noodles volos banner

Επιστολή Κ. Μπάιμπα για το δ.σ. της ΕΠΣΘ

Από τον Κώστα Μπάιμπα, νομικό σύμβουλο του Κώστα Θεοδώρου, λάβαλε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: "Σχετικά με τη διαδικασία (στις 25/7) ενώπιον του Δ.Σ της ΕΠΣΘ, η συνεδρίαση του οποίου είχε μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την κλήση σε απολογία του Κων. Θεοδώρου για φερόμενες δημόσιες δυσμενείς κρίσεις του κατά της ένωσης και τη λήψη απόφασης επί της απολογίας, ως νομικός εκπρόσωπος του Κ.Θεοδώρου στη διαδικασία, στην οποία και παραστάθηκα όσο μου το επέτρεψε ο κ. Μπατζιάκας, διευκρινίζω, προς αποφυγή εντυπώσεων και παρερμηνειών ως προς την απόφαση, τα εξής:
1.Πριν την έναρξη της συνεδρίασης και πριν την είσοδο των μελών του Δ.Σ στην αίθουσα, παρέδωσα προσωπικά στον πρόεδρο της Ένωσης έγγραφο υπόμνημα του κ. Θεοδώρου επί της κλήσης του σε απολογία και του ζήτησα να το μελετήσει και να ανακληθεί η κλήση του σε απολογία ενώπιον του Δ.Σ, το οποίο είναι προφανώς αναρμόδιο να ελέγξει πειθαρχικά τα μέλη του Δ.Σ, για τα οποία η μόνη αρμόδια επιτροπή είναι η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, όπως έχει κρίνει η ΕΠΟ με σειρά αποφάσεων. Σε κάθε περίπτωση του επέστησα την προσοχή για την αναρμοδιότητα του Δ.Σ και τη δυνατότητα της διοίκησης, εάν το έκρινε σκόπιμο, να παραπέμψει εκεί την υπόθεση.
2.Προφανώς η πλειοψηφία των  μελών του, πλην του κ.Ακτσιαλή  ο οποίος αποχώρησε πριν την έναρξη του Δ.Σ για λόγους υγείας, είχε εξ’ αρχής τη γνώμη ότι μπορεί να καλέσει σε απολογία τον κ Θεοδώρου και να τον τιμωρήσει με τρία χρόνια αποκλεισμό. Η απόφαση, η οποία και θα προσβληθεί άμεσα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ -ως ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ποδοσφαίρου- και η οποία δεν μπορεί να εκτελεστεί μέχρι να τελεσιδικήσει, δεν ελήφθη με ψήφους 5-0 αλλά όπως με ενημέρωσε ο κ. Κανάβας ,ο οποίος τηρούσε τα πρακτικά της συνεδρίασης αλλά και διαπίστωσα και εγώ προσωπικά, τα μέλη του Δ.Σ Τασσιόπουλος, Καραγιάννης, Τζοβάρας και Κουτσουνίδης, πλην του Θεοδώρου, ο οποίος δεν ψήφιζε, ψήφισαν ρητά ότι το Δ.Σ είναι αναρμόδιο να καλέσει σε απολογία τον Κ. Θεοδώρου".