειρα για την άνοδο. Οι “κυανόλευκοι” πλήρωσαν ακριβά τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν. Στο 65' το 0-1 με πλασέ του Κανελλόπουλου και το 1-1 για τον Εθνικό στη μοναδική στιγμή που απείλησε, σε μια στημένη φάση με κεφαλιά του Άτσκα που βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή στο 85'.

26η αγωνιστική: Τύρναβος-Νίκη Βόλου 1-3
Μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, η Νίκη προέρχονταν από 2-0 επί του Οπούντιου στο Βόλο και το άνετο πέρασμα από τον Τύρναβο επιβεβαίωσε πως είχε ξεπεράσει το σοκ των άτυχων παιχνιδιών. Βρέθηκε να χάνει, ισοφάρισε όμως πολύ γρήγορα με τον Νοαυμίδη και στην επανάληψη, οι παίκτες του Βελιτζέλου κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σκοπελίτης με κεφαλιά έκανε το 1-2 και το διπλό σφραγίστηκε στο 85ο λεπτό με αυτογκόλ του Μπαρούτα.

29η αγωνιστική: Αχέρων Καναλακίου-Νίκη Βόλου 0-0
Αφού είχε προηγηθεί η δήλωση παραίτησης του Στέλιου Βούλγαρη μέσα στην εβδομάδα, η Νίκη πήγε στο Καναλάκι αυθημερόν κι έμεινε στη λευκή ισοπαλία, σε ένα ματς που θα μπορούσε να το είχε κερδίσει διότι έχασε αρκετές ευκαιρίες αλλά θα μπορούσε και να το χάσει γιατί οι γηπεδούχοι ήταν απειλητικοί. Τελευταίο παιχνίδι με τον Κώστα Βελιτζέλο στον πάγκο.

33η αγωνιστική: Πύδνα Κίτρους-Νίκη Βόλου 4-1
Στο ντεμπούτο του Στέφανου Ξηροφώτου, το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Με σύνθεση ανάγκης και μόλις 13 παίκτες στην αποστολή, οι “κυανόλευκοι” είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν σε 2-2 και κατέρρευσαν στο φινάλε όταν σε δύο λεπτά, δέχθηκαν δύο γκολ. Σκόρερ ο Ελευθεριάδης με πέναλτι.

Last modified onWednesday, 11 May 2016 15:03