noodles volos banner

Τουτουντζόγλου: «Με τον κόσμο παρέα θα δούμε μεγάλες στιγμές»

Συνάντηση-ανοικτή συζήτηση για το τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18/6) στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου ήταν αυτός που πήρε τον λόγο και μίλησε για τον σκοπό της εκδήλωσης, που είναι να θωρακιστεί η ομάδα διοικητικά, ώστε να μην αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της κατάρρευσης στο μέλλον. Με τον κόσμο παρέα θα δούμε μεγάλες στιγμές», ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα του.

Ακόμη, στάθηκε στην εγγραφή μελών, ώστε ουσιαστικά να διευρυνθεί η σημερινή Λέσχη Φίλων Νίκης, μέσω της συμπλήρωσης ενός εντύπου με τα προσωπικά στοιχεία του καθενός και στο οποίο κάποιος στο τέλος της εκδήλωσης  ανέγραφε το ποσό είτε μηνιαίως είτε εφάπαξ που θέλει να δώσει με μίνιμουμ τα 5 ευρώ μηνιαίως. Μάλιστα, από τον Μιχάλη Τσιντσίνη έγινε σαφές ότι όλοι όσοι συνεισφέρουν οικονομικά θα τους κοινοποιούνται οι αποφάσεις της Δ.Ε. μπάσκετ και θα ενημερώνονται πρώτοι.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης, τόνισε στην αρχή: «Δε νιώθω τον εαυτό μου παράγοντα, αλλά πιστό στρατιώτη, γιατί αγαπώ τη Νίκη, έχω προσφυγική καταγωγή και μεγάλωσα στη Νέα Ιωνία. Ο στόχος μου είναι να τη δω όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Εν συνεχεία προβλήθηκε βίντεο, που επιμελήθηκε ο Μιχάλης Τσιντσίνης, με τις καλύτερες στιγμές από τη φετινή πορεία της Νίκης Βόλου και ακολούθως ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου έκανε αναδρομή των τελευταίων ετών μετά και τον υποβιβασμό στην Α1 ΕΣΚΑΘ.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της διοίκησης της Νίκης είπε:

«Όταν αναλάβαμε, ήρθαμε αντιμέτωποι με μία κατάσταση, που δεν υπήρχε προηγούμενο, χωρίς παίκτες και ακαδημία. Είπαμε τότε ότι θα παλέψουμε για την αξιοπρέπεια της ομάδας. Μέσα από τη σκληρή δουλειά και μέσα από τις στάχτες μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να ενταχθούμε κι εμείς στον μπασκετικό χάρτη. Ήταν μία χρονιά που τελείωσε με επιτυχία, γιατί τα είκοσι παιδιά της ακαδημίας τα κάναμε 80 χάρη στον Ανδρέα Τσιριγωτάκη που δίνει την ψυχή του και είναι ό,τι καλύτερο στις ακαδημίες στον Βόλο, και επειδή η πρώτη ομάδα πήγε στα πλέι οφ και στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Στόχος την επόμενης χρονιάς ήταν η άνοδος της ομάδας. Ανεβάσαμε το μπάτζετ και βγήκαμε πρωταθλητές, ενώ στην ακαδημία τα 80 παιδιά τα κάναμε 110. Απώτερος σκοπός είναι να βγάζουμε παίκτες και στην αυριανή προπόνηση θα συμμετάσχουν τρεις νεαροί παίκτες 14-16 ετών.

Βρεθήκαμε στη Γ’ Εθνική, για την οποία δεν είχαμε ιδιαίτερες γνώσεις και λέγαμε να σώσουμε την κατηγορία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τελικά τερματίσαμε στην τρίτη θέση, που τα τελευταία χρόνια δίνει άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Κατά 99% οι εξελίξεις λένε ότι θα ανεβούμε, εκτός κι αν είμαστε τόσο άτυχοι. Η χρονιά είναι επιτυχημένη. Πέτυχε και ο οικονομικός και αγωνιστικός σχεδιασμός. Τώρα πλέον σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα της Νίκης για την παραπάνω κατηγορία».

Φυσικά δε θα μπορούσε να μην αποδώσει τα εύσημα στον κόσμο:

«Η προσπάθεια στηρίχθηκε αποκλειστικά στον κόσμο. Οι χορηγίες θεωρώ ότι έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, τα διαρκείας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η ακαδημία αριθμεί 140 παιδιά και θα πάνε παραπάνω. Τα εισιτήρια των αγώνων ήταν άκρως ικανοποιητικά, καθώς είχαμε έναν μέσο όρο γύρω στα 90 εισιτήρια, ενώ τα διαρκείας ήταν πάνω από 350 και οι χορηγοί μας ήταν τουλάχιστον 100.

Η ομάδα είχε επαγγελματισμό σ’ όλα τα επίπεδα. Τα έξοδά μας ήταν 54-55.000 ευρώ και την προηγούμενη χρονιά στην Α1 ΕΣΚΑΘ γύρω στα 25.000. Τα έσοδά μας ήταν, γιατί δε θέλω να κρύβομαι, 65.000 ευρώ φέτος. Μέσα από μία σωστή διαδικασία καταφέραμε να έχουμε και ένα αποθεματικό (ακούστηκαν θερμά χειροκροτήματα). Αυτό είναι η αρχή για την καινούρια χρονιά. Για να έχουμε αυτό, δουλεύαμε για την ομάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα 11.000 ευρώ αποθεματικό θα μπορούσαν να “τσεπωθούν”.

 Αυτά είναι λεφτά δικά σας, του κόσμου. Εγώ ξέρω, όπως και όσο οι συνεργάτες μου, τι έχουμε προσφέρει. Ανεβάσαμε την ομάδα και έχουμε και αποθεματικό. Η Νίκη μπορεί να φτάσει ψηλά, όσο υπάρχει σωστή διαχείριση.

Στην τρίτη μας χρονιά είναι τα πάντα πληρωμένα και η ομάδα μπορεί να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική. Αυτά τα τρία  χρόνια το τμήμα μπάσκετ δεν πήρε, γιατί δεν είχε απαίτηση, ούτε ένα ευρώ από τον Ερασιτέχνη, γιατί δε θέλαμε να φορτώσουμε ένα βάρος επιπρόσθετο σ’ αυτόν. Αντιθέτως, το τμήμα μπάσκετ συνεισέφερε στην οικονομική εξυγίανση του Ερασιτέχνη, όπως κι άλλα τμήματα».

Μετά απ’ αυτές τις επισημάνσεις ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου ήρθε και στις απαιτήσεις της επόμενης μέρας:

«Εμείς δείξαμε πώς λειτουργούμε, με μεγάλη προσπάθεια και πολύ τρέξιμο. Σ’ αυτούς τους ρυθμούς πολύ γρήγορα έρχεται και η κόπωση. Ξέρεις ότι κάπου θα μείνεις από βενζίνη. Εμείς για να μη μείνουμε από βενζίνη, γιατί το “πρατήριο” μας είναι ο κόσμος, θέλω να πω κάποια πράγματα. Υπήρχαν παράγοντες που μεγαλούργησαν και στη συνέχεια το οικοδόμημα κατέρρεε και η Νίκη δε σήκωνε κεφάλι.

Όσο πιο πολύ πλατιάσουμε τη συμμετοχή στη διοίκηση, θα ελαφρύνουμε το βάρος που έχει η ήδη κορεσμένη διοικούσα επιτροπή. Άρα θέλουμε κάποιους εθελοντές να ενταχθούν στη διοίκηση, ώστε κι εμείς να είμαστε πιο ξεκούραστοι και να έχουμε όρεξη για περισσότερη δουλειά και όταν θα χρειαστεί να υπάρχει μία αποχώρηση, να υπάρχει μία δεξαμενή να αναπληρωθεί αυτό το κενό. Αυτό για μένα είναι σπουδαιότερο και από την άνοδο, πώς μπορεί δηλαδή να σωθεί μία ομάδα διοικητικά. Είμαστε μία ομάδα με υγεία.

Ένα άλλο κομμάτι είναι πώς με μία μηνιαία συνδρομή θα μπορούμε να έχουμε μία δεξαμενή χρημάτων, ώστε να πάμε το τμήμα παραπάνω. Θέλουμε λίγα από τους πολλούς. Επειδή είμαστε ένα τεράστιο σωματείο, είναι ανάγκη να βοηθηθεί το τμήμα. Μία εγγραφή από 5 ευρώ το άτομο και πάνω, που θα μπορεί να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, για να πάμε την ομάδα ένα σκαλί παραπάνω. Αν πετύχει η κίνηση, θα είναι μοναδική στο είδος της και θα δώσει μεγάλη ώθηση σε μας για το κάτι παραπάνω και θα ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες ημέρες.

Σεβόμαστε τα χρήματα του Νικιώτη και το αξιοποιούμε μόνο για την ομάδα μας. Αν ανέβουμε στη Β’ Εθνική, το μπάτζετ θα ανέβει, για να κάνουμε  μία ομάδα ανταγωνιστική με επαγγελματίες παίκτες. Το επιβάλλουν αγωνιστικοί λόγοι. Έχουμε συζητήσει με κάποιους και είναι ονόματα που έχουν ανδρωθεί στη Νίκη κι αν επιστρέψουν, θα ανεβάσουν τον πήχη πάρα πολύ ψηλά.

Με την εγγραφή μελών αποσκοπούμε σε ένα ποσό, για να φτάσουμε σ’ αυτόν τον στόχο. Θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε, τώρα που μπήκε το νερό στο αυλάκι. Αν κουραστούμε εμείς κάποια στιγμή και φύγουμε, τότε μπορεί να υπάρχει καταστροφή. 5 ευρώ το μήνα δεν είναι τίποτα γι’ αυτήν την προσπάθεια. Έχουμε βγάλει έντυπα που είναι αιτήσεις εγγραφής μελών και γράφει στο κάτω μέρος το ποσό που μπορεί ο καθένας να δίνει από 5 ευρώ και πάνω μηνιαίως ή εφάπαξ.

Είμαι ένας στρατιώτης της Νίκης, δεν είμαι παράγοντας και πιστεύω ότι η δυναμική της Νίκης είναι για πολύ ψηλότερα και δεν το λέω μόνο για το τμήμα το δικό μου. Η Β’ Εθνική θέλει επαγγελματική λειτουργία».

Επίσης μίλησε για τα μεγάλα του όνειρα:

«Έχω σκεφτεί να δημιουργήσω γραφεία στην Ευαγγελίστρια και την μπουτίκ της μπασκετικής Νίκης, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση του κόσμου στην κίνηση που κάνουμε τώρα.

Επίσης έχω καθίσει πολλές φορές στη γραμματεία του κλειστού της Νέας Ιωνίας και ονειρεύομαι να έρχεται η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός. Το μπορούμε, αρκεί να ενεργοποιηθεί ο κόσμος.  Με τον κόσμο παρέα θα δούμε μεγάλες στιγμές για την ομάδα. Όσο μου το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου θα είμαστε εδώ, πιστοί στρατιώτες, για να δίνουμε το καλό παράδειγμα και από κει και πέρα ο καθένας θα κρίνεται».

Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του στη διοίκηση, αλλά και ειδικά τον Ανδρέα Τσιριγωτάκη, υπεύθυνο για την ακαδημία.

Τέλος έκανε μία γενικότερη αναφορά στο βολιώτικο μπάσκετ:

«Η νοοτροπία των Βολιωτών παραγόντων έφεραν σε ένα τέλμα το βολιώτικο μπάσκετ, που έχει να βγάλει παίκτη υψηλού επιπέδου εδώ και χρόνια. Η πόλη μας είναι 100 χρόνια πίσω.

Ένας αθλητής μας που είναι το μεγαλύτερο ταλέντο μας, ο Θοδωρής Σούλης, με συμμετοχές στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, για κάποιους λόγους έφυγε από την ανδρική ομάδα και έπαιξε στον Αιολικό. Δώσαμε το καλό παράδειγμα και δεχθήκαμε να παίξει στον Αιολικό, σωματείο με το οποίο έχουμε θέματα. Έτσι θα έκανε ο οποιοσδήποτε υγιώς σκεπτόμενος. Σκεφθήκαμε πάνω  απ’ όλα να κάνει ο παίκτης αυτό που πραγματικά θέλει.

Στο βολιώτικο μπάσκετ υπάρχουν άνθρωποι που λιμνάζουν στον χώρο 15-20 χρόνια, που βλέπουν μόνο το "εγώ" τους και δε βλέπουν την ανάπτυξη του αθλήματος, γιατί ο καθένας βολεύεται μ’ αυτό που έχει.

Θα ήθελα να γίνονται πρωταθλήματα με μίνι παίδες με αληθινά δελτία κι όχι να κερδίζουν πρωταθλήματα κάποιες ομάδες, για να γράφουν μετά οι εφημερίδες».

Στη δική του παρέμβαση ο παλαίμαχος άσος και πρώην διοικητικός παράγοντας Γιάννης Καζεπίδης έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση και τόνισε ότι το θέμα είναι να μπει το μπάσκετ μέσα στη συνείδηση του Νικιώτη, για να μπορέσει να πάει εκεί που θέλει ο φίλαθλος κόσμος και πως το τμήμα μπάσκετ το παραδέχονται όλοι, ακόμη και οι αντίπαλοι.

Χρ. Θαν.

Last modified onTuesday, 19 June 2018 02:41