noodles volos banner

Ήττα από ανώτερο αντίπαλο για Πύρασο

Δεχόμενος ένα “φθηνό” γκολ στο 2ο μόλις λεπτό, ο Πύρασος έχασε 0-1 από τον πρωτοπόρο Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, που πιστοποίησε την ανωτερότητά του και έφυγε δίκαια με το τρίποντο από τη Νέα Αγχίαλο.

Το παιχνίδι στράβωσε από το ξεκίνημα για τους “κυανόλευκους” καθώς στο 2' ο Μακράκης έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός μεγάλης περιοχής, μπήκε μέσα σε αυτή, απέφυγε τον Σπ. Γκάγκα με ντρίμπλα, κέρδισε την κόντρα και με διπλή προσπάθεια, έκανε το 0-1. Ο Πύρασος προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ του γρήγορου γκολ που δέχθηκε, δεν υπήρχε όμως ουσία στις προσπάθειες των παικτών του. Έτσι, ο Αχιλλέας απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 10ο λεπτό, από ωραία κομπίνα σε φάουλ, ο Μακράκης έστρωσε στον Γασπαράτο που σούταρε χωρίς πίεση από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.
Στο 15' καλό φάουλ του Οικονόμου, απέκρουσε σε κόρνερ ο Χαλάτσης, ενώ στο 25' ο Πύρασος είχε υποψία ευκαιρίας όταν ο Τασίδης με κεφαλιά έδιωξε την μπάλα προ του Στεφανή που βρίσκονταν στη μικρή περιοχή. Στο 30' ο Μακράκης έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, προχώρησε και πάσαρε στον Παυλίδη, ο οποίος σε θέση τετ-α-τετ, έκανε χλιαρό πλασέ πάνω στον Χαλάτση. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους, στο 40' ένα διαγώνιο σουτ του Καραγκούνη που εξουδετέρωσε ο γκολκίπερ του Πυράσου στη δεξιά του γωνία.
Στην επανάληψη, ο Στέφανος Ξηρόφωτος έκανε πιο επιθετικό τον Πύρασο, βάζοντας Δαμάσκο, Μαλακασιώτη και Βούλγαρη μέχρι το 62ό λεπτό. Όμως, οι “κυανόλευκοι” δεν μπόρεσαν να βρουν ανοικτούς διαδρόμους προς τα αντίπαλα καρέ. Αντιθέτως, κινδύνευσαν να δεχθούν δεύτερο γκολ, στο 55' όταν εξ επαφής κεφαλιά του Καραγκούνη έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σπ. Γκάγκας με το κεφάλι, στο 63' όταν ο Δημητρίου πήρε κεφαλιά στη μικρή περιοχή και απέκρουσε ενστικτωδώς ο Χαλάτσης. “Ψαλιδάκι” του Βούλγαρη στο 67' έφυγε ψηλά άουτ, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Αγχιαλίτες καταγράφτηκε στο 72'. Ο Χάνος βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και πλάγια αριστερά, σούταρε και ο Σακελλαρίδης έδιωξε με τα δάχτυλα σε κόρνερ. Στο 86' ο Παυλίδης αστόχησε σε τετ-α-τετ, χωρίς να μπορέσει ο Πύρασος να φανεί απειλητικός στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια.
Η απουσία του σέντερ φορ Αναστασίου, που έχει να εκτίσει άλλη μία αγωνιστική τιμωρίας, ήταν εμφανής. Στο πρώτο ημίχρονο, στη θέση του φουνταριστού έπαιξε ο Στεφανής, αλλά και ο Κοτζαθανάσης για δέκα λεπτά, στην επανάληψη ο Δαμάσκος και ο Βούλγαρης, όμως δεν τα κατάφεραν κόντρα στη “δεμένη” ομάδα του Αχιλλέα που ήταν η καλύτερη που αντιμετώπισε φέτος η κυανόλευκη ομάδα.

Συνθέσεις:
Πύρασος: Χαλάτσης, Σπ. Γκάγκας, Κοτζαθανάσης (50' Μαλακασιώτης), Γ. Κοντοβάς, Λ. Γκάγκας (62' Βούλγαρης), Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος (46' Δαμάσκος), Μυργιώτης, Π. Κοντοβάς, Χάνος.
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: Σακελλαρίδης, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Δημητρίυο, Τασίδης, Οικονόμου, Παυλίδης (87' Νάκας), Τσαγκαράκης, Γασπαράτος (70' Ραπτόπουλος), Μακράκης (81' Κοτσιαρίδης), Καραγκούνης).

Φ.Γ.