noodles volos banner

«Με τη σημερινή της μορφή η Δ.Ε. μπάσκετ Ολυμπιακού Β. δε θα έχει συνέχεια»

Τον απολογισμό για τη γυναικεία και ανδρική ομάδα έκανε με ανακοίνωσή της η Δ.Ε. μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, τονίζοντας ότι η φετινή σεζόν άφησε μία γλυκόπικρη γεύση, λόγω της ανόδου των ανδρών στη Γ’ Εθνική και του υποβιβασμού των γυναικών στην Α2, κάτι που αποδίδουν κυρίως στον πόλεμο του αθηναϊκού κατεστημένου. Επίσης προαναγγέλλεται ότι με τη σημερινή της μορφή η Δ.Ε. μπάσκετ δε θα έχει συνέχεια.

Αναλυτικά:

«Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων μπάσκετ γυναικών και ανδρών τελείωσαν, αφήνοντας για τη Διοικούσα Επιτροπή των τμημάτων μπάσκετ μια γλυκόπικρη γεύση, την οποία ομόφωνα αποτυπώνουμε παρακάτω.

Πικρή, διότι το καμάρι του Συλλόγου μας, το Γυναικείο τμήμα, δεν κατάφερε να κρατηθεί στην Α1 Γυναικών, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε.

Το τμήμα αυτό δέχθηκε ανελέητο πόλεμο εντός και εκτός τειχών της πόλης μας, που δυστυχώς δεν καταφέραμε να αντιπαρέλθουμε, παρότι από την αγάπη μας για την ομάδα, διότι έχουμε πει πρώτα είμαστε φίλαθλοι και μετά παράγοντες της, κάναμε ενέργειες που ίσως δεν τίμησαν και εμάς και την προσπάθεια 4 χρόνων.

Το κατεστημένο των Αθηνών, αγκαλιά με ντόπιους που δεν αντιλαμβάνονται την έντιμη προσπάθεια των ανθρώπων του μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, πολέμησε την ομάδα μας και η προσπάθεια κοριτσιών και προπονητών δεν καρποφόρησε.

Δημιουργήσαμε φέτος τη Β’ Ομάδα, που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α’  ΕΣΚΑΘ Γυναικών έχοντας μια αξιοπρόσεκτη παρουσία, για να παίξουν όλα τα κορίτσια που δεν εύρισκαν χρόνο συμμετοχής στη γυναικεία ομάδα.

Η ομάδα Κορασίδων για ακόμη μια χρονιά έφτασε, κατακτώντας το πρωτάθλημα Μαγνησίας, στον τελικό Θεσσαλίας, όπου ηττήθηκε από την ομάδα του Παλαμά . Ήδη έχει κάνει την πρώτη θέση στην περιοχή μας αναπόσπαστο κομμάτι της παρουσίας της.

Η Διοικούσα Επιτροπή ανέλαβε το γυναικείο τμήμα την περίοδο 2014-15 έχοντας το δύσκολο έργο της καθόδου της στην Α1 , αφού ο Άρης Θεσσαλονίκης (αρχές Σεπτεμβρίου)  δεν αποδέχτηκε την άνοδο του και προσπάθησε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ομάδα ανταγωνιστική για τις δυσκολίες της Α1 και φυσικά δεν τα κατάφερε. Την επόμενη χρονιά έχασε την άνοδο στην Α1 στις λεπτομέρειες, ενώ την περίοδο 2016-17 με μόλις μια ήττα κατάφερε να ανέλθει στην Α1 Γυναικών, συγκροτώντας ομάδα με τρεις ξένες αθλήτριες και αξιόλογες Ελληνίδες, αλλά όπως αναλύσαμε και παραπάνω δεν κατέστη εφικτή η παραμονή.

Γλυκιά, διότι η ανδρική ομάδα μας μετά από πολλά χρόνια κατάφερε και κατέκτησε τη πρώτη θέση και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία έχοντας μόνο δυο ήττες σε όλους τους αγώνες της, ενώ κατέκτησε αήττητη και το Κύπελλο ΕΣΚΑΘ.

Η Διοικούσα Επιτροπή ανέλαβε το ανδρικό τμήμα το 2015, βλέποντας ότι δεν μπορεί να ξεκολλήσει το κάρο από τη λάσπη και με προσεγμένες κινήσεις έφτασε στην πολυπόθητη άνοδο . Το τμήμα αυτό είχε μηδενικό σχεδόν προϋπολογισμό και σταδιακά έφτασε να μοιράζεται τα έσοδα και τα έξοδα με το γυναικείο τμήμα.

Φυσικά για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και της ανόδου σημαντική ήταν η νίκη του Αμπελώνα επί της Καλαμπάκας την τελευταία αγωνιστική των Play offs, κρατώντας ψηλά το γόητρο του Θεσσαλικού μπάσκετ, που ακριβώς την προηγούμενη αγωνιστική τρώθηκε στη Καλαμπάκα με την ανεκδιήγητη διαιτησία του Παγώνη, ενώ ακόμη και στον αγώνα εορτασμού της ανόδου με ομάδα Α2 Εθνικής κατηγορίας δεν τύχαμε της αντιμετώπισης που έπρεπε για μια ομάδα που δε δημιούργησε ούτε ένα πρόβλημα όλη τη χρονιά, αφού, όσοι αντιλήφθησαν, οι διαιτητές ήταν από τη Λάρισα και όχι από το Βόλο λες και εμείς εκπροσωπούσαμε και δώσαμε τη διάκριση στη γείτονα και όχι στην πόλη μας.

Η παρουσία του φίλαθλου κόσμου του Ολυμπιακού Βόλου ήταν απογοητευτική, ακόμα και στον αγώνα εορτασμού της ανόδου, αναγκάζοντας παίκτες και προπονητές να παίζουν όλη τη χρονιά σε άδειες κερκίδες και ειδικά στις 2 Ιουνίου ημέρα γενεθλίων της ιστορικής μας ομάδας που θα έπρεπε να είναι όλοι εκεί.

Στα 4 αυτά χρόνια της ενασχόλησης μας, φυσικά και κάναμε λάθη, λάθη που όμως έγιναν, από τη μεγάλη αγάπη μας για τον Σύλλογο και στην προσπάθεια μας αφενός να  προστατεύουμε τα τμήματα, αφετέρου να δούμε επιτυχίες από αυτά.

Δυστυχώς όλα τα ωραία έχουν και ένα τέλος και η δική μας Επιτροπή, με τη σημερινή της μορφή, δε θα έχει συνέχεια στα μπασκετικά δρώμενα του Ολυμπιακού μας. Όσοι αναλάβουν να είναι σίγουροι ότι όλοι μας θα είμαστε δίπλα στην ομάδα που αγαπάμε, θα χαιρόμαστε με τις επιτυχίες της και θα λυπούμαστε με τις  ήττες της, αλλά θα είμαστε εκεί όχι απόντες και κριτές εκ του μακρόθεν.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τόσο τους Μιχάλη Καπουρνιώτη και Μάριο Μπορίνο (προπονητές της γυναικείας ομάδας) όσο και τους Φώνη Μαυρομιχάλη, Γιώργο Βλιώρα και Παναγιώτη Γκουγκουτούδη (προπονητές ανδρικής ομάδας)  για την αυταπάρνηση που επέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια και την άψογη  συνεργασία μας και ιδιαίτερα τον Γιώργο και τον Παναγιώτη που μαζί τους κάναμε πραγματικότητα το όνειρο της ανόδου στις Εθνικές κατηγορίες .

Ευχαριστούμε τις αθλήτριες και τους αθλητές όλων των τμημάτων καθώς και τους γονείς των παιδιών των τμημάτων υποδομής που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους. 

Ευχαριστούμε τους προπονητές των ακαδημιών Μιχάλη Καπουρνιώτη, Ελένη Παπαθανασίου, Πέπη Σατραζέμη, Γιάννα Ράμμου και Ραφαέλα Σουλτάνη για τη συνεργασία μας και για τη βοήθεια τους για τη δυνάμωση των τμημάτων υποδομής του Συλλόγου.

Ευχαριστούμε όλους όσοι 4 χρόνια τώρα συνέδραμαν οικονομικά στην προσπάθεια μας γιατί χωρίς αυτούς που με λίγα η πολλά , βοήθησαν την προσπάθεια μας δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε.

Η Διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου από σήμερα και μετά αναλαμβάνει τις διαδικασίες για να “τρέξει” τις εξελίξεις για τη συνέχεια των τμημάτων μπάσκετ».