noodles volos banner

Πανάξια Κυπελλούχος ΕΠΣΘ η Νίκη Βόλου, 3-2 τον ΝΠΣ

Η Νίκη Βόλου στέφθηκε Κυπελλούχος ΕΠΣΘ, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο νίκησε δίκαια τον ΝΠΣ Βόλος, με 3-2, μετά από ένα εκπληκτικ΄πο πρώτο μέρος, κατά το οποίο προηγήθηκε με 3-1. Σκόρερ για τους νικητές οι Χρήστος Καρτσαμπάς (7’), Μέτσε (πεν. 13’) και Ιορδανίδης (40’), ενώ είχε ισοφαρίσει ο Ντεντάκης (9’) σε 1-1 για τους τυπικά γηπεδούχους και μείωσε στο τέλος γι’ αυτούς ο Μηλιώτης (87’). Πολύ πιο εύκολη θα ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου για τους κυανόλευκους, που «κατατρόπωσε» αγωνιστικά τον ΝΠΣ, για τρίτη φορά φέτος, αν ο Σκουλάς δεν είχε αποβάλει αδικαιολόγητα τον Ντινιωτάκη στο 63’, σε μία φάση που δεν υπήρχε καν φάουλ!

Η Νίκη κατόρθωσε για δεύτερη φορά στο Πανθεσσαλικό να ταπεινώσει την υποτιθέμενη αχτύπητη ξενόφερτη ομάδα-έκτρωμα και να δώσει μία μεγάλη χαρά στους 2.000 φίλους της. 

Η διάταξη των ομάδων

Για τους τυπικά γηπεδούχους, ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος, Χουάν Φεράντο, επέλεξε τον Μούτσα κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα τον Ζέρη, δεξιά τον Ντεντάκη (οι δύο ποδοσφαιριστές, στα μισά του πρώτου μέρους, άλλαξαν πλευρές) και στα σέντερ μπακ τους Δημόπουλο και Γκαλίτσιο. Καμπαγέρο, Πίτου Γκαρσία και Πέντα αγωνίστηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον πρώτο να έχει καθαρά ανασταλτικό ρόλο και τους άλλους δύο να έχουν κυρίως δημιουργικά καθήκοντα. Στις πτέρυγες ήταν οι Δεμηρτζόγλου (αριστερά) και Ηλιόπουλος (δεξιά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης για τον ΝΠΣ αγωνίστηκε ο Μάντζης.

Από την άλλη πλευρά, οι Φάντζιο Μπούις και Στέφανος Ξηροφώτος, από πλευράς Νίκης, επέλεξαν να δώσουν γάντια βασικού στον Μένιο Θεολόγη. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Γενιτσαρίδης, αριστερός ο Λάιος, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Χρ. Καρτσαμπάς και Κοντοές. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Μέτσε και Ντόλγκι, με τον Ιορδανίδη να κινείται μπροστά από αυτούς, σε ρόλο επιτελικού χαφ, ανάμεσα από τους Μπάιριτς και Ντινιωτάκη που αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, ο πρώτος αριστερά κι ο δεύτερος δεξιά (άλλαξαν πλευρές στα μισά του πρώτου μέρους). Μοναδικός προωθημένος στην κυανόλευκη επίθεση ήταν ο Χρήστος Τζιώρας.

Πολύ ανώτερη η Νίκη στο πρώτο ημίχρονο, δίκαιο το 3-1 υπέρ της

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Νίκη "πατούσε" καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κι είχε την πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του αντιπάλου της, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Συγκεκριμένα, στο 25ο δευτερόλεπτο, ο Ντινιωτάκης από τα δεξιά, πίεσε και κέρδισε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και δοκίμασε μία επικίνδυνη παράλληλη σέντρα, η οποία απομακρύνθηκε δύσκολα από τον Μούτσα με γροθιές. Η Νίκη, στη δεύτερή της απόπειρα να προσεγγίσει με αξιώσεις την εστία του ΝΠΣ, κατάφερε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα στο έβδομο λεπτό, ο Μέτσε εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, η άμυνα των τυπικά γηπεδούχων αδράνησε, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντινιωτάκη να σουτάρει δυνατά, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μούτσα. Το "ριμπάουντ" πήρε ο Καρτσαμπάς που με όμορφο δυνατό πλασέ, πέρασε την μπάλα πάνω από το σώμα του νεαρού πορτιέρο του ΝΠΣ, γράφοντας το 0-1.

 Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα του Χουάν Φεράντο, στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ του Θεολόγη, κατάφερε να "απαντήσει". Ο Δεμηρτζόγλου έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, σέντραρε "γλυκά", με τον Ντεντάκη στο πίσω δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής, να παραβιάζει με κεφαλιά την εστία της Νίκης, φέρνοντας γρήγορα το ματς στα ίσια. Ο γρήγορος ρυθμός των πρώτων λεπτών, όμως, δε σταμάτησε. 

Στο 13', η Νίκη κέρδισε πέναλτι. Ο Ιορδανίδης ήταν αυτός που βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Τζιώρα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Μούτσα, με τον Δημόπουλο να τον ανατρέπει εντός περιοχής. Την εκτέλεση της "εσχάτης των ποινών" ανέλαβε ο Μέτσε που με ψύχραιμο δυνατό πλασέ στην αριστερή γωνία του Μούτσα σκόραρε, παρά το γεγονός πως ο τερματοφύλακας του ΝΠΣ έπεσε στη σωστή γωνία. Έτσι, οι κυανόλευκοι μπήκαν ξανά μπροστά στο σκορ (1-2). Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα, θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ, όταν βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Ντινιωτάκη να εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του, φτάνοντας μέχρι τα όρια της μεγάλης περιοχής του Μούτσα και να σουτάρει δυνατά, με την μπάλα να φεύγει εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΝΠΣ.

 Στα επόμενα λεπτά, οι "κυανέρυθροι" ήταν εκείνοι που είχαν στην κατοχή τους την μπάλα. Η Νίκη, όμως, με ψηλά τις γραμμές της και συνεχή πίεση, δεν επέτρεπε στους αντιπάλους της να φτάσουν στην περιοχή της και να απειλήσουν, με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Δημόπουλου στο 22' που δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Θεολόγη, καθώς η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Μάλιστα, αυτή η πίεση έφερε και την επόμενη καλή στιγμή για τη Νίκη, πάλι σε κατάσταση αντεπίθεσης, με τον Ντινιωτάκη στο 34'. Ο μεσοεπιθετικός των κυανόλευκων πήρε την μπάλα από τα αριστερά, ύστερα από όμορφο "άνοιγμα" του Ντόλγκι, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, κινούμενος προς τον άξονα, κι επιχείρησε ένα τεχνικό σουτ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, με τον Μούτσα, όμως, να μην αιφνιδιάζεται και να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια την μπάλα.

Τελικά στο 40', η εξαιρετική εικόνα της Νίκης στο πρώτο ημίχρονο, επισφραγίστηκε με ένα τρίτο γκολ. Ύστερα από φάση διαρκείας, ο Μέτσε μετά από υπέροχο σκάψιμο του Ντόλγκι στην πλάτη της άμυνας, έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, εντός περιοχής, είχε όλο τον χώρο και τον χρόνο να επιχειρήσει μία συρτή παράλληλη μπαλιά με αποδέκτη τον Τζιώρα, ο οποίος "πάτησε" για τον επερχόμενο Ιορδανίδη που με σουτ στη δεξιά γωνία του Μούτσα, έκανε το 3-1, σε μία στιγμή για τη Νίκη που "έκρυψε" την μπάλα και την εμφάνισε στο... "πλεκτό". Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με την ομάδα των Μπούις και Ξηροφώτου να μπαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, κρατώντας με το ένα της χέρι το τρόπαιο.

Δεν της στέρησε το Κύπελλο ούτε ο… Σκουλάς

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΝΠΣ ήταν αυτός που, φυσιολογικά, είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει, καθώς ζητούσε ένα γρήγορο γκολ που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου. Στο 54', μάλιστα, είχε και την πρώτη του τελική στιγμή, με τον Δεμηρτζόγλου να εκμεταλλεύεται την κόντρα που κέρδισε από αμυντικούς της Νίκης, να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, με το πλασέ του, όμως, να είναι "χλιαρό" και να καταλήγει στην αγκαλιά του Θεολόγη.

Στο 63', το "ήσυχο" παιχνίδι του δευτέρου μέρους, το οποίο κυλούσε χωρίς μεγάλες φάσεις και αλλαγές των ισορροπιών, "διαταράχθηκε" από ένα λάθος του κ. Σκουλά που απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ντινιτωτάκη, σε μία φάση που ο ποδοσφαιριστής της Νίκης με τον Γκαρσία, απλώς... "τζαρτζαρίστηκαν", με την απόφαση του "άρχοντα" της αναμέτρησης να προκαλεί την έκπληξη όλων.

Όπως και να 'χει, ο Χουάν Φεράντο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα, περνώντας στο παιχνίδι δεύτερο σέντερ φορ και συγκεκριμένα τον Κολλά στο 71', στη θέση του ακραίου οπισθοφύλακα Ζέρη. Οι "κυανέρυθροι" ανέβασαν πολύ τις γραμμές τους, η Νίκη αμυνόταν μαζικά, με το παιχνίδι αποκτά ξανά "άγρια" ομορφιά, όπως και στην αρχή του. Στο 75', ο ΝΠΣ έφτασε κοντά στο 3-2. Ο Δερμητζόγλου βρέθηκε εντός περιοχής, από τα αριστερά, επιχείρησε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με την κεφαλιά του Μάντζη να περνά εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Θεολόγη. Ένα λεπτό αργότερα, ο ΝΠΣ βρέθηκε ξανά "φάτσα" με το γκολ, όταν ο Κολλάς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, από θέση πλάγια δεξιά, "έσπασε" την μπάλα στον αμαρκάριστο Δεμηρτζόγλου που έβγαινε φάτσα με την ανυπεράσπιστη εστία του Θεολόγη, με τον Μάντζη να... "απομακρύνει" με το τακουνάκι στην προσπάθειά του να πετύχει εκείνος το γκολ, σπαταλώντας μία σπουδαία ευκαιρία για την ομάδα του.

Στο 87’ τελικά, ο ΝΠΣ κατάφερε να μειώσει. Σε μία αμυντική αδράνεια της Νίκης, ο Πέντα βρέθηκε ανενόχλητος από τα αριστερά, εντός περιοχής, έβγαλε τη σέντρα, με τον Μηλιώτη με προβολή σε κενή εστία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Θεολόγη, μειώνοντας στο σκορ και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά.

Η πίεση των τυπικά γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά ήταν ασφυκτική, υπήρξαν μεγάλες στιγμές μπροστά στα καρέ του Θεολόγη, ακόμα κι ο Μούτσα επισκέφθηκε την εστία του Θεολόγη, με τη Νίκη, όμως, να κρατά το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το τέλος.

Η Νίκη, λοιπόν, αναδείχθηκε Κυπελλούχος ΕΠΣΘ και θα συνεχίσει την πορεία της στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας, εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους Κυπελλούχους των Νομών Ευρυτανίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Φωκίδας, στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης. Η δεύτερη, ουσιαστικά, φάση του θεσμού ξεκινά στις 11 Απριλίου.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Μούτσα, Ντεντάκης, Ζέρης (71’ Κολλάς), Δημόπουλος, Γκαλίτσιος, Δεμηρτζόγλου (80’ Μηλιώτης), Πέντα, Καμπαγέρο, Μάντζης, Πίτου Γκαρσία, Ηλιόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος-Μπούις): Θεολόγης, Γενιτσαρίδης, Λάιος, Καρτσαμπάς, Κοντοές, Μέτσε, Ντόλγκι (90’ Ντόλγκι), Ιορδανίδης (83’ Τζάθας), Ντινιωτάκης, Μπάιριτς (73’ Βουρδάκης), Τζιώρας (78’ Αναστασίου)

Last modified onThursday, 15 March 2018 00:51