noodles volos banner

Αγχίαλος-Απόλλων 0-1

Ο Απόλλων κέρδισε 1-0 εκτός έδρας την Αγχίαλο, με τους γηπεδούχους να έχουν καλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και την ομάδα των Καναλίων να κυριαρχεί στην επανάληψη, παίζοντας με τη φωτιά... μιας και δεν σκόραρε δεύτερη φορά και κινδύνευσε με την ισοφάριση. Με δέκα παίκτες οι "βυσσινοί" για μισή ώρα.

Ωραίο ματς στη Ν. Αγχίαλο με αρκετές φάσεις. Στο 10ο λεπτό διαγώνιο σουτ του Σγατζή δεν είχε στόχο, στο 13ο ο Τσάμπης έκανε σέντρα-σουτ που χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά, ο Καραγιώργος, αμαρκάριστος, από καλή θέση σούταρε με τη μία, ψηλά άουτ. Στο 20' από κλέψιμο του Ρούλη κι ωραία πάσα του Καραγιώργου, ο Σγατζής βγήκε μπροστά με προϋποθέσεις, βιάστηκε όμως να τελειώσει τη φάση με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που μπλόκαρε εύκολα ο Μουράβας. Λίγο αργότερα, ο Καραγιώργος ξεμαρκαρίστηκε με ντρίπλα και σούταρε από πλεονεκτικό σημείο, η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι κι άουτ, ενώ στο 26' ο επιθετικός της Αγχιάλου έκλεψε από τον Φώτου, προχώρησε και σε τετ-α-τετ από πλάγια αλλά κοντινή θέση, άουτ. Στο 27ο λεπτό, σε καλοεκτελεσμένο φάουλ του Χήντα, πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας ο Τσιουρής χωρίς να την βρει, στο 29' αδύναμο πλασέ του Κολώνη μάζεψε ο γκολκίπερ του Απόλλωνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη φάση στο 39'. Από γύρισμα του Κελεσίδη από τα αριστερά, σουτ του Τσιουρή στην κίνηση πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Αυτά αναφορικά στο γεμάτο με φάσεις πρώτο ημίχρονο. 
Στην επανάληψη, ο Απόλλων ήταν καλύτερος, προηγήθηκε ενώ έπαιξε για μισή ώρα με παίκτη παραπάνω. Στο 52ο λεπτό, από μακρινή μπαλιά, ο Γιώργος Καλαμίδας έγινε αποδέκτης, φάνηκε να καθυστερεί, αλλά έπιασε σουτ-κεραυνό. Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο και κατέληξε στα δίχτυα, χωρίς ο Ρωμανός να έχει περιθώρια να αντιδράσει αφού το σουτ ήταν από κοντά και πολύ δυνατό. Στο 56' υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι πάνω στον Βασιλείου και στο 59' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Τσάμης για χτύπημα εκτός φάσης σε αντίπαλο. Ο Τσιουρής νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον τερματοφύλακα στο 62', ο Παναγιωτάκης είχε σουτ λίγο άουτ στο 66', ενώ  ο Τσιουρής έκανε ντρίμπλα και σουτ από κοντά, με τον Τσαρδακά να διώχνει πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα (στο 70'). Κεφαλιά του Καραγιώργου έδιωξε ο Παναγιωτάκης στη γραμμή στο 76' στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος, ακολούθησε όμως μεγάλη ευκαιρία όταν σε σέντρα του Στατήρα, σουτ του Τσαρδακά από ευνοϊκό σημείο, κατέληξε στην αγκαλιά του Μουράβα.
Στις καθυστερήσεις, Λιάκος και Τσιουρής έφυγαν στην αντεπίθεση με έναν αμυντικό, ο πρώτος προτίμησε μακρινό σουτ που δεν δυσκόλεψε τον Ρωμανό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ντεμπούτο φέτος για την Αγχίαλο έκανε ο Στατήρας, ενώ για τον Απόλλωνα αγωνίστηκε ο Χήντας, παλιός παίκτης της ομάδος που έλειπε εκτός νομού και το τελευταίο διάστημα συμμετείχε στις προπονήσεις.

Συνθέσεις:
Αγχίαλος: Ρωμανός, Τσαρδακάς, Τσάης, Μηδειάτης, Τσακόγιας, Βέτσικας (60' Στατήρας), Ρούλης (50' Πύλος), Σγατζής (54' Χ. Μπούτλας), Καραγιώργος, Κολώνης, Φούκης,
Απόλλων: Μουράβας, Ψήφος, Κελεσίδης, Καρπούζας, Φώτου, Παναγιωτάκης, Γ. Καλαμίδας (92' Παπαπαναγιώτου), Βασιλείου, Τσιουρής, Χήντα (86' Κουζιώκας), Ζάνης (77' Λιάκος).