noodles volos banner

Η "μάχη" της παραμονής στο 2ο όμιλο

Στο 2ο όμιλο της Α' ΕΠΣΘ η “μάχη” της κορυφής στην ουσία κρίθηκε πριν αρχίσει... καθώς ο ΓΣ Αλμυρού δεν είχε αντίπαλο... Για την παραμονή όμως το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο. Με δεδομένο ότι η προκήρυξη αναφέρει πως η 7η ομάδα δίνει αγώνα μπαράζ για τη σωτηρία και υποβιβάζονται οι πέντε τελευταίες του ομίλου, έχουμε Απόλλωνα (με 30 βαθμούς), Αγχίαλο (με 27), Σκόπελο (με 26), Μικροθήβες (με 23) και Δήμητρα (με 22) να βρίσκονται σε ...αναμμένα κάρβουνα.

Ο Απόλλων (που κινδυνεύει μόνο για το μπαράζ και όχι τον απευθείας υποβιβασμό), πρέπει να κερδίσει τους Μυρμιδόνες για να πάει χαλαρά την τελευταία αγωνιστική. Η Αγχίαλος έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα καθώς παίζει στη Σούρπη και μετά με τον ΓΣ Αλμυρού, ενώ για τη Σκόπελο καθοριστικό δεν είναι μόνο το παιχνίδι της Κυριακής στην Ευξεινούπολη αλλά -κυρίως- αυτό με τον Διαγόρα στην αυλαία της κατηγορίας. Οι “πράσινοι” του Κυριάκου Κοκκινάκη παίζουν και τα δύο ματς στο σπίτι τους, όμως εκτός από τους έξι πόντους, θέλουν και ευνοϊκά αποτελέσματα των αντιπάλων τους. Επίσης οι Μικροθήβες έχουν έξοδο στο Αχίλλειο και αγώνα με τον Απόλλωνα αλλά εάν φθάσουν τους 29 βαθμούς, θα περιμένουν τη Σκόπελο να μην πάρει παραπάνω από δύο πόντους... 
Γίνεται ...χαμός για την αποφυγή δύο θέσεων υποβιβασμού και αυτής του μπαράζ και μετά τη διεξαγωγή της 21ης αγωνιστικής, θα μπορούμε να μιλήσουμε καλύτερα για τα διάφορα σενάρια. Πάντως σε καλύτερη θέση δείχνει να βρίσκεται η νησιώτικη ομάδα. Αυτό διότι ακόμη κι αν χάσει το σύνολο του Γιάννη Γλύκου την Κυριακή, με τρίποντο στο γήπεδό του στο φινάλε της κατηγορίας, τερματίζει σίγουρα στην 7η θέση (μπαράζ) και ίσως στην έκτη σε περίπτωση που η Αγχίαλος δεν κάνει μία νίκη. Επίσης, να αναφέρουμε ότι η Σκόπελος υπερτερεί σε ισοβαθμία τόσο με την Αγχίαλο όσο και με τις Μικροθήβες. 

21η αγωνιστική:
Αίας-Αγχίαλος / Μυρμιδόνες-Απόλλων / Δήμητρα-Σκόπελος / Αχιλλέας-Μικροθήβες

22η αγωνιστική:
Δήμητρα-Αίας / Σκόπελος-Διαγόρας / Αγχίαλος-ΓΣ Αλμυρού / Μικροθήβες-Απόλλων