noodles volos banner

Ο απόηχος της 18ης αγωνιστικής

Xωρίς εκπλήξεις συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΘ, καθώς ΑΕ Διμηνίου και Σκιάθος συνέχισαν με νίκες στον 1ο όμιλο, ενώ ο ΓΣΑ πήρε το ντέρμπι κορυφής κόντρα στον Αίαντα που προσπέρασε στην κατάταξη. Ας δούμε τον απόηχο της αγωνιστικής με τη γλώσσα των αριθμών και της στατιστικής...

Στον 1ο όμιλο, η Σκιάθος δεν κέρδισε τα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της που ήταν ντέρμπι, αλλά έκτοτε μετά έξι σερί νίκες στις εξόδους της. Μάλιστα, οι πέντε εξ αυτών είναι με ένα γκολ διαφορά, ενώ με 1-0 ήταν και το προηγούμενο τρίποντο για τους νησιώτες. Δεύτερη νίκη στη σεζόν με 5-0 για την ΑΕ Διμηνίου που είναι το μεγαλύτερο σκορ της, στους 12 από τους συνολικά 15 αγώνες έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της! Επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο σερί ήττες ο Θησέας και βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στο δεύτερο γύρο μετά από τρία “άσφαιρα” ματς.
Τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία είναι ο απολογισμός του Σαρακηνού στην τελευταία πεντάδα αγώνων, σημείωσε για δεύτερη φορά στο β' γύρο τέσσερα τέρματα. Μπόρας και Δενελάβας που σκόραραν το Σάββατο, είχαν πετύχει τα γκολ των “ροσονέρι” και την προηγούμενη αγωνιστική. Τέσσερις φορές είχε δεχθεί τρία γκολ φέτος η Αγία Παρασκευή, σε αυτή την αγωνιστική δέχθηκε τέσσερα, ενώ ο Άρης Μελισσατίκων συμπλήρωσε καρέ παιχνιδιών χωρίς νίκη. Έχει τρεις συνεχόμενες ήττες. Δεύτερη στη σειρά ήττα για τον Ηρακλή, δεύτερη στη σειρά νίκη για την ΑΕ 2002 που είχε να κερδίσει ένα γύρο αλλά το έχει καταφέρει δύο φορές στις ισάριθμες πιο πρόσφατες αγωνιστικές. Η ομάδα των Καλών Νερών κέρδισε την 3η ημέρα του πρωταθλήματος με 1-0 και την επόμενη με 2-1. Οι άλλες νίκες της είναι στην 17η με 1-0 και η επόμενη στην 18η με 2-1. Ως γηπεδούχος ο Πανιώνιος μετράει τρία συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς βαθμολογικό όφελος. Δίχως νίκη παραμένει η Ιωλκός που είχε χάσει με 2-1 και στον πρώτο γύρο από τον Θησέα και επτά φορές με ένα γκολ διαφορά. Καλύτεροι αριθμοί σε επίθεση κι άμυνα για την ΑΕ Διμηνίου με 3 γκολ στο παθητικό και 42 στο ενεργητικό. Χειρότερη επίθεση για Πανιώνιο και Ιωλκό με 15, χειρότερη άμυνα για την Ιωλκό με 32.

Στο 2ο όμιλο, ο ΓΣ Αλμυρού επέστρεψε στην κορυφή με την έβδομη εκτός έδρας νίκη του. Ο Αίας είχε κερδίσει τρεις φορές με 1-0, με το ίδιο σκορ έχασε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Ήταν η δεύτερη ήττα στη Σούρπη. Πέντε γκολ ξανά για τον Αστέρα όπως και την προηγούμενη φορά που έπαιξε στο Ριζόμυλο, τρίτη πεντάρα στη σεζόν για τους “ροσονέρι” που έχουν σκοράρει 14 τέρματα στα τρία πρόσφατα παιχνίδια τους! Στα δέκα συνεχόμενα ματς ανέβηκε το αήττητο σερί του Πρωτεσιλάου με έξι νίκες-τέσσερις ισοπαλίες. Με 2-0 και το προηγούμενο εντός έδρας τρίποντο, πέντε σερί ματς χωρίς να δεχθεί γκολ η ομάδα του Πτελεού.
Εκτός έδρας νίκη για τους Μυρμιδόνες ύστερα από τρεις εξόδους με ήττες. Αυτή τη φορά το ματς δεν έληξε 2-0 όπως στις τέσσερις προηγούμενες αλλά οι “κυανόλευκοι” νίκησαν με δύο γκολ διαφορά. Εννιά αγώνες στο Στεφανοβίκειο έχει δώσει ο Διαγόρας. Κέρδισε τους πέντε και έφερε ισοπαλία στους άλλους τέσσερις. Στα έξι τελευταία ματς μακρυά από το γήπεδό της, η Αγχίαλος δεν έχει σκοράρει, έχει καταγράψει δύο μόνο γκολ σε εννιά εξόδους. Η Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου έχει δεχθεί 11 γκολ στους δύο πρόσφατους αγώνες της, εκτός έδρας έχει πέντε 90λεπτα να βάλει τέρμα. Τέταρτη σερί ήττα για τον Αετό, τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα -όλες εντός έδρας- για τον Αχιλλέα εκ των οποίων οι δύο με σκορ 2-1. Καλύτερη επίθεση για Αλμυρό με 43 γκολ, καλύτερη άμυνα για Αλμυρό και Δήμητρα με 10. Τα λιγότερα τέρματα, 9, έχει πετύχει ο Άθλος, τα περισσότερα, 58, έχει δεχθεί η Μακρινίτσα.

Φ.Γ.