noodles volos banner

To πρόωρο αντίο του Σωτήρη Πλακαρού

Η λήξη της αγωνιστικής περιόδου στην Α' Τοπική σήμανε και το τέλος της ποδοσφαιρικής διαδρομής για τον Σωτήρη Πλακαρό. Ο γκολκίπερ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο του ΓΣ Αλμυρού αποφάσισε σε ηλικία 29 ετών να κρεμάσει τα γάντια του. Σίγουρα πρόωρα καθώς είχε πολλά να δώσει ακόμη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά πήρε την απόφαση λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων.

Από τους κορυφαίους τερματοφύλακες σε τοπικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια -δίχως αμφιβολία- κι αυτό πιστοποιείται από το γεγονός πως οι τελευταίες ομάδες του είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και διεκδικούσαν τους τίτλους. Ατύχησε καθώς δεν έπαιξε σε εθνική κατηγορία αλλά αυτό δεν μειώνει την απόδοσή του. Χαρακτηρίζονταν για τα καταπληκτικά αντανακλαστικά κάτω από τα δοκάρια, έπιανε σουτ στο “παραθυράκι” με εντυπωσιακές απογειώσεις , ήταν σταθερός και το κυριότερο, ήταν από τους παίκτες που υπηρέτησαν με αγάπη το τοπικό και δεν δημιουργούσαν προβλήματα.
Ο Σωτήρης Πλακαρός ξεκίνησε από την ΑΠΟΒ, έπαιξε για δύο μήνες στη Χλόη μέχρι που διαλύθηκε η ομάδα, μετά πήγε στην Αγία Παρασκευή, στην Ένωση Λεχωνίων, τον Κένταυρο, ξανά στην Αγία Παρασκευή, την ΑΕ Διμηνίου, τον Θησέα, τον Σαρακηνό για έξι μήνες κι από τον Ιανουάριο του 2015 ήταν στο ΓΣ Αλμυρού. 
Σε δήλωσή του στο magnesiasports για την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση, ανέφερε: “Από τη διαδρομή μου στα γήπεδα κρατάω μόνο τις καλές στιγμές, τις φιλίες που έκανα. Είχα την τύχη να είμαι συμπαίκτης με πολύ καλούς χαρακτήρες, πολύ αξιόλογους ποδοσφαιριστές, να συνεργαστώ με εξαιρετικούς προπονητές και παράγοντες. Τους ευχαριστώ όλους για τις αναμνήσεις και τη βοήθειά τους”, ενώ σχετικά με μερικές στιγμές που θα έχει να θυμάται, είπε: “Σίγουρα αξέχαστος είναι ο δεύτερος τελικός της περιόδου 2014-15 που πήγαμε στην παράταση στο τελευταίο λεπτό και μετά κερδίσαμε στα πέναλτι τον τίτλο, οι τελικοί Κυπέλλου που έπαιξα με τον Θησέα και τα Λεχώνια, η χρονιά με το Διμήνι που μέχρι το 80ό λεπτό ήμασταν πρώτοι αλλά σκόραρε ο Ρήγας και χάσαμε τον τίτλο. Το ποδόσφαιρο μου προσέφερε πολλές συγκινήσεις”.
Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θα ασχοληθεί στο μέλλον με το χώρο που υπηρέτησε για πολλά χρόνια, ήταν σαφής; “Όχι, το αποκλείω να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Ο χρόνος μου είναι πλέον περιορισμένος, οι προτεραιότητες έχουν αλλάξει. Ίσως πάω σε κάποια ομάδα να κάνω μόνο προπονήσεις, δεν υπάρχει όμως περίπτωση να αγωνιστώ επίσημα ή να ασχοληθώ από κάποιο άλλο πόστο”.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του magnesiasports:

Last modified onFriday, 03 June 2016 14:46