noodles volos banner

Αποχώρηση, μηδενισμός και … Εσπερίδες για τον Ολυμπιακό Β.

Ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοξενήθηκε στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών μπάσκετ από τον Πρωτέα Βούλας, αλλά ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε, καθώς η βολιώτικη ομάδα αποχώρησε έξι λεπτά πριν το φινάλε και με το σκορ στο 78-44 λόγω της σφαγιαστικής διαιτησίας, όπως δήλωσε και στο Magnesiasports το μέλος της Δ.Ε. μπάσκετ, κ. Γιώργος Κουσιαρής.

Ο αγώνας κατοχυρώθηκε με 20-0 υπέρ των γηπεδούχων, όπως έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα, κι έτσι με τον μηδενισμό του ο Ολυμπιακός Βόλου και σε συνδυασμό με το διπλό των Εσπερίδων επί της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, οι ερυθρόλευκες ξεκινούν την επόμενη Τετάρτη την προσπάθεια να μείνουν στην κατηγορία μέσω πλέι άουτ με τον επιθυμητό γι’ αυτές αντίπαλο, δηλαδή τις Εσπερίδες, με τις οποίες έχει μία νίκη και μία ήττα. Αν το ματς τελείωνε κανονικά, τότε η βολιώτικη ομάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Πρωτέα, με τον οποίο έχει δύο ήττες.

Παραθέτουμε τη δήλωση που έκανε στο Magnesiasports ο κ. Γιώργος Κουσιαρής, με τον οποίον ήρθαμε σε επικοινωνία: Ο λόγος για τον οποίον αποχωρήσαμε ήταν η σφαγιαστική διαιτησία σε βάρος του σωματείου μας. Δόθηκαν εναντίον μας τρεις τεχνικές ποινές και δύο αντιαθλητικά κι εμείς αποφασίσαμε, όταν τραυματίστηκε η Γαλιατσάτου. Επειδή ήταν η διαφορά μεγάλη, η διαιτησία δεν είχε κανέναν λόγο να κάνει αυτά έκανε. Σε κάθε ματς στην Αθήνα έτσι μας αντιμετωπίζουν, πάρα πολύ εχθρικά».

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών

Παναθλητικός-Ολυμπιακός Πειραιά 43-103

Παναθηναϊκός-Νίκη Λευκάδας 46-73

Πανιώνιος-Φάρος Κερατσινίου 69-67

Αθηναϊκός-ΠΑΟΚ 55-87

Πρωτέας Βούλας-Ολυμπιακός Βόλου 20-0

(διεκόπη στο 34’ με το σκορ στο 78-44)

Δάφνη Αγίου Δημητρίου-Εσπερίδες Καλλιθέας 57-66

Τα ζευγάρια των πλέι-οφ

Ολυμπιακός-Δάφνη (2-0)

Φάρος Κερατσινίου-Πανιώνιος (1-1)

Τα ζευγάρια των πλέι άουτ

Εσπερίδες-Ολυμπιακός Βόλου (1-1)

Πρωτέας Βούλας-Παναθλητικός (2-0).

Η βαθμολογία (τελική)

1. Ολυμπιακός Πειραιά 44

2. Φάρος Κερατσινίου 40

3. Πανιώνιος 39

4. Δάφνη Αγίου Δημητρίου 34

5. Νίκη Λευκάδας 34

6. ΠΑΟΚ 34

7. Αθηναϊκός 32

8. Εσπερίδες Καλλιθέας 32

9. Πρωτέας Βούλας 32

10. Παναθλητικός 26

11. Ολυμπιακός Βόλου 26

12. Παναθηναϊκός 22