noodles volos banner

Πήρε το ντέρμπι ο Πύρασος, 2-0 τον Γ.Σ. Αλμυρού

Και τα δύο γκολ του Πυράσου σκόραρε ο Σφάκας Και τα δύο γκολ του Πυράσου σκόραρε ο Σφάκας

Ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη και την πήρε. Ο λόγος για τον Πύρασο, που επικράτησε στο μεγάλο ντέρμπι της Α’ ΕΠΣΘ του Γ.Σ. Αλμυρού με 2-0 με τον Σφάκα (φωτό) να σκοράρει δις μέσα σε διάστημα τριών λεπτών στις αρχές του δευτέρου μέρους και μείωσε έτσι τη διαφορά στον έναν βαθμό από την κορυφή, όπου συνεχίζουν να βρίσκονται παρά την ήττα τους οι Αλμυριώτες.

Οι γηπεδούχοι δε χάρηκαν όσο ήθελαν τη νίκη, αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο ο Αντζούρης στο 73’ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στο πρώτο μέρος ο Γυμναστικός φαινόταν να πατά καλύτερα στο γήπεδο και ήταν πιο πιεστικός, ενώ οι άνθρωποί του διαμαρτύρονται για δύο οφσάιντ που υποδείχθηκαν εις βάρος του Κοντοβά, τα οποία δεν υπήρχαν, όπως υποστηρίζουν, στερώντας του έτσι τη δυνατότητα να φύγει μόνος του.

Το παιχνίδι φάνηκε από την αρχή πόσο δυνατό ήταν, αφού στο 5’ δόθηκε η πρώτη κίτρινη κάρτα στον Π. Βούλγαρη, που έκανε για φέτος την πρώτη του εμφάνιση ως βασικός. Στο 10’ πάλι για μαρκάρισμα κιτρινίστηκε ο Νικηφοράκης και για διαμαρτυρία μετά από δευτερόλεπτα ο Κοτζαθανάσης. Τα αίματα λοιπόν άναψαν από νωρίς, αλλά φάσεις δεν έβλεπαν οι φίλαθλοι. Στο 30’ το σουτ του Κοντοβά σταμάτησε στο … πρόσωπο του Τσιλίγκου, αλλά ο επιθετικός του Γ.Σ. Αλμυρού είχε υποδειχθεί σε αντικανονική θέση, ενώ στο 40’ είχαμε το φάουλ του Κοτζαθαναση από τα δεξιά, με τον Σφάκα να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι και κεφαλιά-ψαράκι να στέλνει λίγο άουτ την μπάλα.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Αντζοήρς πέρασε δύο παίκτες από τα δεξιά, βρέθηκε μόνος του με τον Χαλάτση, αλά το πλασέ του με το αριστερό απέκρουσε με τα πόδια ο έμπειρος γκολκήπερ σε κόρνερ. Τελικά στο 50’ σημειώθηκε στο 1-0. Η ωραία σέντρα Σιώμου από τα δεξιά πέρασε από όλους και με μονοκόμματο σουτ πριν σκάσει η μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής και μέσα αριστερά ο Σφάκας άνοιξε το σκορ.

Στο 52’ απωλέσθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΓΣΑ να ισοφαρίσει, καθώς έφυγε μόνος του ο Π. Κοντοβάς μετά από βαθιά μπαλιά και προλαβαίνοντας τον Τσιλίγκο, πέρασε την μπάλα από πάνω του, αλλά πήγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Σαν να μη έφτανε αυτό για τους Αλμυριώτες, στο επόμενο λεπτό δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα. Στο 53’ λοιπόν ο μετά τη σέντρα του Αντζούρη από τα δεξιά, ο Χαλάτσης απέκρουσε κεφαλιά και ο Σφάκας που πήρε το ριμπάουντ μέσα στην αναμπουμπούλα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή.

Στο 73’ ο Αντζούρης τραυματίστηκε σοβαρά στο σημείο της επιγονατίδας, αφού συγκρούστηκε γόνατο με γόνατο με τον Χαλάτση, ο οποίος μετά από κάθετη πάσα έπεσε στα πόδια του αντιπάλου του και καθάρισε τη φάση.

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Ρουκάς, Γιοβάνης, Μαλισόβας, Κοτζαθανάσης, Τανάγιας, Μπασδάνης, Αντζούρης (73’ λ. τρ. Χ. Μπούτλας), Σιώμος (60’ Χατζητρακόσιας λ. τρ.), Κατής (63’ Ερρ. Βαν ντε Γουΐχε), Σφάκας

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Χαλάτσης, Δημουλάς (75’ Νασιακόπουλος), Νικηφοράκης (56’ Αραμπατζής), Πλαβός, Κυριάκος, Θωμαΐδης, Κρανάς, Κωτσιαρίδης, Μακανίκας, Βούλγαρης Π. (53’ Βούλγαρης Ν.), Κοντοβάς 

Last modified onSunday, 30 October 2016 19:00