noodles volos banner

Ουζουνίδης: Να κάνουμε την ΑΕΚ πιο ελκυστική απ' ό,τι ήταν

Παρουσιάστηκε και επίσημα ως νέος προπονητής της ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο 49χρονος τεχνικός είχε ανακοινωθεί επίσημα από την ΑΕΚ στις 25 Μαΐου πως θα είναι ο διάδοχος του Μανόλο Χιμένεθ, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γιάννης Ξενάκης» στα γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ στα Σπάτα, το παρών έδωσε ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος.

«Η ομάδα είναι στην κορυφή. Το θέμα είναι να παραμείνει εκεί και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο», είπε αρχικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης και συμπλήρωσε πως «θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα από όσα έκανε η ομάδα πέρυσι για να θεωρηθεί πετυχημένη η πρώτη μου σεζόν».

Για τη συνεργασία του με τη διοίκηση: «Η ΑΕΚ έχει μια διοίκηση που θα μου δώσει τη δυνατότητα να δουλέψω όπως πρέπει. Να παρουσιάσω ποδοσφαιρικά ό,τι καλύτερο έχω στο μυαλό μου. Επομένως, η σχέση με τη διοίκηση δεν με προβληματίζει καθόλου».

Για την περυσινή σεζόν: «Η ομάδα έκανε μια πολύ καλή χρονιά και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον προηγούμενο προπονητή και τους παίκτες. Δεν υπάρχει ομάδα που δεν μπορείς να τη βελτιώσεις, να προσπαθήσεις να προσθέσεις κάποια πράγματα. Έφτασε ψηλά, αλλά από την πλευρά μου πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε ακόμη καλύτερα πράγματα. Να βελτιώσουμε το επιθετικό μας κομμάτι, την ανάπτυξη μας, αλλά και να διατηρήσουμε την ενέργεια και τη συνοχή που είχε η ομάδα. Τους περισσότερους παίκτες που έχει η ομάδα τους ξέρω είτε επειδή έχω δουλέψει μαζί τους είτε τους έχω δει ως αντίπαλους. Είναι παίκτες που μπορούν να δουλέψουν πράγματα που έχω εγώ στο μυαλό μου. Είναι παίκτες με αυτοπεποίθηση μετά από όσα πέτυχαν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα πάνε όλα καλά».

Για τις προσθήκες στο ρόστερ: «Έχουν γίνει κάποιες αποχωρήσεις παικτών. Αυτό που κοιτάμε με τον Νίκο τον Λυμπερόπουλο είναι να ενισχύσουμε την ομάδα σε αυτές τις θέσεις. Να ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα έρθουν με αυτά των παικτών που έχουμε ήδη και να προσθέσουμε το κάτι παραπάνω. Θέλουμε να κάνουμε την ομάδα που ελκυστική από ό,τι ήταν. Να πετύχουμε περισσότερα γκολ από όσα σημείωσε πέρυσι. Έχουμε κάνει την αξιολόγησή μας. Θέλω εγώ να περάσω κάποια στοιχεία στο παιχνίδι μας. Προτεραιότητά μου είναι ο φορ και ο εξτρέμ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί. Ο Λυμπερόπουλος θα απαντήσει σε αυτό. Στόχος είναι να αντικαταστήσουμε τους παίκτες που έφυγαν. Αν βρούμε και κάτι άλλο καλό, αν κάποιος μπορεί να έρθει και να βοηθήσει και να μας ανεβάσει επίπεδο, θα κοιτάξουμε να τον φέρουμε».

Για το πόσους παίκτες θέλει στο ρόστερ: «Η ΑΕΚ είναι πάρα πολύ καλά. Κόντραρε πέρυσι τον ανταγωνισμό και πέτυχε σε τρεις διοργανώσεις. Το μεγάλο ρόστερ δημιουργεί κάποιες φορές κι άλλα προβλήματα. Νομίζω πως δυο παίκτες σε κάθε θέση είναι αρκετοί και από εκεί και πέραν θα υπάρχουν και κάποια νέα παιδιά. Ελπίζω να μην έχουμε προβλήματα τραυματισμών ή άλλων απωλειών. Ελπίζω στο τέλος της σεζόν να είμαστε μέσα στους στόχους μας. Από τη διοίκηση θα εξαρτηθεί αν θα κάνουμε κάποια μεγάλη κίνηση. Οι στόχοι μας είναι αυτοί οι δυο παίκτες να είναι μαζί μας στην προετοιμασία. Έχουμε ήδη κάνει κάποια προεργασία. Το κίνητρο του Champions League είναι πολύ μεγάλο».».

Για την προετοιμασία και την πρόκληση του Champions League: «Δε με προβληματίζει το Champions League. Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στην προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια. Η όλη ιστορία είναι να κάνουμε τις δυο τουλάχιστον μεταγραφές που θέλουμε, ώστε να είμαστε γεμάτοι. Το καλό είναι πως δε χρειαζόμαστε μεγάλες αλλαγές, δε χρειάζεται να κάνουμε 6-7 προσθήκες. Ξέρω τα παιδιά, έχω άποψη επομένως δεν έχω κάποιο άγχος».

Για την προπονητική του φιλοσοφία: «Πολλοί λένε πως ο Ουζουνίδης είναι αμυντικός προπονητής. Ο Λυμπερόπουλος έχει δουλέψει μαζί μου, μπορεί να σας απαντήσει για το αν είμαι αμυντικογενής προπονητής. Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν το δυνατό της σημείο και πρέπει να το κρατήσουμε».

Για το αν θα αντέξει στην πίεση και το ότι δεν έχει εμπειρία πρωταθλητισμού: «Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση που βρίσκομαι εδώ. Και η περυσινή χρονιά που ήμουν στον Παναθηναϊκό απέδειξε πως ως προπονητής μπορώ να αντέξω τις δυσκολίες. Έχω αποδείξει σε όλες τις ομάδες πως μπορώ να κάνω πολλά. Δυστυχώς σε καμία από αυτές που ήμουν, δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, για διάφορες συγκυρίες. Στην ΑΕΚ έχω τη δυνατότητα να ασχοληθώ μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Δεν είναι απωθημένο, αλλά μια πολύ καλή δουλειά που θα ήθελε ο κάθε προπονητής. Θεωρώ πως επειδή είμαι σε μεγάλο σύλλογο θα είναι πιο εύκολο για μένα. Για έναν προπονητή να διαχειριστεί την όποια πίεση, όταν έχει όλα τα όπλα στα χέρια του, είναι πιο εύκολο».