noodles volos banner

Ιωλκός: Έξι ματς έδρας σε τέσσερα διαφορετικά γήπεδα!

Γηπεδούχος στην έδρα του αντιπάλου της είναι την Κυριακή η Ιωλκός, αφού "υποδέχεται" την ΑΕ Διμηνίου στο γήπεδο Διμηνίου! Το γηπεδικό πρόβλημα εξακολουθεί να ταλανίζει την ερυθρόλευκη ομάδα, που δημοσίευσε ένα ωραίο κείμενο στην ιστοσελίδα της as-iolkos.gr σχετικά με αυτό. Το κείμενο της Ιωλκού έχει ως εξής:

 

Μια νέα αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε για τον Α.Σ. ΙΩΛΚΟΣ, πρώτη φορά στην Α΄ Κατηγορία της ΕΠΣΘ. Μια νέα χρονιά, με την ομάδα να περιφέρεται από γήπεδο σε γήπεδο για να δώσει τους «εντός έδρας» της. Στους 3 πρώτους αγώνες «έδρας» χρησιμοποίησε τα γήπεδα στο Σέσκλο, στα Λεχώνια και στη Γατζέα, στο τελευταίο μάλιστα με αντίπαλο την ομάδα της ΑΕ 2002, που το χρησιμοποιεί σαν έδρα της. Την ερχόμενη δε αγωνιστική «εντός έδρας» ζήτησε να χρησιμοποιήσει την έδρα της αντιπάλου ομάδας, της ΑΕ Διμηνίου.

Ο λόγος της περιπλάνησής της είναι ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει δικό της γήπεδο, ούτε της έχει διατεθεί κάποιο για μόνιμη έδρα. Με αυτά τα δεδομένα η πορεία της όλα αυτά τα χρόνια μόνο αποτυχία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το δε κριτήριο επιλογής γηπέδου πλέον είναι ένα καλό γήπεδο για να μπορεί να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Γιατί η ομάδα μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο σε καλό γήπεδο και φυσικά όχι όταν έχει σημαντικές ελλείψεις.

Οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποκτήσει η ομάδα μια σταθερή έδρα. Άλλοτε στην Άλλη Μεριά, άλλοτε στην Πορταριά και τελευταία στο Σέσκλο. Δυστυχώς τα όνειρά τους έσβησαν σε σύντομα χρονικό διάστημα για διάφορους λόγους. Αφού είδαν και αποείδαν αποφάσισαν να κάνουν κάτι υπερβολικό για τις δυνάμεις τους, ίσως μια προσπάθεια απελπισίας. Ζήτησαν από τον Δήμο Βόλου να τους παραχωρηθεί μια αλάνα στα όρια του Αγίου Ονουφρίου, που την χρησιμοποιούσαν για προπόνηση, όταν δεν είχαν εναλλακτική λύση, για να προσπαθήσουν να τη φτιάξουν γήπεδο με κανονικές διαστάσεις. Ο Δήμος Βόλου ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και τους την παραχώρησε για 6 χρόνια από την άνοιξη του 2014.

Έκτοτε έχουν αρχίσει προσπάθεια ο χώρος να αποκτήσει διαστάσεις κανονικού γηπέδου, αφού προς το παρόν η κατάληξη του παράπλευρου βραχισμού σε μια γωνία του χώρου δεν το επιτρέπει. Γίνεται λοιπόν προσπάθεια να βρεθεί λύση, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη και να αναζητηθούν πόροι για τις παραπέρα εργασίες.

Με το γήπεδο αυτό είχαν ασχοληθεί όλες οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές της Ιωλκού, αλλά μια διαμάχη με την πρώην Κοινότητα Μακρινίτσας λειτούργησε ανασταλτικά να προχωρήσει το έργο, για το οποίο υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη. Με την ενοποίηση των τοπικών διαμερισμάτων εξαλείφθηκε το προηγούμενο εμπόδιο, αλλά πλέον δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για κατασκευή του γηπέδου, παρά μόνο από τους διοικούντες του Α.Σ. ΙΩΛΚΟΣ. Αυτοί πιστεύουν, ότι μόλις ξεπεραστεί το πρόβλημα με τις διαστάσεις του γηπέδου, θα βρεθούν φορείς και χορηγοί που θα συνδράμουν σε ένα κοινωνικό-αθλητικό έργο που το περιμένουν δεκάδες παιδιά της περιοχής.

 

Last modified onThursday, 20 November 2014 09:45