noodles volos banner

Ο απόηχος της 15ης αγωνιστικής

Η ήττα του Θησέα που έχασε πολύτιμο έδαφος ήταν αυτή που ξεχώρισε από τις αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο. Ας δούμε τι έγινε στους δύο ομίλους, όπου είχαμε συνολικά επτά νίκες φιλοξενουμένων στα έντεκα ματς (οι τέσσερις στον 1ο όμιλο).

Στον 1ο όμιλο, η ΑΕ Διμηνίου κράτησε το μηδέν στην άμυνά της σε όγδοο συνεχόμενο παιχνίδι και πήρε τη δωδέκατη νίκη της. Με 1-0 ήταν και η προηγούμενη που είχε πετύχει. Τέταρτη συνεχόμενη έξοδος που βρήκε νικήτρια την Σκιάθο, οι τρεις νίκες με ένα γκολ διαγορά. Οδυνηρή ήττα για τον Θησέα που έχασε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα, ενώ είχε την πρώτη απώλεια βαθμών στο γήπεδό του.
Τρίτο διπλό για τον Σαρακηνό. Οι ροσονέρι όταν σκοράρουν αρκετά γκολ, κερδίζουν. Είχαν τρία στην Αγία Παρασκευή, πέντε στον Πανιώνιο, τέσσερα το Σάββατο στην έδρα της ΑΕ 2002.
Ο Άρης γνώρισε την πέμπτη του ήττα καθώς για τρίτο σερί εκτός έδρας ματς δεν βρήκες δίχτυα, ενώ η Αγία Παρασκευή ηττήθηκε ύστερα από τρία θετικά αποτελέσματα. Με 2-1 είχε κερδίσει δύο ματς, χθες τρίτη και φαρμακερή... ηττήθηκε.
Τα τρία τελευταία ματς του Ηρακλή έληξαν με 1-0, πρώτα νίκη, μετά ήττα, χθες ξανά νίκη για τους "κυανόλευκους" που πήραν δεύτερο διπλό στη σεζόν. Στην ουσία ήταν το πρώτο αφού το προηγούμενο σημειώθηκε κόντρα σε ομάδα που έχουν την ίδια έδρα, τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Σπύρου Φώτου έχασε για τέταρτη φορά ως γηπεδούχος. Βαθιά βαθμολογική ανάσα για τον Μαγνησιακό που νίκησε για δεύτερη φορά, κρατώντας το μηδέν στην άμυνα μόνο για δεύτερη φορά. Η προηγούμενη πάλι όταν νίκησε. Τρίτη σερί ήττα για την ΑΕ 2002 που έχει εννιά αγωνιστικές χωρίς νίκη. Καλύτερη επίθεση η Σκιάθος με 37 γκολ, καλύτερη άμυνα η ΑΕ Διμηνίου, που είναι η μοναδική αήττητη ομάδα, με μόλις 2. Τα λιγότερα γκολ έχουν πετύχει Πανιώνιος και Ιωλκός (13), τα περισσότερα έχει δεχθεί η Ιωλκός (28).

Στο 2ο όμιλο, αμετάβλητη έμεινε η κορυφή με εκτός έδρας νίκες των τριών πρώτων ομάδων. Ο ΓΣ Αλμυρού πέτυχε το μεγαλύτερο σκορ του με πέντε γκολ στην Κερασιά κι ενώ προηγουμένως είχε πετύχει τέσσερα σε τρεις περιπτώσεις. Ρεκόρ τερμάτων φέτος και για τον Αίαντα που σταμάτησε στα έξι κόντρα στον Άθλο, επιστρέφοντας στις νίκες ύστερα από δύο ανεπιυχή αποτελέσματα. Δυσκολεύτηκε η Δήμητρα στη Ν. Αγχίαλο αλλά πήρε το ένατο τρίποντο στη σεζόν που την διατήρησε στο -3 από την κορυφή. Οι "πράσινοι" έχουν πάρει πέντε ματς με ένα γκολ διαφορά.
Ο Αστέρας έχασε ύστερα από έξι αγωνιστικές. Είχε δεχθεί δύο γκολ και στις προηγούμενες δύο ήττες του που ήταν με σκορ 2-1, το Σάββατο το σκορ ήταν 2-0. Πέμπτη ισοπαλία για τον Πρωτεσίλαο, οι τρεις με 1-1 και οι δύο χρίς γκολ, έβδομο ισόπαλο αποτέλεσμα για τον Διαγόρα, τα πέντε με 1-1 και τα δύο με 0-0.
Οι Μυρμιδόνες κέρδισαν ύστερα από τρεις σερί ήττες. Με 2-0 έχουν τρεις ήττες και δύο νίκες.
Στα τρία τελευταία ματς ως γηπεδούχος, η Αγχίαλος είχε πάρει τρίποντο, χθες έχασε για δεύτερη φορά στο σπίτι της, με ένα γκολ διαφορά όπως και την προηγούμενη αλλά όπως και στον πρώτο γύρο από τη Δήμητρα. Καρέ αγώων χωρίς ήττα συμπλήρωσε η Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου, με επτά βαθμούς σε τρία ματς μέσα στο καινούργιο έτος. Έβδομη σερί ήττα για τη Μακρινίτσα, βαρύτερη ήττα για τον Άθλο με τα έξι γκολ που δέχθηκε. Καλύτερη επίθεση στον όμιλο έχει ο ΓΣΑ με 35 γκολ, χειρότερη ο Άθλος με 8. Καλύτερη άμυνα για ΓΣΑ και Δήμητρα με 9, χειρότερη για τη Μακρινίτσα με 43 τέρματα.

Φ.Γ.