noodles volos banner

Γκρέμισμα της Θύρας 3, που θα ξαναχτιστεί και τάπητας Fifa 2 Star

Για τις εργασίες που έχει προτείνει η Νίκη στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθούν βάσει και του ποσού των 330.00 ευρώ που εγκρίθηκε, αναφέρθηκε ο β’ αντιπρόεδρος της Δ.Ε. της Νίκης, Βασίλης Βενέτης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Μαστρογιάννη στον Blue Heart 105.1.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενέτης τόνισε:

απόδοση: Magnesiasports

«Δεν ξέρεις πότε μία δημοπρασία πόσο θα τραβήξει μέχρι ν’ αναδειχθεί ο τελικός ανάδοχος. Πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος να μπορέσει να υλοποιήσει γρήγορα το έργο και να είναι σωστός στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Ποια θα είναι η τελική μελέτη για τα έργα δεν είναι σίγουρο ακόμη, αλλά δηλώσαμε ποιες είναι οι ανάγκες της Νίκης Βόλου. Με βάση αυτά που έχουμε προτείνει εμείς, θεωρώ πως ό,τι ζητήσαμε οι υπηρεσίες θα το βάλουν. Αν δε δούμε όμως το τεύχος δημοπράτησης ότι περιλαμβάνονται οι συγκεκριμένες εργασίες, δεν μπορώ να πω ποιες θα είναι οι έξι ή επτά εργασίες που προβλέπουμε εμείς για το γήπεδο.

Αυτό που αποτελεί ανάγκη χρόνων, γιατί υπήρχε κακός αγωνιστικός χώρος στο Παντελής Μαγουλάς, ήταν να γίνει αλλαγή του χλοοτάπητα, που είναι και το βασικό κονδύλι της εργολαβίας. Προτείνουμε να γίνει ένα γήπεδο με τάπητα τελευταίας γενιάς με πιστοποιητικό Fifa 2 Star, το οποίο το δίνει η Fifa, ώστε να γίνονται αγώνες σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα μέχρι και το Europa League. Το να έχει άδεια το γήπεδο είναι άλλη διαδικασία σε σχέση με τον τάπητα. Η ποιότητα του τάπητα θα είναι η καλύτερη δυνατή κι αυτό θα μπει ως προϋπόθεση στη δημοπρασία, δηλαδή όποιος ανάδοχος πάρει την εργολαβία, να την υλοποιήσει, φέρνοντας πιστοποιητικά χλοοτάπητα Fifa 2 Star. Αν μπείτε στο σάιτ της Fifa, έχει τις προδιαγραφές αυτού του τάπητα κι αυτόν θέλει να βάλει η Περιφέρεια στο γήπεδό μας.

Από κει και πέρα προτείναμε να γίνει καθαίρεση της Θύρας 3, γιατί με κάποιες αυτοψίες που κάναμε με μηχανικούς είδαμε την ακαταλληλότητα της κερκίδας. Παράλληλα, αυτό μας βοηθάει και να πάρει επιτέλους το γήπεδο τις κανονικές διαστάσεις, που βάσει προδιαγραφών Fifa είναι 105Χ65. Αυτή τη στιγμή το γήπεδο είναι 99Χ65. Τα έξι μέτρα που λείπουν θα βρεθούν από ένα κομμάτι της κερκίδας αυτής.  Από τη Μαιάνδρου δεν υπάρχει περιθώριο.

 Έχω πει για την πρόσοψη της Μαιάνδρου ότι και αισθητικά δεν παρουσιάζει καλή εικόνα. Στην εργολαβία έχουμε συμπεριλάβει να γίνουν εργασίες εξωραϊσμού της πρόσοψης. Θα γίνει ένας ενιαίος τοίχος, για να μη φαίνονται τα μπετά από κάτω και θα γίνουν κάποιες αλλαγές στα κιγκλιδώματα και στις πόρτες, βάψιμο του γηπέδου. Όλο αυτό το χτίσιμο θα δώσει και μία στατικότητα στην κερκίδα.

Γενικά είναι μία κατάσταση, που έπρεπε να είχε διορθωθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν αρμόζει να περνάς στη Μαιάνδρου και να βλέπεις αυτή την εικόνα. Θα εμφανίσει το γήπεδο μία ενιαία εικόνα. Επίσης έχει ζητηθεί μία προεγκατάσταση φωτισμού. Ίσως μπουν και μερικά πλαστικά καρεκλάκια, που θα μειώσουν πολύ τη χωρητικότητα. Είναι μία από τις εργασίες που είναι με ερωτηματικό.

Για να γίνει φωτισμός του γηπέδου, θα πέσουν οι καλωδιώσεις. Ένας καλός χώρος είναι η σκεπαστή. Δε χρειάζεται πυλώνες το γήπεδο, γιατί θα έπρεπε να πάμε σε άλλο κονδύλι μετά. Έχουμε ζητήσει να γίνει και η βάση για τη νέα Θύρα 3, να πέσουν τα μπετά δηλαδή και να μένει μόνο η ανωδομή, η θεμελίωση της καινούργιας Θύρας 3. Τα μισά χρήματα θα καλυφθούν απ' αυτήν την εργολαβία. Η Θύρα 3 θα πάει 7-8 μέτρα πίσω. Για να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας, καινούριο Μαγουλάς δεν μπορεί να γίνει, αλλά ένα γήπεδο πολύ λειτουργικό. Αυτή τη στιγμή με το γκρέμισμα της Θύρας 3, θα πέσει η χωρητικότητα κατά 1.700 περίπου θέσεις. Ίσως καταφέρουμε με μία νέα εργολαβία να χτίσουμε μία νέα κερκίδα. Στόχος μας είναι να γίνει ένα γήπεδο 3.000 θέσεων. 

Θα είναι σίγουρα ένα γήπεδο, που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για τη Γ’ Εθνική, αν και πιστεύω ότι δε θα είμαστε σ’ αυτήν την κατηγορία. Σίγουρα θα είναι ένας χώρος που θα μπορεί να φιλοξενήσει την ακαδημία, τους Νέους Αθλητές, θα λύσει αρκετά το γηπεδικό πρόβλημα του συλλόγου. Με τον νέο τάπητα θα μπορεί το γήπεδο να χρησιμοποιείται πολλές ώρες, γιατί μέχρι τώρα φθειρόταν σύντομα από τη συνεχή χρήση».

Για τη συμμετοχή της Νίκης Βόλου στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, ο Βασίλης Βενέτης ανέφερε: «Δε θεωρώ ότι είναι ένας μεγάλος τίτλος για τη Νίκη, θεωρώ όμως ότι είναι ο τίτλος, που θα αποτελέσει την αρχή της νέας προσπάθειας για την αναδιοργάνωση και την άνοδο της ομάδας στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Θα σηματοδοτήσει δηλαδή την αρχή της προσπάθειας.

Νομίζω ότι δεν έγινε η σωστή διαχείριση και δε βρέθηκε το κατάλληλο γήπεδο, που θα έπρεπε να φιλοξενήσει έναν τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών και έχουμε ένα παράπονο. Στο μυαλό μου θεωρούσα ότι θα ήταν μία γιορτή αντίστοιχη με τον τελικό της ΕΠΣΘ, που έγινε στο Πανθεσσσαλικό Στάδιο. Δεν είναι μόνο η χωρητικότητα του γηπέδου του Κερατσινίου, αλλά και το πρεστίζ που δίνει το κάθε γήπεδο. Νόμιζα ότι θα γινόταν σε έναν άλλο χώρο. Η ΕΠΟ όμως ήταν υπεύθυνη και αποφάσισε να γίνει στο Κερατσίνι και να μεταδοθεί από ένα διαδικτυακό κανάλι. Τα σωματεία δεν μπορούν να διαπραγματευτούν ούτε το γήπεδο ούτε τα χορηγικά δικαιώματα. Θέλουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Είμαστε καλά αγωνιστικά για την αγωνιστική περίοδο. Ως όνομα και ως ομάδα είμαστε καλύτεροι και θα κατακτήσουμε το Κύπελλο νομίζω. Βέβαια είναι ένας αγώνας και σ’ έναν αγώνα παίζουν όλα τα αποτελέσματα».

Φάτσης: «Πολύ δυνατό λίφτινγκ»

«Θα γίνει ένα πολύ δυνατό λίφτινγκ και θα έχουμε ένα νέο Π. Μαγουλάς», είναι η δήλωση που έκανε στον Βόλος 9.86 ο Στέργιος Φάτσης, για τα έργα που αναμένονται μετά την έγκριση κονδυλίου 330.000 ευρώ στην ιστορική έδρα της Νίκης. Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου τόνισε ότι στη μελέτη προβλέπονται εργασίες γκρεμίσματος της Θύρας 3, αλλά πρόσθεσε ότι παράλληλα θα γίνουν οι βάσεις για την καινούρια Θύρα 3 που θα ξαναχτιστεί πιο πίσω, ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τα δημοσιογραφικά, τα κιγκλιδώματα, την πρόσοψη της Μαιάνδρου, τα αποδυτήρια, την κερκίδα της Μαιάνδρου με τσιμεντοενέσεις και τον φωτισμό.

 Όλα δείχνουν απουσία Γενιτσαρίδη

Ο Γενιτσαρίδης θα είναι όπως όλα δείχνουν απών λόγω τραυματισμού στον τελικό του Σαββάτου με την Ιεράπετρα για τη Νίκη, που την Τρίτη (5/6) ξεκίνησε την προετοιμασία της για τον μεγάλο αγώνα.

 Φιλικό με τη Θήβα οι Παλαίμαχοι της Νίκης Β.

Την Κυριακή πρωί στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού θα γίνει αγώνας των παλαιμάχων της Νίκη με τους αντίστοιχους της Θήβας.

 

 

 

 

Last modified onWednesday, 06 June 2018 02:45