noodles volos banner

Η προκήρυξη για τα πρωταθλήματα ακαδημιών της ΕΠΣΘ

  • Published in ΕΠΣΘ

Την προκήρυξη για τα πρωταθλήματα ακαδημιών δημοσίευσε η ΕΠΣΘ στο επίσημο σάιτ της.

Αναλυτικά:

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας έχοντας υπόψη:

1. Το ισχύον καταστατικό της

2. Τις διατάξεις του Κ.Α.Π.

3. Τις διατάξεις της Ε.Π.Ο.

 4. Τις διατάξεις των κανονισμών Παιδιάς Ποδοσφαίρου

 5. Τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Θ. Και θέλοντας να συμβάλει στη διαμόρφωση και ανάδειξη των αυριανών σωστών αθλητών που θα συνδυάζουν την αθλητική ικανότητα και τη σωματική ανάπτυξη με τη σωστή συμπεριφορά και με στόχο την καλλιέργεια της ευγενικής άμιλλας αλλά και της προσήκουσας αρωγής και ευδοκίμησης των νέων αθλητών στους ποδοσφαιρικούς στίβους ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ τους αγώνες των πρωταθλημάτων κατηγοριών:

1. Παίδων (Κ-2002)

2. Προπαίδων (Κ -2003)

3. Τζούνιορ (Κ-2004)

 4. Μικτό (Κ-2001-2-3)

 5. Προ-Τζούνιορ(Κ-2005)

6. Μίνι Τζούνιορ (Κ-2006)

7. Μπαμπίνι (K-2007-2008) μεταξύ των ποδοσφαιρικών σωματείων της δύναμής της για τη περίοδο 2016- 2017.

Η διεξαγωγή των αγώνων για τα παραπάνω πρωταθλήματα γίνεται σύμφωνα με τους όρους που ακολουθούν, λαμβάνοντας υπόψη και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των αγώνων και των αθλητών (ηλικία, σωματική διάπλαση κλπ) που συγκροτούν τις ομάδες.

ΑΡΘΡΟ 1ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1.Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία της δύναμής της Ε.Π.Σ.Θ. 2.Τα σωματεία πρέπει να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής (καταβάλλοντας ταυτόχρονα χρηματικό παράβολο για κάθε γκρουπ ανά κατηγορία ύψους είκοσι (20) ευρώ) στα γραφεία της ΕΠΣΘ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 30/9/2016. Για κάθε κατηγορία στην οποία θα συμμετάσχει το σωματείο με ομάδα του, χρειάζεται ξεχωριστή δήλωση συμμετοχής. Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την 3/10/2016 και η έναρξη των πρωταθλημάτων την 8-9/10/2016.

ΑΡΘΡΟ 2ο: ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ - ΠΡΟ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ -ΜΙΝΙ ΤΖΟΥΝΙΟΡ - ΜΙΚΤΟ

1.Στο πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2002 και νεότεροι.

2.Στο πρωτάθλημα ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2003 και νεότεροι.

 3.Στο πρωτάθλημα ΤΖΟΥΝΙΟΡ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2004 και νεότεροι.

4.Στο πρωτάθλημα ΠΡΟ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2005 και νεότεροι.

5.Στο πρωτάθλημα ΜΙΝΙ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2006 και νεότεροι.

6.Στο πρωτάθλημα ΜΙΚΤΟ συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2001-2002-2003, με περιορισμό τον αριθμό συμμετοχής το ανώτερο μέχρι και τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών γεννηθέντων 2001 στην ενδεκάδα την ίδια χρονική στιγμή.

7.Στο πρωτάθλημα BAMBINI συμμετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 2007-2008 και νεότεροι.

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΓΗΠΕΔΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΩΡΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

 Για το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ενημερώνονται οι υπεύθυνοι των ομάδων με δική τους ευθύνη και φροντίδα από τον τοπικό τύπο όπου θα ανακοινώνεται και από την επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Π.Σ.Θ. (www.epsthessalias.gr). Όλα τα γήπεδα τέλεσης των αγώνων θα πρέπει να έχουν χόρτο ή συνθετικό τάπητα.

ΑΡΘΡΟ 4ο: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

1.Στο Πρωτάθλημα Παίδων οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ, ή ακριβές φωτοαντίγραφο ταυτότητας, ή πιστοποιητικό 3 ταυτοπροσωπίας με πρόσφατη θεωρημένη, από την Αρχή που το εκδίδει, φωτογραφία και με κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό και ΕΠΣΘ, καθώς και υπεύθυνη δήλωση Ν.1599 από τον γονέα κάθε αθλητή με την οποία συναινεί στο να αγωνίζεται στην συγκεκριμένη ομάδα. Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ ή επικυρωμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου ή επικυρωμένο πιστοποιητικό γεννήσεως με πρόσφατη θεωρημένη φωτογραφία. Η κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό (Αθλίατρο, Ορθοπεδικό, Παθολόγο, Καρδιολόγο, Αγροτικό Ιατρό, Πνευμονολόγο, Γενικής Ιατρικής και Παιδίατρο) και ΕΠΣΘ θα είναι εις διπλούν και το ένα εξ αυτών αντίγραφο θα είναι μόνιμα στην ΕΠΣΘ και στην αρμόδια επιτροπή. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν 11Χ11 ποδοσφαιριστές και μπορούν να αγωνίζονται σαν αλλαγή όλοι οι αναπληρωματικοί. Η διάρκεια του ημιχρόνου είναι 35’ με ανάπαυλα 5’ .

2. Στο Πρωτάθλημα Προπαίδων οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ, ή ακριβές φωτοαντίγραφο ταυτότητας, ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας με πρόσφατη θεωρημένη, από την Αρχή που το εκδίδει, φωτογραφία και με κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό και ΕΠΣΘ, καθώς και υπεύθυνη δήλωση Ν.1599 από τον γονέα κάθε αθλητή με την οποία συναινεί στο να αγωνίζεται στην συγκεκριμένη ομάδα. Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ ή επικυρωμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου ή επικυρωμένο πιστοποιητικό γεννήσεως με πρόσφατη θεωρημένη φωτογραφία. Η κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό (Αθλίατρο, Ορθοπεδικό, Παθολόγο, Καρδιολόγο, Αγροτικό Ιατρό, Πνευμονολόγο, Γενικής Ιατρικής και Παιδίατρο) και ΕΠΣΘ θα είναι εις διπλούν και το ένα εξ αυτών αντίγραφο θα είναι μόνιμα στην ΕΠΣΘ και στην αρμόδια επιτροπή. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν 11 Χ 11 ποδοσφαιριστές και μπορούν να αγωνίζονται σαν αλλαγή όλοι οι αναπληρωματικοί. Η διάρκεια του ημιχρόνου θα είναι 30’ με ανάπαυλα 5’ .

3. Στο Πρωτάθλημα Τζούνιορ οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ, ή ακριβές φωτοαντίγραφο ταυτότητας, ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας με πρόσφατη θεωρημένη, από την Αρχή που το εκδίδει, φωτογραφία και με κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό και ΕΠΣΘ, καθώς και υπεύθυνη δήλωση Ν.1599 από τον γονέα κάθε αθλητή με την οποία συναινεί στο να αγωνίζεται στην συγκεκριμένη ομάδα. Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ ή επικυρωμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου ή επικυρωμένο πιστοποιητικό γεννήσεως με πρόσφατη θεωρημένη φωτογραφία. Η κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό (Αθλίατρο, Ορθοπεδικό, Παθολόγο, Καρδιολόγο, Αγροτικό Ιατρό, Πνευμονολόγο, Γενικής Ιατρικής και Παιδίατρο) και ΕΠΣΘ θα είναι εις διπλούν και το ένα εξ αυτών αντίγραφο θα είναι μόνιμα στην ΕΠΣΘ και στην αρμόδια επιτροπή. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν 11 Χ 11 ποδοσφαιριστές και μπορούν να αγωνίζονται σαν αλλαγή όλοι οι αναπληρωματικοί. Η διάρκεια του ημιχρόνου είναι 30’ με ανάπαυλα 5’ . Στις ως άνω τρεις κατηγορίες δηλώνεται στο φύλο αγώνα 20άδα.

 4. Στο Πρωτάθλημα Προ-τζούνιορ οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ, ή ακριβές φωτοαντίγραφο ταυτότητας, ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας με πρόσφατη θεωρημένη, από την Αρχή που το εκδίδει, φωτογραφία και με κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό και ΕΠΣΘ, καθώς και υπεύθυνη δήλωση Ν.1599 από τον γονέα κάθε αθλητή με την οποία συναινεί στο να αγωνίζεται στην συγκεκριμένη ομάδα. Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ ή επικυρωμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου ή επικυρωμένο πιστοποιητικό γεννήσεως με πρόσφατη θεωρημένη φωτογραφία. Η κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό (Αθλίατρο, Ορθοπεδικό, Παθολόγο, Καρδιολόγο, Αγροτικό Ιατρό, Πνευμονολόγο, Γενικής Ιατρικής και Παιδίατρο) και ΕΠΣΘ θα είναι εις διπλούν και το ένα εξ αυτών αντίγραφο θα είναι μόνιμα στην ΕΠΣΘ και στην αρμόδια επιτροπή. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν 9Χ9 ποδοσφαιριστές και στη διάρκεια του αγώνα μπορούν να αγωνίζονται και οι 18 δηλωμένοι ποδοσφαιριστές στο φύλλο αγώνα και να επαναχρησιμοποιηθούν. Η διάρκεια του ημιχρόνου είναι 25’ με ανάπαυλα 5’ .

5. Στο Πρωτάθλημα Μίνι-Τζούνιορ οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ, ή ακριβές φωτοαντίγραφο ταυτότητας, ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας με πρόσφατη θεωρημένη, από την Αρχή που το εκδίδει, φωτογραφία και με κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό και ΕΠΣΘ, καθώς και υπεύθυνη δήλωση Ν.1599 από τον γονέα κάθε αθλητή με την οποία συναινεί στο να αγωνίζεται στην συγκεκριμένη ομάδα. Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ ή επικυρωμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου ή επικυρωμένο πιστοποιητικό γεννήσεως με πρόσφατη θεωρημένη φωτογραφία. Η κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό (Αθλίατρο, Ορθοπεδικό, Παθολόγο, Καρδιολόγο, Αγροτικό Ιατρό, Πνευμονολόγο, Γενικής Ιατρικής και Παιδίατρο) και ΕΠΣΘ θα είναι εις διπλούν και το ένα εξ αυτών αντίγραφο θα είναι μόνιμα στην ΕΠΣΘ και στην αρμόδια επιτροπή. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν 8Χ 8 ποδοσφαιριστές και στη διάρκεια του αγώνα μπορούν να αγωνίζονται και οι 18 δηλωμένοι ποδοσφαιριστές στο φύλλο αγώνα και να επαναχρησιμοποιηθούν. Η διάρκεια του ημιχρόνου είναι 25’ με ανάπαυλα 5’ .

6.Στο Πρωτάθλημα Μικτό οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ, ή ακριβές φωτοαντίγραφο ταυτότητας, ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας με πρόσφατη θεωρημένη, από την Αρχή που το εκδίδει, φωτογραφία και με κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό και ΕΠΣΘ, καθώς και υπεύθυνη δήλωση Ν.1599 από τον γονέα κάθε αθλητή με την οποία συναινεί στο να 5 αγωνίζεται στην συγκεκριμένη ομάδα. Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ ή επικυρωμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου ή επικυρωμένο πιστοποιητικό γεννήσεως με πρόσφατη θεωρημένη φωτογραφία. Η κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό (Αθλίατρο, Ορθοπεδικό, Παθολόγο, Καρδιολόγο, Αγροτικό Ιατρό, Πνευμονολόγο, Γενικής Ιατρικής και Παιδίατρο) και ΕΠΣΘ θα είναι εις διπλούν και το ένα εξ αυτών αντίγραφο θα είναι μόνιμα στην ΕΠΣΘ και στην αρμόδια επιτροπή. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν 11Χ11 ποδοσφαιριστές και μπορούν να αγωνίζονται σαν αλλαγή όλοι οι αναπληρωματικοί. Η διάρκεια του ημιχρόνου είναι 35’ με ανάπαυλα 5’ .

7. Στο Πρωτάθλημα Bambini οι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ, ή ακριβές φωτοαντίγραφο ταυτότητας, ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας με πρόσφατη θεωρημένη, από την Αρχή που το εκδίδει, φωτογραφία και με κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό και ΕΠΣΘ, καθώς και υπεύθυνη δήλωση Ν.1599 από τον γονέα κάθε αθλητή με την οποία συναινεί στο να αγωνίζεται στην συγκεκριμένη ομάδα. Οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονται με Δελτίο ΕΠΟ ή επικυρωμένη φωτοτυπία του διαβατηρίου ή επικυρωμένο πιστοποιητικό γεννήσεως με πρόσφατη θεωρημένη φωτογραφία. Η κατάσταση υγείας θεωρημένη από γιατρό (Αθλίατρο, Ορθοπεδικό, Παθολόγο, Καρδιολόγο, Αγροτικό Ιατρό, Πνευμονολόγο, Γενικής Ιατρικής και Παιδίατρο) και ΕΠΣΘ θα είναι εις διπλούν και το ένα εξ αυτών αντίγραφο θα είναι μόνιμα στην ΕΠΣΘ και στην αρμόδια επιτροπή. Σε κάθε ομάδα συμμετέχουν 8Χ8 ποδοσφαιριστές και στη διάρκεια του αγώνα μπορούν να αγωνίζονται και οι 18 δηλωμένοι ποδοσφαιριστές στο φύλλο αγώνα και να επαναχρησιμοποιηθούν. Η διάρκεια του ημιχρόνου είναι 20’ με ανάπαυλα 5’ .

ΑΡΘΡΟ 5ο: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

1.Οι αγώνες των ΠΑΙΔΩΝ(Κ-2002), ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ (Κ-2003), ΤΖΟΥΝΙΟΡ (Κ- 2004), ΜΙΚΤΟ (Κ-2001-02-03) θα γίνονται σε κανονικό γήπεδο, με κανονικές εστίες και μπάλες Νο 5.

2.Τα γήπεδα των αγώνων των ομάδων των ΠΡΟ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ (Κ-2005), θα γίνονται σε γήπεδο με διαστάσεις 60Χ45 (από περιοχή σε περιοχή του κανονικού γηπέδου) με εστίες 5,0 μέτρων μήκος και ύψος 2,0 μέτρων και οι μπάλες θα είναι Νο 4.

3.Τα γήπεδα των αγώνων των ομάδων των ΜΙΝΙ-ΤΖΟΥΝΙΟΡ (Κ-2006) θα γίνονται σε γήπεδο με διαστάσεις 50Χ35 (στο μισό (1/2) του κανονικού γηπέδου) με εστίες 5,0 μέτρων μήκος και ύψος 2,0 μέτρων , τοποθετημένες στις πλευρές του πλαγίου άουτ, με γραμμή περιοχής ακτίνας 12 μέτρων από το κέντρο της εστίας και οι μπάλες θα είναι Νο 4.

4.Τα γήπεδα των αγώνων των ομάδων των ΜΠΑΜΠΙΝΙ (Κ-2007-8), θα γίνονται σε γήπεδο με διαστάσεις 45Χ25 (στο μισό (1/2) του μισού του κανονικού γηπέδου) με εστίες 5,0 μέτρων μήκος και ύψος 2,0 μέτρων και οι μπάλες θα είναι Νο 4.

ΑΡΘΡΟ 6ο: ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ – ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ (Άρθρο 18 του ΚΑΠ)

1.Οι ομάδες σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή : α) Ένα εκ των παραπάνω εγγράφων πιστοποίησης του ποδοσφαιριστή β) Κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών θεωρημένη από γιατρό και ΕΠΣΘ. γ) Ταυτότητα πιστοποίησης προπονητή. δ) Ταυτότητα Υπευθύνου Αγωνιστικής λειτουργίας

2.Ο διαιτητής υποχρεούται να κρατήσει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του φύλλου αγώνος, οι δε αρχηγοί των ομάδων μπορούν να τα ζητήσουν σε αυτό το διάστημα, για να τα ελέγξουν, μόνο για την περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπίας.

 3.Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος χωρίς τα δικαιολογητικά των εδαφίων α’ και β’ της παραγράφου 1 του παρόντος.

 ΑΡΘΡΟ 7ο: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1.Κάθε ομάδα οφείλει να προσέρχεται στο γήπεδο τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα και να παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο έτοιμη για την έναρξη του αγώνα.

2.Αγώνας που διακόπτεται λόγω καιρικών συνθηκών, επαναλαμβάνεται με ορισμό της αρμόδιας επιτροπής από το λεπτό που διακόπηκε, σύμφωνα με τον ΚΑΠ.

  1. Σωματείο που δεν θα κατέλθει να αγωνιστεί σε δύο (2) αγώνες ασχέτου κατηγορίας, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος, θεωρείται ότι αποχώρησε από την κατηγορία αυτή με τη θέλησή του και δεν μπορεί να επανέλθει στους αγώνες. Ομάδα που δεν θα κατέλθει να αγωνιστεί σε αγώνα-ες, πρέπει υποχρεωτικά να ενημερώσει τουλάχιστον 48 ώρες προ της ενάρξεως του αγώνος εγγράφως την Επιτροπή Πρωταθλήματος ΕΠΣΘ, ειδάλλως από την στιγμή που δεν ειδοποίησε είναι υποχρεωμένη αυτή να πληρώσει τα έξοδα διαιτησίας. 4.Λόγοι αναβολής ενός αγώνα που συνιστούν σπουδαίο λόγο κατά την παρ. 3 αποτελούν αποκλειστικώς και μόνον οι κάτωθι :  Εξετάσεις ( 4 ποδοσφαιριστές· & άνω)  Τουρνουά (μέχρι 2 συμμετοχές ανά τμήμα για όλη την αγων. περίοδο)·  Σχολική Εκδρομή (μέχρι 1 ανά τμήμα για όλη την αγων. περίοδο)·  Σημαντικοί ιατρικοί λόγοι (μαζική ασθένεια 4 ποδοσφαιριστών και άνω)· Στις περιπτώσεις εξετάσεων & τουρνουά θα πρέπει το Σωματείο να έχει υποβάλλει εγγράφως το αίτημα στην Επιτροπή Ακαδημιών, να αποδεικνύει προσηκόντως τον λόγο της αναβολής.

5.Σε περίπτωση που με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. υποβολή σχετικής ένστασης, επιβεβαίωση καταγγελίας κλπ) διαπιστωθεί αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή, μεγαλύτερης ηλικίας, χωρίς να είναι στην κατάσταση ΕΠΣΘ, χωρίς κατάσταση υγείας, χωρίς ιατρική θεώρηση κλπ) το τμήμα του Σωματείου που τον χρησιμοποίησε ΘΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από τους παραπέρα αγώνες.

6. Το ίδιο ακριβώς ως άνω ισχύει και στην περίπτωση κατά την οποία θα υποβληθεί και θα γίνει δεκτή ένσταση πλαστοπροσωπίας. Ο εκπρόσωπος της υπαίτιας ομάδας θα τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους ενός (1) έτος. Ο παραβάτης ποδοσφαιριστής με αποκλεισμό έως και δύο (2) έτη, στον προπονητή ,δε , επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) τουλάχιστον έτη.

7.Οι αντιπρόσωποι-υπεύθυνοι των σωματείων που δηλώνονται στην δήλωση συμμετοχής των σωματείων, θα είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της τάξης στη διάρκεια των αγώνων των ομάδων τους. Σε περίπτωση που ποδοσφαιριστές, προπονητές, φροντιστές, συνοδοί, παράγοντες, οπαδοί κλπ διαγωνιζομένων ομάδων προβούν σε ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα, οι ομάδες τους θα τιμωρούνται με τις προβλεπόμενες διατάξεις του Κ.Α.Π. (μέχρι και με ποινή ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος), κατά την απόλυτη (αλλά και αιτιολογημένη) κρίση της Επιτροπής Παιδικών Πρωταθλημάτων.

8. Σωματείο που δεν κατήλθε να αγωνιστεί μία (1) αγωνιστική σε οποιαδήποτε κατηγορία από αυτές που συμμετέχει, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος τιμωρείται με πρόστιμο πενήντα (50) ευρώ, εάν δεν κατέλθει το ίδιο σωματείο να αγωνιστεί και δεύτερη αγωνιστική τιμωρείται με πρόστιμο εκατό (100) ευρώ και αποβάλλεται από την διοργάνωση του πρωταθλήματος ακαδημιών, σύμφωνα με το αρ. 7.

9. Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να παίζει σε δύο διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ της ίδιας ομάδας (και ποτέ σε γκρουπ μικρότερης ηλικίας), με προϋπόθεση να μην αγωνιστεί σε παραπάνω από έναν αγώνα εντός 48ώρου.

10. Στο τέλος του αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων θα αναγράφουν στο φύλλο αγώνα τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της αντιπάλου ομάδος και θα 8 παραδίδουν στην Επιτροπή τα στοιχεία των παικτών που πέτυχαν τα τέρματα

ΑΡΘΡΟ 8ο: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Για όλες τις κατηγορίες με μέριμνα της ‘Ένωσης θα ορίζονται επίσημοι διαιτητές της Ε.Π.Σ.Θ. με αμοιβή 10 ευρώ για κάθε παιχνίδι ανά διαιτητή ή και βοηθό, τα οποία θα πρέπει να καταβάλλονται πριν την έναρξη του αγώνα. Αν δεν προσέλθει ο διαιτητής ή και οι βοηθοί, οι υπεύθυνοι των ομάδων θα πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσουν στην υπόδειξη προσώπου από τους παρευρισκόμενους (επίσημου διαιτητή, φιλάθλου κ.λ.π.) που θα διαιτητεύσει τον αγώνα και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμπαρασταθούν στο έργο του. Σε περίπτωση που δεν ακολουθήσουν την παραπάνω υποχρέωση θα τιμωρείται η ομάδα τους με αποκλεισμό μιας (1) αγωνιστική στη κατηγορία που συμμετέχουν. Η συμπεριφορά προς τους διαιτητές θα πρέπει να είναι υποδειγματική. Την ευθύνη έχουν αποκλειστικά οι υπεύθυνοι, οι εκπρόσωποι και οι προπονητές των ομάδων, που πρέπει να ελέγχουν τη συμπεριφορά των μικρών ποδοσφαιριστών προς τους διαιτητές, δίνοντας οι ίδιοι πρώτα το καλό παράδειγμα.

ΑΡΘΡΟ 9ο: ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ-ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

1.Η κάθε ομάδα με δική της ευθύνη θα είναι εφοδιασμένη με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό για τυχόν τραυματισμό ποδοσφαιριστή της.

2.Οι γηπεδούχες ομάδες έχουν την υποχρέωση να έχουν στη διάθεση των διαγωνιζομένων μέσα πρώτων βοηθειών. Επίσης είναι υπεύθυνες και για την παρουσία γιατρού (φυσικοθεραπευτή ή νοσηλευτή σχετικώς πιστοποιημένου), τα έξοδα του οποίου είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει η γηπεδούχος ομάδα πριν την έναρξη του αγώνα στον διαιτητή. Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει γιατρός (ή νοσηλευτής) δεν θα διεξάγεται ο αγώνας, δεδομένου ότι η υγεία των ποδοσφαιριστών και ιδιαίτερα αυτών που έχουν νεαρή ηλικία αποτελεί πρωταρχικό μέλημα όλων. Εάν η γηπεδούχος ομάδα που είναι υπεύθυνη για την παρουσία γιατρού δεν έχει εξασφαλίσει την παρουσία του 48 ώρες πριν τον αγώνα, μπορεί να απευθύνεται στην διοργανώτρια αρχή για την από κοινού εξασφάλιση. Σε περίπτωση μη διεξαγωγής του αγώνα για λόγους που δεν προβλέπονται στο αρ. 7 ή σε λόγους ανωτέρας βίας, ο γιατρός θα εισπράττει το μισό της αποζημίωσής του. Το κάθε Σωματείο θα πρέπει να προσκομίσει στην Ένωση λίστα με τα στοιχεία των Γιατρών που θα χρησιμοποιεί στους εντός έδρας αγώνες της καθώς και θεωρημένο αντίγραφο του Πτυχίου-Βεβαίωσης ικανότητας άσκησης των παραπάνω καθηκόντων.

3.Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την έκδοση άδειας αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 10ο: ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Οι προπονητές των τμημάτων υποδομής για να έχουν δικαίωμα εισόδου και παραμονής στον πάγκο, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με την προβλεπόμενη ταυτότητα που εκδίδεται, σύμφωνα με τους οικείους κανονισμούς και αποφάσεις της ΕΠΟ και της ΕΠΣΘ. 9 Οι προπονητές των τμημάτων πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να είναι κάτοχοι ταυτότητας – διπλώματος προπονητή UEFA C τουλάχιστον και άνω ή πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Η ΕΠΣΘ δύναται να χορηγεί εξαίρεση στην παραπάνω διάταξη λόγω γεωγραφικής θέσης του Σωματείου.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Οι Υπεύθυνοι Αγωνιστικής Λειτουργίας του κάθε Σωματείου για να έχουν δικαίωμα εισόδου και παραμονής στον πάγκο, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με την προβλεπόμενη ταυτότητα που εκδίδεται, σύμφωνα με τους οικείους κανονισμούς και αποφάσεις της ΕΠΟ και της ΕΠΣΘ. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και η παραμονή στο πάγκο ουδενός ΧΩΡΙΣ την απαραίτητη ταυτότητα, την οποία θα και θα επιδεικνύει στο διαιτητή του αγώνα, προ της ενάρξεως του.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

 1.Οι ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή και κάθε όμιλος θα αγωνίζεται σε γήπεδα-έδρες του. Οι όμιλοι θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια. Η κάθε ομάδα θα παίξει με όλες τις ομάδες του ομίλου της και θα τηρηθεί βαθμολογία.

2.Στο τέλος των πρωταθλημάτων θα υπάρξει ειδική εκδήλωση ανάδειξης και βράβευσης των πρωταθλητών ομάδων κάθε κατηγορίας. Στην πρωταθλήτρια ομάδα κάθε κατηγορίας θα δοθεί κύπελλο και μετάλλια.

 3.Η Επιτροπή Παιδικού Πρωταθλήματος μετά την κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχής και ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων θα ανακοινώσει λεπτομερώς Ομίλους, Αγωνιστικές και Ημερομηνίες αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 13ο: ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Κάθε τι που δεν προβλέπεται από αυτή την προκήρυξη, του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου και την Αθλητική Νομοθεσία θα ρυθμίζεται με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Παιδικών Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ.Θ., που θα είναι και η μόνη αρμόδια για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων αυτών.

2.Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Θ. διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα για μερική ή ολική τροποποίηση της προκήρυξης αυτής και μετά την έναρξη των αγώνων.

Ο Πρόεδρος

Λασκαράκης Περικλής

Ο Γενικός Γραμματέας

Καλόγηρος Μιλτιάδης