noodles volos banner

Ο απολογισμός της σεζόν για τον Απόλλωνα Καναλίων

Aπό την πέμπτη θέση στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Απόλλων βρέθηκε να τερματίζει στη δεύτερη, πανηγυρίζοντας την επιστροφή στην Α' ΕΠΣΘ ύστερα από μία τριετία. Η ομάδα των Καναλίων είχε εξαιρετικό δεύτερο μισό στη φετινή σεζόν.

Ο τελικός απολογισμός ήταν δώδεκα νίκες, δύο ήττες και έξι ήττες με γκολ 42-21. Η εντός έδρας συγκομιδή ήταν χειρότερη από αυτή στις εξόδους. Στα Κανάλια δεκαέξι βαθμοί με πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες (γκολ 18-12), εκτός έδρας εικοσιδύο πόντοι με επτά νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, γκολ 24-9.
Για πρώτη σεζόν στην τεχνική ηγεσία βρέθηκε ο Κώστας Ρέππος, ο οποίος ως προπονητής σε δύο χρονιές μετράει ισάριθμες ανόδους στη μεγάλη κατηγορία έχοντας αφήσει πολύ θετικά δείγματα δουλειάς, πέρυσι στη Μακρινίτσα και φέτος στον Απόλλωνα. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στο magnesiasports για τη φετινή επιτυχία.
Σχετικά με το εάν περίμενε την άνοδο, δήλωσε:
“Η ομάδα είχε στόχο να συνδυάσει δύο πράγματα από το καλοκαίρι, την ανανέωση του έμψυχου δυναμικού και την άνοδο. Και στα δύο τα καταφέραμε περίφημα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι μεταγραφές του Ιανουαρίου. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν και ήταν οι Μουράβας, Καρπούζας, Φώτου, Κόκκαλης, Παπουτσής έδωσαν ώθηση στην ομάδα, γιατί είχαμε φτάσει στο σημείο στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου να έχουμε μόνο 14 ποδοσφαιριστές. Αποκτήσαμε βάθος, ποιότητα, εμπειρία και έτσι, όταν κατάφερε η ομάδα να “δέσει”, έδειξε την πραγματική της αξία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τελευταία πέντε παιχνίδια πέτυχε πέντε νίκες με μεγάλα σκορ, σημειώσαμε 19 γκολ και δεχθήκαμε μόνο 1”.
Για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Απόλλωνα ήταν σαφής: “Το δυνατό σημείο του Απόλλωνα  ήταν η πολύ καλή φυσική κατάσταση και σε αυτό βοήθησε πάρα πολύ ο γυμναστής της ομάδας Κώστας Σταμέλος. Επίσης, το γεγονός ότι η ομάδα ήταν οικογένεια με όλη τη σημασία της λέξης. Αυτό ακούγεται από όλους αλλά δύσκολα επιτυγχάνεται. Η διοίκηση ήταν πολύ κοντά στην ομάδα και έλυσε όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν μέσα στη χρονιά, ενώ οι παίκτες έδειξαν μεγάλη θέληση να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους, έκαναν πολλές θυσίες για να πετύχουν την άνοδο και το τελικό αποτέλεσμα ήταν η ανταμοιβή των κόπων τους. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και να τους ευχαριστήσω για αυτό που πετύχαμε φέτος. Το μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχία ανήκει σε αυτούς”.
Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισε, ο Κώστας Ρέππος τόνισε: “Οι δυσκολίες ήταν αρκετές. Έφυγαν το καλοκαίρι αρκετοί έμπειροι παίκτες και στηριχθήκαμε στα νέα παιδιά τα οποία ήθελαν κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα να προσαρμοστούν. Ένα άλλο πρόβλημα ήταν ότι χάσαμε αρκετές προπονήσεις λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και σε συνδυασμό με τις συνεχείς διακοπές του πρωταθλήματος, δεν μπορέσαμε να βρούμε το ρυθμό και να πιάσουμε την απόδοση που θα θέλαμε. Ακόμη, μας δυσκόλεψε η κακή κατάσταση του γηπέδου μας το οποίο επιβαρύνθηκε πάρα πολύ τη φετινή χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις έξι ήττες της ομάδας, οι τέσσερις έγιναν στην έδρα μας, ενώ η εκτός έδρας συγκομιδή βαθμών ήταν κατά καλύτερη”.
Τέλος, για τη φετινή Β' Τοπική, ανέφερε: “Το επίπεδο του πρωταθλήματος δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Ήταν πάντως καλύτερο από το περσινό και είχε ανταγωνισμό μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές για τη συμμετοχή κάποιας ομάδας στην προνομιούχο τετράδα. Μου έκανε θετική εντύπωση το γεγονός ότι οι ομάδες που ήταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας εμφανίστηκαν πιο δυνατές και στέρησαν αρκετούς βαθμούς από τους πρωτοπόρους. Αρνητικό στοιχείο του πρωταθλήματος ήταν η μικρή διάρκεια, καθώς επίσης και οι πολλές διακοπές με αποτέλεσμα οι ομάδες να μην μπορέσουν να έχουν το ρυθμό που θα ήθελαν”.

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ
Με τον Απόλλωνα, ολοκληρώθηκε ο απολογισμός της σεζόν για τις ομάδες της Β' ΕΠΣΘ.

apolapol222

Last modified onMonday, 27 April 2015 10:57