noodles volos banner

Κορέτα: "Περίεργα τα συναισθήματά μου, γιατί αγαπώ τη Νίκη"

Προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν, αφού αγωνίστηκε σε όλα τα ματς του όγδοου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, 20 τον αριθμό, και σκόραρε επτά φορές, όντας ο πρώτος σκόρερ της Ιεράπετρας και καταγράφοντας 1770 λεπτά συμμετοχής. Παράλληλα, δεν έχασε αγώνα ούτε στο Κύπελλο. Τώρα καλείται να δώσει τον καλύτερο εαυτό του απέναντι στην ομάδα της καρδιάς του, τη Νίκη, στον σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών στο γήπεδο του Κερατσινίου. Ο λόγος για ένα δικό μας παιδί, τον 26χρονο επιθετικό Γιάννη Κορέτα, ο οποίος παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Magnesiasports. Σ’ αυτήν τονίζει ότι τα συναισθήματα γι’ αυτόν θα είναι περίεργα το Σάββατο και δηλώνει ότι το μόνο σίγουρο είναι πως, αν σκοράρει, δε θα πανηγυρίσει από σεβασμό προς τη Νίκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Κορέτα:

Γιάννη, το ματς αυτό είναι ιδιαίτερο για σένα. Πώς το αντιμετωπίζεις;

«Για μένα είναι ένα πολύ περίεργο ματς. Τα συναισθήματα είναι περίεργα, καθώς αγωνίζομαι με την παλιά μου ομάδα. Όποιος έχει παίξει στη Νίκη μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτή η φανέλα και τι δέσιμο υπάρχει με την ομάδα.

Από κει και πέρα μαθαίνω από τα παιδιά της Νίκης τα νέα τους όλη τη χρονιά. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ σε σχέση με πέρσι και πραγματικά χαίρομαι, γιατί αυτά που περάσαμε πέρσι ήταν ό,τι χειρότερο. Φαίνεται ότι η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της. Δυστυχώς δεν κατάφερε φέτος να πάρει την άνοδο, γιατί με τον ΝΠΣ κέρδισε δύο ματς και έφερε μία ισοπαλία εκτός έδρας. Θεωρώ άδικο που η Νίκη δεν πήρε το πρωτάθλημα φέτος, γιατί υπήρχε διοικητική σταθερότητα και τα παιδιά προσπάθησαν στο μέγιστο, για να τα καταφέρουν. Αλλά και πάλι θεωρητικά πιστεύω ότι είναι μία πετυχημένη χρονιά.

Ξέρουν όλοι ότι αγαπώ τη Νίκη και δεν έχω κρύψει ποτέ τα οπαδικά μου συναισθήματα. Πριν λίγες μέρες γιόρταζε και την επέτειο από την άνοδο στην Α’ Εθνική. Ήταν μοναδικές στιγμές και δεν μπορεί να τα ξεχάσει κανείς όλ’ αυτά. Ήρθαν έτσι τα πράγματα που έπρεπε να φύγω. Τα βρήκαμε σε όλα το προηγούμενο καλοκαίρι με την Ιεράπετρα και πείστηκα για το πλάνο της ομάδας. Εδώ υπάρχει ένας άνθρωπος, ο κ. Θανάσης Χηνόπουλος, ο οποίος είναι κύριος σε όλα του και δε μας έχει λείψει τίποτα».

Αν σκοράρεις στον τελικό, ποια θα είναι η αντίδρασή σου;

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα πανηγυρίσω, γιατί σέβεσαι την ομάδα που έχεις μεγαλώσει και έπαιζες κάποια χρόνια ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που θα είχε φορέσει τη φανέλα της Νίκης και θα πανηγύριζε, αν σκόραρε εναντίον της».

Η ομάδα σου και ο κόσμος της πώς βλέπουν τον τελικό;

«Όλος ο κόσμος της Ιεράπετρας είναι ενθουσιασμένος, γιατί δεν περίμενε κανείς να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου είτε να τερματίσουμε τρίτοι στο πρωτάθλημα με δυνατούς αντιπάλους, όπως ο Ηρόδοτος, το Αιγάλεω ή ο Φωστήρας. Ήταν ένας πολύ δύσκολος όμιλος και δεν το πίστευε κανείς ότι θα μπορούσε να γίνει όλο αυτό, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι βρήκαμε τα πατήματά μας και καταφέραμε να κάνουμε μία αξιόλογη πορεία. Ήταν μία καλή σεζόν για την ομάδα μου.

Πιστεύω ότι θα έρθει στο γήπεδο αρκετός κόσμος και ειδικά από τους οργανωμένους, τους Κουρήτες. Ο δικός μας κόσμος είναι θερμός, είχαμε στα περισσότερα παιχνίδια 1.500 άτομα στην έδρα μας και δε χάσαμε κανένα ματς στην Ιεράπετρα. Όπως και από μας, έτσι και από τη Νίκη πιστεύω ότι θα δώσει το παρών πολύς κόσμος και πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε αθλητικά πλαίσια. Και οι δύο είναι θερμοί οπαδοί και θα στηρίξουν με πάθος την ομάδα τους».

Για το γήπεδο του τελικού τι άποψη έχεις;

«Η επιλογή που έγινε απαξιώνει τον τελικό. Μπορούσαν να βάλουν τον αγώνα σε ένα γήπεδο Α’ Εθνικής, να μπορεί να υπάρχει μία αξία, αλλά και πάλι δεν παύει να είναι ένας τίτλος».

Ποιο είναι το αγωνιστικό στυλ της ομάδας σου;

«Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε παιχνίδι από πίσω και να παίξουμε με την μπάλα κάτω, προσφέροντας και θέαμα. Θεωρητικά είμαστε μία επιθετική ομάδα, αλλά σίγουρα κοιτάς και τα νώτα σου».

Τι παιχνίδι να περιμένουμε το Σάββατο και πώς βλέπετε τον αντίπαλό σας;

«Εδώ ξέρουν όλοι την ιστορία της Νίκης και τη σέβονται. Γνωρίζουμε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εννοείται πως βάσει ονόματος η Νίκη είναι το φαβορί. Από κει και πέρα εμείς περιμένουμε να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι, να το απολαύσει ο κόσμος και ο καλύτερος ας πάρει το Κύπελλο. Ξέρουμε όλοι τι ομάδα είναι η Νίκη και ο προπονητής μας γνωρίζει καλά τους παίκτες της».

Last modified onThursday, 07 June 2018 09:54