noodles volos banner

Ξηροφώτος: Νίκη και Ιεράπετρα είναι αυτή τη στιγμή ισάξιες

Στον Sport Fm 89.5 και την εκπομπή «Τα πάντα όλα» μίλησε ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών κόντρα στον ΟΦ Ιεράπετρας ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος, ο οποίος διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της ομάδας του και ανέφερε ότι η δυσκολία θα είναι ίδια για τη Νίκη και για την Ιεράπετρα, κάνοντας λόγο για δύο ισάξιες ομάδες. Ακόμη, υπογράμμισε ότι οι κυανόλευκοι είχαν στο Κύπελλο λόγω των απουσιών μία νεανική σύνθεση και πως είναι σημαντικό που κάποια πιο νέα παιδιά, τα οποία πήραν ευκαιρίες τώρα, δικαιώθηκαν, γιατί δούλευαν όλη τη χρονιά καλά.

Αναλυτικά όσα είπε στον Sport Fm 89.5 ο Στέφανος Ξηροφώτος:

απόδοση: Magnesiasports

«Είμαστε έτοιμοι για τον τελικό. Η ομάδα είχε στόχο να είναι δυνατή όλη τη χρονιά, η οποία θεωρώ ότι είναι ούτως ή άλλως επιτυχημένη. Είναι επιτυχία που φτάσαμε εδώ στο Κύπελλο και για μας και για τον αντίπαλο. Τώρα έχουμε στόχο να το πάρουμε. Ό,τι ισχύει για μας ισχύει και για τους αντιπάλους. Το Κύπελλο είναι μία σημαντική διοργάνωση, γιατί συμμετέχουν πάρα πολλές ομάδες, όλη η Ελλάδα. Σταματήσαμε από τον Απρίλιο κι εμείς και η άλλη ομάδα το πρωτάθλημα.

Έπρεπε να δώσουμε ένα κίνητρο στους παίκτες και ματς με ματς ερχόμασταν πιο κοντά στον στόχο.  Για μας το πιο σημαντικό ήταν ότι έδειξαν οι νέοι, που δεν είχαν και πολλές συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ότι καλώς ήταν στο ρόστερ και δικαιώθηκαν, γιατί δούλευαν. Παραταχθήκαμε με μείον τέσσερις-πέντε παίκτες, αλλά οι αντικαταστάτες έδειξαν ότι ήταν άξιοι και ότι δούλευαν όλη τη χρονιά σωστά. Είναι πολύ σημαντικό ότι φτάσαμε στον τελικό. Είναι μεγάλη διάκριση για τον Σύλλογο.

Αν  διαβάσετε τις ανακοινώσεις της Ιεράπετρας, θα δείτε πως λένε ότι αποτελεί την πιο μεγάλη στιγμή της ιστορίας τους. Όσον αφορά τη δυναμικότητα, οι ομάδες αυτή τη στιγμή είναι ισάξιες. Τα παιχνίδια κερδίζονται μέσα στο γήπεδο κι αυτή τη στιγμή μπορώ να πω πως όσο είναι δύσκολα για μας είναι και γι’ αυτούς. Αυτή τη φορά ξέρω ότι θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και σίγουρα είναι σημαντικό, γιατί θα βοηθήσει τα νέα παιδιά. Εμείς θα πάμε στον τελικό με νεανική ομάδα λόγω των ελλείψεων. Πάμε με την ομάδα που μας έφερε μέχρι εδώ στο Κύπελλο».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν βλέπει την κατάκτηση του Κυπέλλου ως προσωπικό στοίχημα και απάντησε αρνητικά: «Δεν είναι προσωπικό στοίχημα. Η ομάδα έχει φτάσει να διεκδικεί αυτόν τον στόχο. Είναι επιτυχία που φτάσαμε μέχρι εδώ, αλλά θα δούμε τι θα γίνει στον τελικό. Είναι δύσκολο για μας, είναι δύσκολο και γι’ αυτούς. Όμως, εμείς, όπως είπα, θα έχουμε και τη βοήθεια του κόσμου και θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, μια χρονιά που για μένα είναι πάρα πολύ επιτυχημένη. Υπάρχουν κάποια νούμερα που δεν προβλήθηκαν, όπως ότι σ’ ένα γύρο δεχθήκαμε τρία γκολ. Αυτό είναι ένα φανταστικό ρεκόρ».

Τέλος, για το για το πού θα τον βρει η επόμενη μέρα και αν το γεγονός ότι βρίσκεται σε διαδικασία αναβάθμισης του πτυχίου του με την παρακολούθηση σχολής στη Αθήνα και μετά τον τελικό στη Ρόδο σημαίνει και αναβάθμιση για τον ίδιο, είπε: «Εμείς τώρα κοιτάμε να πάμε στον τελικό Κυπέλλου και να είμαστε συγκεντρωμένοι εκεί. Τώρα τι μας ξημερώνει θα δούμε».