noodles volos banner

Πέρασε πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 0-3 ο Σαρακηνός

Πιο δύσκολα απ' ό,τι μαρτυρά το τελικό σκορ, ο Σαρακηνός κέρδισε στην Ευξεινούπολη την τοπική Δήμητρα, με σκορ 3-0, "σφραγίζοντας" το εισιτήριό του για την πρόκριση στους προημιτελικούς του Κυπέλλου- Σκόρερ για τους νικητές οι Τσιουρής (12', 88') και Κοντοβάς (90+').

Η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε μόλις στο δωδέκατο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Κοντοβάς έκανε το δυνατό σουτ, με τον τερματοφύλακα Γκιούρκη να απομακρύνει ασθενώς και ο Τσιουρής, παίρνοντας το "ριμπάουντ", δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Από 'κει και πέρα, η Δήμητρα είχε την υπεροχή και προσπάθησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αραπίτσα (30') και η κεφαλιά του Στεφανή (41') δε βρήκαν στόχο, με το προβάδισμα του Σαρακηνού να παραμένει ακέραιο, μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα. Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο μισάωρο του δευτέρου μέρους, όμως, δεν υπήρχε κάτι το ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο μπροστά στα καρέ του Γράντα.

Στο 75', ο Κακλιάς, από πλευράς Δήμητρας, έκανε το σουτ, με την μπάλα να απομακρύνεται επί της γραμμής της εστίας του Σαρακηνού από αμυντικούς των "ροσονέρι". Στο 86', η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά έχασε την σπουδαιότερή της ευκαιρία στην αναμέτρηση για ισοφάριση. Συγκεκριμένα, ύστερα από φάση διαρκείας, ο Στεφανής ήταν αυτός που με την επιθετική του προσπάθεια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.

Κι εκεί που οι γηπεδούχοι είχαν βγει... "στα πανιά", προκειμένου να φτάσουν στο πολυπόθητο 1-1, ο Σαρακηνός εκμεταλλεύτηκε τις καταστάσεις και στο 88' κατάφερε να "κλειδώσει" τη νίκη του. Ο Τσιουρής ήταν αυτός που έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε με ψυχραιμία τον Γκιούρκη και με πλασέ σε κενή εστία "έγραψε" το 0-2. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Κοντοβάς, με τον ίδιο τρόπο που σκόραρε κι ο Τσιουρής λίγα λεπτά νωρίτερα, έκανε το 0-3 κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, ένα σκορ που δεν άξιζε στους γηπεδούχους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως και οι δύο ομάδες είχαν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία του κ. Κούστα, ο οποίος απέβαλε στο 70' και το 72' τους Σιαμουρδάνη και Γιώργο Μαστακούλη.

Δήμητρα Ευξεινούπολης (Ανδρωνάς): Γκιούρκης, Γκαρνίδης, Μπαράκου, Σιαμουρδάνης, Στεφανής, Παυλίδης, Κακλιάς (70' Ξηροκώστας), Ζαφειρίου (46' Κωστούλας), Αραπίτσας, Βούλγαρης (73 λ. τρ. Κουτσούμπας), Τιμπλαλέξης (58' Καρατέεφ)

Σαρακηνός (Φασουράκης): Γράντας, Ρέλλος (60' Γκάμπας Δ.), Ντούρο, Ρακής Ηλ., Τσαρδακάς, Καλαμάτας, Μαστακούλης Γ., Κοντοβάς, Τσιουρής (90' Μελίσσης), Μαστακούλης Αν. (75' Κουρτέλης), Σιδηρόπουλος (90+' Αγερώτης)