noodles volos banner

Μεγάλος νικητής ο Ηρακλής, 1-0 στο ντέρμπι τον Πύρασο

Ο Κατής προσπαθεί να κάνει το κοντρόλ υπό το βλέμμα του Μαυρίδη Ο Κατής προσπαθεί να κάνει το κοντρόλ υπό το βλέμμα του Μαυρίδη

Νικητή τον Ηρακλή με 1-0 επί του Πυράσου με γκολ του Σατελιάν στο 4’ βρήκε η λήξη του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ. Η ομάδα του Κυριάκου Κοκκινάκη κατόρθωσε να προηγηθεί νωρίς και μέχρι το ημίχρονο δεν απειλήθηκε, αντιθέτως είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ασλάνογλου για το 2-0. Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής χωρίς πολλές δυνάμεις έπαιξε σχεδόν αποκλειστικά άμυνα, ο Πύρασος τον έκλεισε στα καρέ του σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά οι Αγχιαλίτες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, όπως σίγουρα δικαιούνταν, και να σώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ηρακλής ξεκίνησε με τον Πολυμέρου κάτω από τα δοκάρια, ενώ στα πλάγια της άμυνας ήταν οι Ντούρο δεξιά και Γιαμαλής αριστερά και στο κέντρο αυτής οι Μοράλες και Γιαουπλάρι. Μαυρίδης και Τρελόπουλος ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ο Λιάρος μπροστά τους στον άξονα, ενώ στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Κοντοβάς και  Ασλάνογλου με τον  Σατελιάν να είναι ο σέντερ φορ.

Από την άλλη ο Πύρασος είχε ως τερματοφύλακα τον Σατελιάν και στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Ρουκάς, Μπασδάνης, Τανάγιας και Γιοβάνης. Στο κέντρο βρίσκονταν οι Μαλισόβας ως κόφτης και μπροστά του στον άξονα οι Κοτζαθανάσης και Κατής, ενώ από τα πλάγια βοηθούσαν τον φορ Σιώμο οι Χατζητρακόσιας στα δεξιά και Σφάκας στ’ αριστερά. Πολύ γρήγορα ο Στέλιος Αρσένος έκανε μία εσωτερική αλλαγή, καθώς άλλαξαν αμοιβαία θέση ο Γιοβάνης, που έπαιξε ως δεξί εξτρέμ, και ο Χατζητρακόσιας, που πήγε στ’ αριστερά της άμυνας. Μετά την  αλλαγή του Στεφανή με τον Χατζητρακόσια, που είχε αλλάξει για δεύτερη φορά θέση με τον Γιοβάνη, ο νεοεισελθών πήγε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μπασδάνη, ο Τανάγιας προωθήθηκε ως αμυντικός μέσος και ο Κατής πήγε στα δεξιά της μεσαίας γραμμής.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Το πρώτο μέρος κυμάνθηκε στη μετριότητα, αφού μετά το γκολ από τ’ αποδυτήρια του Ηρακλή, στη συνέχεια σιγά-σιγά ο Πύρασος προσπάθησε να συνέλθει και είχε την μπάλα στην κατοχή του, αλλά οι γηπεδούχοι, όποτε χρειάστηκε, ήταν θετικοί αμυντικά, και έκλειναν σωστά τους χώρους. Ουσιαστικά το πρώτο 45λεπτο θα το θυμούνται οι φίλαθλοι για το γκολ του Σατελιάν στο 4’ και τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 του Ασλάνογλου.

Στο 4’ από μπαλιά του Γιαμαλή και λανθασμένη απόκρουση προς τα πίσω με το κεφάλι του Γιοβάνη, πήγε να διορθώσει τα πράγματα ο Τσιλίγκος, βγαίνοντας ανάμεσα στο πέναλτι και τη γραμμή της περιοχής. Όμως δεν τα κατάφερε και άφησε εκτεθειμένο το τέρμα του, με τον Σατελιάν με το κεφάλι να στέλνει την μπάλα προς την εστία. Ο Μπασδάνης δεν μπόρεσε πάνω στη γραμμή, κι αυτός με το κεφάλι, να διώξει την μπάλα, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ φυσικά χρεώνεται στον Σατελιάν.

Κι ενώ η κατοχή του Πυράσου ήταν ανούσια (η μόνη τελική προσπάθεια το εκτός περιοχής αριστερό σουτ του Σιώμου στο 18’ που μπλόκαρε με σχετική ευκολία ο Πολυμέρου), στο 41’ ο Ηρακλής έφτασε μία ανάσα από το 2-0. Ο Ντούρο έφυγε από τα δεξιά και έσπασε την μπάλα στο πίσω δοκάρι για τον Ασλαάνογλου, που λίγο πριν είχε αλλάξει αμοιβαία πλευρά με τον Κοντοβά. Ωστόσο, ο μεσοεπιθετικός των Βολιωτών προτίμησε να πλασάρει με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού αντί με το αριστερό, όπως απαιτούσε η φάση, και η μπάλα κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 52’ ο Πύρασος, που μπήκε δυνατά στην επανάληψη, έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-1. Ο Μαλισόβας σούταρε από θέση μέσα αριστερά της περιοχής, ο Πολυμέρου απέκρουσε και ο Κοτζαθανάσης από απόσταση αναπνοής να σκοράρει, με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι μετά από νέα παρέμβαση του Πολυμέρου. Στο 63’ πάλι ο Κοτζαθανάσης από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής και υπό πίεση έκανε στο συρτό σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, αλλά ο Πολυμέρου ήλεγχε τη φάση, έχοντας κλείσει τη γωνία του, ενώ στο 68’ ο Ντούρο στην πρώτη επιθετική προσπάθεια του Ηρακλή στο δεύτερο μέρος, έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, αλλά τη συρτή μπαλιά του δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποιος από τους συμπαίκτες του.

Στο 79’ ο Πολυμέρου νίκησε στο τετ-α-τετ λίγο έξω από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής τον Σιώμο που πλάσαρε στην κίνηση μετά την κάθετη του Κατή. Στο 82’ είχαμε νέα μεγάλη φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Σφάκας γέμισε από τα αριστερά και ο Σιώμος αρχικά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έπιασε αέρα, αλλά σε δεύτερο χρόνο με μόνο αντίπαλο τον Πολυμέρου σούταρε όχι γεμάτα, με τον τερματοφύλακα του Ηρακλή να αποκρούει με το σώμα εξ επαφής. Τέλος, στο 87’ το διαγώνιο σουτ του Μπέικου απομάκρυνε στη δεξιά του γωνία δύσκολα ο πορτιέρε του Ηρακλή.  

ΗΡΑΚΛΗΣ Β.: Πολυμέρου, Ντούρο, Γιαμαλής, Μοράλες, Γιαουπλάρι, Μαυρίδης, Τρελόπουλος, Λιάρος (62’ Μίλτος),Κοντοβάς, Ασλάνογλου (84’ Λιάκος), Σατελιάν (70’ Ντ. Φέιζο)

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Ρουκάς, Γιοβάνης (65’ Μπέικος), Μπασδάνης, Τανάγιας, Μαλισόβας, Κοτζαθανάσης (70’ Μπούτλας), Κατής, Σφάκας, Χατζητρακόσιας (44’ Στεφανής), Σιώμος

Χρ. Θαν.

Last modified onSunday, 06 November 2016 17:27