noodles volos banner

Ο Μαγνησιακός ζητάει να μην εφαρμοστεί η συμπληρωματική προκήρυξη της ΕΠΣΘ

Ο Μαγνησιακός, με έγγραφο που κατέθεσε σήμερα στην ΕΠΣΘ, ζητάει να μην εφαρμοστεί η συμπληρωματική προκήρυξη του πρωταθλήματος της τρέχουσας σεζόν που αλλάζει τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται και προχωράει σε αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Ο ιστορικός σύλλογος του Βόλου ζητάει το αυτονόητο: να μην ισχύσει μία προκήρυξη που είναι ενάντια στον ΚΑΠ Ερασιτεχνικών ομάδων. Ο εν λόγω ΚΑΠ αναφέρει ρητά στο άρθρο 7, παρα. 7 πως "απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση του αριθμού των ομάδων κάθε πρωταθλήματος, αν δεν είχε προβλεφθεί από την προκήρυξη του προηγούμενου πρωταθλήματος από αυτό που έληξε. Κατ’ εξαίρεση, εάν απαιτείται, λόγω εξαιρετικών ειδικών συνθηκών, επιτρέπεται η συγχώνευση κατηγοριών με ειδική απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., με την οποία εγκρίνει την οικεία προκήρυξη" (στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει συγχώνευση κατηγοριών αλλά συγχώνευση ομίλων).
Στην ΕΠΣΘ, δεν είχε προβλεφθεί αναδιάρθρωση κατηγοριών στην προκήρυξη του προηγούμενου πρωταθλήματος, παρά μόνο μία εβδομάδα πριν την έναρξη της φετινής περιόδου 2015-16, το διοικητικό συμβούλιο την αποφάσισε με συμπληρωματική προκήρυξη. Μάλιστα για τις εφαρμοζόμενες διατάξεις, ο ΚΑΠ Ερασιτεχνικών ομάδων αναφέρει πως "διαρκούσης της αγωνιστικής περιόδου απαγορεύεται η τροποποίηση διατάξεων του παρόντος Κανονισμού. Οποιαδήποτε τροποποίηση, κατά τη διάρκεια αυτή, ισχύει από την επόμενη περίοδο, εκτός εάν πρόκειται για αυξομείωση των ομάδων κάθε κατηγορίας οπότε ισχύει από την μεθεπόμενη".
Ο Μαγνησιακός ζητάει να ισχύσει η προκήρυξη ως είχε πριν τη συμπληρωματική, δηλαδή από κάθε όμιλο της Α' ΕΠΣΘ να υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες και να προβιβαστούν από τη Β' Κατηγορία οι τέσσερις πρώτες. Μετά την επίσημη μορφή της καταγγελίας από την κυανόλευκη ομάδα την ΕΠΣΘ, αναμένεται η συνέχεια καθώς θα σταλεί επίσης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Last modified onFriday, 08 April 2016 13:12